Jak vyměnit budíky
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
Jak vyměnit budíky
Takže sem se konečně rozhodl nafotit nějaký návod jak se to provádí. No a jelikož to dělám už na druhym autě tak je to dotáhnuto k dokonalosti Takže Jde o to, že kabeláž u přístrojovky s rychloměrem je rozdílná než u přístrojovek se 4 nebo 6 budíkama. Pro zjednodušení práce tedy doporučuju s novými budíky sehnat i konektory
Nejdřív musíme sudat kapličku a vyndat budíky. Potom rozebrat plasty okolo volantu a sundat plast který je okolo pojistek.
Naštěstí jsou francouzi celkem chytrý a věčina drátů už je připravená, akorát končí ve svorkovnicích a nikam nepokračuje. Musíme natáhnout drát na teplotu vody, signál otáčkoměru, a blinkry vpravo a vlevo. A ty právě končí v konektorech, které oběvímě, když sundáme ten plast okolo pojistek. Pokud máme budíky z gti a chceme funkční budíky na teplotu a tlak oleje, tak musíme sehnat ještě čidla a vymyslet jejich umístění na motoru. Tyhle dva dráty ale nemají nikde přípravu, takže ty se musí natáhnout komplet v celé délce.
No a ještě se musí změnit umístění náhonu rychloměru. Prostě se jenom zatlačí zpátky a vytáhne tou dírou nalevo.
A nakonec následuje už jenom uštípání origo konektorů a letování nových
Pište dotazy a já rád odpovím A až budu mít tu redukci na čidla, tak vám jí sem taky hodím. už se těší, až budu mít budíky z gti plně funkční na motoru 1.1
Nejdřív musíme sudat kapličku a vyndat budíky. Potom rozebrat plasty okolo volantu a sundat plast který je okolo pojistek.
Naštěstí jsou francouzi celkem chytrý a věčina drátů už je připravená, akorát končí ve svorkovnicích a nikam nepokračuje. Musíme natáhnout drát na teplotu vody, signál otáčkoměru, a blinkry vpravo a vlevo. A ty právě končí v konektorech, které oběvímě, když sundáme ten plast okolo pojistek. Pokud máme budíky z gti a chceme funkční budíky na teplotu a tlak oleje, tak musíme sehnat ještě čidla a vymyslet jejich umístění na motoru. Tyhle dva dráty ale nemají nikde přípravu, takže ty se musí natáhnout komplet v celé délce.
No a ještě se musí změnit umístění náhonu rychloměru. Prostě se jenom zatlačí zpátky a vytáhne tou dírou nalevo.
A nakonec následuje už jenom uštípání origo konektorů a letování nových
Pište dotazy a já rád odpovím A až budu mít tu redukci na čidla, tak vám jí sem taky hodím. už se těší, až budu mít budíky z gti plně funkční na motoru 1.1
- vinorak
- odborník
Re: Jak vyměnit budíky
no a tady ještě origo schémata a překlad:urg: jo a překlad pro budíky se 4 a 6 bude až zítra
- Přílohy
-
- Untitled - 2.jpg (77.12 KiB) Zobrazeno 47432 x
-
- Untitled - 1.jpg (65.87 KiB) Zobrazeno 47429 x
-
- Budíky 31.xls
- a tady popisky k budíkům s rychloměrem uprostřed
- (19 KiB) Staženo 1144 x
- vinorak
- odborník
Takže včera mi to trvalo asi hodinu a půl
V příloze je překlad zapojení těch konektorů + co kam patří když je nějaký zádrhel
no a pak ještě co potřebujeme a nakonec výsledek
V příloze je překlad zapojení těch konektorů + co kam patří když je nějaký zádrhel
- WoMec
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
hele taky máš na budíkách prohlé ručičky na otáčkoměru a rychlomeru ??? zpravoval jsi to nejak ???
- Hanča
- 205 its my life
- Skutečné jméno: Hanka
- Kontaktovat uživatele:
WoMec píše:hele taky máš na budíkách prohlé ručičky na otáčkoměru a rychlomeru ??? zpravoval jsi to nejak ???
Taky je máme prohlé
Peugeot 205 1,1 44 kW - prodáno
Škoda Fabia 1,9 SDI 47 kW
Peugeot 205 1,4 GT
Peugeot 205 1,4 GT
- vinorak
- odborník
myslíš nahoru dolu nebo do stran? Toho sem si nikdy nevšim
- Hanča
- 205 its my life
- Skutečné jméno: Hanka
- Kontaktovat uživatele:
vinorak píše:myslíš nahoru dolu nebo do stran? Toho sem si nikdy nevšim
Nahoru snad.... Jakoby zkroucené
Peugeot 205 1,1 44 kW - prodáno
Peugeot 205 1,4 GT
Peugeot 205 1,4 GT
- WoMec
jj nahoru .. je to od sluníčka ... ;) ... prave jsem je chtel nejak narovnat ale zase na to nechci moc hrabat abych to ještě nezkur*il .... napadlo me to zlehka nahřát ... a vyrovnat .. ale přecejenom je to křeký plast ...Hanča píše:vinorak píše:myslíš nahoru dolu nebo do stran? Toho sem si nikdy nevšim
Nahoru snad.... Jakoby zkroucené
- vinorak
- odborník
no tak toho sem si teda nevšim asi je mám rovně
- WoMec
:D .... ja mam diesla .. a nemam na motoru čidla na tlak a teplotu oleje ... teda jako mam ale maji trochu jinou funkci ... ;) (ty GTickovy meri primo hodnotu --- u me to akorat po překročení urcite kriticke hodnoty sepne a rosviti mi to kontrolku na budikach ;) )Hasis píše:dejte tam z gti :)
- Tkelisovka
- Uživatel
- Rok narození: 1979
Díky Tome, že jsi to sem dal snad se mi to podařívinorak píše:Takže včera mi to trvalo asi hodinu a půl
ale hodka a půl to asi nebude
205 1,1 5dv. na ND
205 1,1 3dv.
205 1,1 3dv.
- vinorak
- odborník
už jenom redukce na čidla a uvidíšHasis píše:dejte tam z gti :)
- vinorak
- odborník
hlavně nikam nespěchat a štípat drátky hezky po jednom ať v tom nemáš bordelTkelisovka píše:Díky Tome, že jsi to sem dal snad se mi to podařívinorak píše:Takže včera mi to trvalo asi hodinu a půl
ale hodka a půl to asi nebude