brdenie kolesa
- Milhaus
- Club admin
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
Re: brdenie kolesa
řeším teď stejnej problém, nevrací se třmeny...někdy jo, někdy ne - zatím to vypadá na ty hadice, pístek ve třmenech jsem promazal, ale i tak byl krásnej, čistej, HBV si myslím že něco takovýho neudělá, nevím co by se na něm mělo pokazit tak aby furt přibržďoval Takže momentálně jdou na řadu hadičky, až to bude, můžu dát vědět, ale sázím na ně. Jinak ještě jsem slyšel, že v pístku jsou vzadu nějaký gumičky, že se nalepí na váleček a pak tohle můžou udělat?? neměl jsem ho vysunutej nadoraz (nepovažoval jsem to za nutný když byl krásnej, čistej), tak nevím
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
- Antoni
- Uživatel
- Rok narození: 1970
- Skutečné jméno: Ivo
- tel.:: 777045628
Jestli se můžu přidat, měl jsem ten samý problém na dieslu celá léta. Náboj kola byl horký až se kolo zablokovalo úplně. Nepomohla ani výměna gumiček na pístu a ostatních vodících tyčkách na brzdiči ve třmenu. Prostě ten píst byl už hodně vychozený a když se moc vysunul, tak se křížil a nevracel se. Pomohly jedině nové brzdové destičky, píst se nemusel tolik vysouvat, nekřížil se a vracel se. Druhá možnost je skutečně jenom jiný dobrý třmen z vrakoviště nebo nový (Ale to bude asi drahý). To vše za předpokladu, že jsou dobrý trubky a hadice.
- trawis
- Uživatel
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Tomas
mne prave naopak ked som kupoval auto boli skoro latničky zodraté na kov preto samé nebrzdilo ked som dal nové tak až vtedy to bolo v pi.. chcem sa spitat na milhausov prispevok ....pístek ve třmenech jsem promazal, ale i tak byl krásnej, čistej,..... čo to znamená to si nejako olejom ten vnutrajsok pocom sa pohybuje a pritlača platničky?
- trawis
- Uživatel
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Tomas
nikdo nevie čo tým milhaus myslel?
Olejem určitě ne. Je potřeba ho pořádně očistit, zkontrolovat, zda v něm nejsou nějaké rýhy apod (to samé platí o třmenu) a až ho budeš vracet, tak ho "promažeš" brzdovkou. Prostě, aby jsi ho tam nerval nasucho. Ty ostatní věci, kde není brzdovka (vodící čepy apod) tak ty promazat vazelínou a dát nové gumičky (hlavně pořádně vyčistit dosedací plochy těch gumiček, jinak ti nebudou pořádně sedět a dostane se tam bordel). Jinak já jsem dával měděnou vazelínu, teď jsem sundaval kolo a vše naprosto OK i destičky se sjíždějí rovnoměrně.