Lord Hoj@n píše:jujda, to jsem tu jedinný, který myje auto jarem?? icon_eh
Několik let jsem myl auta jarem a poslední 2 roky už jen horkou vodou protože jar při častější používaní není moc zdravej pro lak radši jenom vodou
Peugeot 205Roland Garros cabrio Originální klasika na léto Saab 9000 CS Dělník bez šneka Saab 900Talladega prostě Sob, zatím serie Saab 9000Anniversary/aero Maptun Stage IV.
Lord Hoj@n píše:jujda, to jsem tu jedinný, který myje auto jarem?? icon_eh
Několik let jsem myl auta jarem a poslední 2 roky už jen horkou vodou protože jar při častější používaní není moc zdravej pro lak radši jenom vodou
jar rozežírá vrchní vrstvu laku...je to horší jak kdybyste ho posolili Já radši používám spešl šampon, vyjde to na stejné prachy a myje to 3x líp a krásně voní
________ Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let | Fabia 1,9 | SDI |
Chtěl bych oživit tohle téma, jelikož mě mytí baví a určitě tu nějací hobby detaileři jsou tak se určitě připojí. ;)
Já to dělám následovně : 1.nachystám si dva kýble, jeden do kterého dám šampon (Chemical Guys Citrus..bez vosku), do druhého jen čistou vodu v které houbu nebo mycí rukavici průběžně čistím před nabráním šampónu.
2.vapkou namočím od střechy dolu, podběhy a tak..
3.umyju dvoukyblovou metodou (viz.1.)
4.nastříkám chemickou dekontaminaci : Gyeon Iron-na poletavou rez atd.., Gyeon Tar-asfalt, bordel ze stromů a různé hmyzí guvna :D potom vapka
5.mech. dekontaminace : Clay + lubrikace taky Gyeon, potom vapka
6.vysuším mikrouterakem
7.nanesu vosk Gyeon WetCoat
8.obnovuju detailerem (asi Sonax)
Tohle dělám samozřejmě raz za čas, normálně některé kroky vynechávám :).
Značky neuvádím proto abych dělal nějakou reklamu ale proto kdyby někdo chtěl zkusit, můžu jen doporučit. Určitě sem na něco zapomněl ale už sem toho napsal až až :D
ja jsem v dubnu na moji 807 nanesl PIKATEC a od te doby to jen stahu vodu sterkou a vysusim a auto se leskne jak psi kulky i okna vubec nelestim jen vytru do sucha ...ma to neco do sebe...