lemy

Vše co se týká "plechařiny", hlavního skeletu, nárazníků a ostatních vnějších plastů a laku
Odpovědět
Jacob
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 180
Registrován: 22 lis 2012 11:37
tel.:: 732154102

lemy

Příspěvek od Jacob »

Zdravim, pořídil jsem lemy ale nevim jak přichytit boční lišty na dveře, jestli to udělat na nacvakávačky jako u lemů u blatníku nebo sundat tapec, provrtat to a chytit matkou ? A ještě kde seženu ty cvočky do lemů nevíte ? :D + na zadním nárazníku mám ulámané úchyty šroubů tak sem dal přess to plech ale když to stáhnu (drží to pecka ) ale plech je ohnutý a zasahuje do lišty, tudíš lišta je vyboulená a zkrátila se mi :fran: za rady tipy triky předem dík :Merci:
Uživatelský avatar
yvan
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 196
Registrován: 10 srp 2010 14:33
Bydliště: Brno, Kyjov

Re: lemy

Příspěvek od yvan »

Já bych to vyřešil jako u originálu, do dveří jsou nacvakané nýtky, na které se nacvaknou takové tmavošedé plastové držáčky. Na ty se pak nacvakne ten lem a přes něho se nacvakne lišta.

V náraznících jsou díry, do kterých se zacvakne takový plastový bílý forichtung a na ně se nacvakne ta lišta. Ale chce to upravit ty šrouby, aby nelezly ven. Což není takový problém, nedávno sem to tady popisoval a i tak je to tu několikrát.

V blatnících sou díry a v lemech jsou záskoky, do kterých se nasunou plastové cvočky, provleče se to blatníkem a zajistí se to pružným plechovým kroužkem (nevim jak se to jmenuje, prostě to kolečko co má směrem dovnitř pružné pacičky).

Dá se to koupit v setu, třeba tady, ale stojí to dost, takže bych použil nějaké univerzální varianty. Na hrany lemů ke karoserii bych ještě přilepil tenké silikonové těsnění, ať tam nelítá bordel a jde to v případě potřeby sundat.

Jestli to nechceš sundávat, tak pak je osvědčené lepidlo na autoskla. Ale s tím nemám zkušenosti, já sem předělal na sundávací i laminátové repliky rallye lemů, abych to nemusel lepit.
Peugeot 205 1.9 Rallye, 1991, 75kW - Life&History
Jacob
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 180
Registrován: 22 lis 2012 11:37
tel.:: 732154102

Re: lemy

Příspěvek od Jacob »

tak to mě čeká pěkný prcání koukám :D
Odpovědět