Snímač tlaku oleje
Re: Snímač tlaku oleje
Nezkoušel protože netuším co bych měl naměřit.
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
no musí mit nějakej odpor, tady nezáleží na tom jakej. pokud bude dobrý, tak bude ukazovat nějakou hodnotu, pokud bude špatný, tak nebude ukazovat nic a nebo nulovej odpor >> proto je ručička na max
Zkusím to zítra nějak proměřit v každém případě pokud ho zašroubuju a tím pádem ukostřím s motorem tak ukazuje plný tlak.
Pokud to čidlo najdeš tak dej vědět a domluvíme se protože tohle asi nerozchodím :-(
Pokud to čidlo najdeš tak dej vědět a domluvíme se protože tohle asi nerozchodím :-(
- draken
- Club admin
vem schválně zejtra ohmetr a nastartuj motor, když bude ukazovat nějakou reálnou hodnotu odporu, tak bude dobrý, kdyžtak to zejtra proměřim taky, abys věděl jaká hodnota tam má být
Měřák mám doma, ale zkus to proměřit a já to pak v týdnu zkusím taky a uvidíme.
- Vomec
- 309kář
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Martin
- tel.:: 608700768
- Kontaktovat uživatele:
furt něco měřit,
... připoj to na gti budíky a uvidíš jestli jede nebo ne

▶Peugeot 306 1.9D 50kW - současný lev
▶EX: Peugeot 309 GL 1.4 47kW - už je v automobilovém nebi... sloužil dobře
▶309 1.4GL (carb) vs. 205 1.8TD
▶EX: Peugeot 309 GL 1.4 47kW - už je v automobilovém nebi... sloužil dobře
▶309 1.4GL (carb) vs. 205 1.8TD
Když mě odešel ten první, tak vím, že jsem ho zkoušel na GTI budíkách a bylo to stejný takže pokud je u tohodle čidla stejnej problém, bude to ukazovat tak plnej tlak, ale za zkoušku nic nedám.
- draken
- Club admin
měření zabere 10 sekund a nemusíš rozhodit kus palubky
Takže další poznatky. Po připojení na GTI budíky ručička okamžitě na max a kdyby mohla tak se třikrát protočí. Co se týká měření, tak jsem zkoušel a odpor jsem naměřil taky.
Trochu jsem s tím laboroval a zjistil jsem, že jakmile se kabelem dotknu závitu, tak ručka hned vystřelí na max. Na tom kloboučku nic, ale závit ano. Pokud chápu princip správně, tak snímač je pořád ukostřenej a na základě tlaku a odporu v něm se na výstupu mění a tím to hýbe ručičkou. Bohužel už mě nenapadá nic, čím by to mohlo být. Pokud si dobře pamatuji hodnotu tak jsem naměřil ca 5-10 Ohmů.
Trochu jsem s tím laboroval a zjistil jsem, že jakmile se kabelem dotknu závitu, tak ručka hned vystřelí na max. Na tom kloboučku nic, ale závit ano. Pokud chápu princip správně, tak snímač je pořád ukostřenej a na základě tlaku a odporu v něm se na výstupu mění a tím to hýbe ručičkou. Bohužel už mě nenapadá nic, čím by to mohlo být. Pokud si dobře pamatuji hodnotu tak jsem naměřil ca 5-10 Ohmů.
Teď trochu teorie jestli to nemůže být můj problém:
Až k čidlu mám redukci od motoru dlouhou ca 20cm a průměr tak 5mm. Na konci je závit a v tom zašroubované to čidlo. A teď otázka: Nemůže mi to čidlo ničit právě to, že je ta trubička tak silná a do čidla jdou moc velký rázy tlaku? I když samotné čidlo má vstup tak 1mm takže to by to mělo eliminovat, ale řeším proč mi odešlo už druhé čidlo a jestli to náhodou není mojí vinou. Už mě totiž nic jinýho nenapadá.
Až k čidlu mám redukci od motoru dlouhou ca 20cm a průměr tak 5mm. Na konci je závit a v tom zašroubované to čidlo. A teď otázka: Nemůže mi to čidlo ničit právě to, že je ta trubička tak silná a do čidla jdou moc velký rázy tlaku? I když samotné čidlo má vstup tak 1mm takže to by to mělo eliminovat, ale řeším proč mi odešlo už druhé čidlo a jestli to náhodou není mojí vinou. Už mě totiž nic jinýho nenapadá.
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0

jj ukáže plný tlak. Všechno až na čidlo se zdá být OK jenom řeším proč mi odešlo už druhý čidlo v průběhu ca 3 měsíců a to s tím autem nejezdím denně tak hledám možnosti oproti originálnímu provedení jaký tam mám já. No teď už je to dál od výfuku a ani v něm nebude zůstávat olej tak až seženu funkční čidlo tak to snad bude OK.
Princip toho čidla je mi celkem jasnej, ale nenapadá mě proč mi tolik odchází když jinejm drží pořád jedno.
Tak jsem si říkal jestli to nemůže dělat právě ta redukce. Tlak je sice všude stejnej, ale pokud zmenším průřez tak bude rychlost větší tak jestli tohle s tím nějak nemůže souviset. Možná kecám kraviny a jenom mám prostě smůlu :-)
Princip toho čidla je mi celkem jasnej, ale nenapadá mě proč mi tolik odchází když jinejm drží pořád jedno.
Tak jsem si říkal jestli to nemůže dělat právě ta redukce. Tlak je sice všude stejnej, ale pokud zmenším průřez tak bude rychlost větší tak jestli tohle s tím nějak nemůže souviset. Možná kecám kraviny a jenom mám prostě smůlu :-)
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0

jj to si taky myslím akorát k čidlu vede trubička, která má průřez ca 5mm, ale to čidlo jako takový je stejný takže by mu mělo být jedno jak dlouhá a široká redukce k němu jde. Nevím no asi jsem měl štěstí na čidla těsně před smrtí.