pruziny a tlumice?
- Linkisek
- 205club je můj domov
- tel.:: 0
Re: pruziny a tlumice?
Tak co kucí ... Nějaké nové postřehy ohledně podvozku?!Taky bych moc rád malinko snížil autíčko ... Ale nevím pro kterou značku se rozhodnout !?Kompletní podvozek s pevným snížením od KW,Supersprint,Inter Alloy nebo V Maxx nebo tlumiče od Koni a pružiny od HaR nebo jinou kombinaci !?Za případné rady všem moc děkuji ...
Peugeot 205 1.4 55 kw 1998 Sport na prodej
Peugeot 205 1.8 44 kw 1998 Black Magic Pearl
- vincent
- Stálý inventář 205clubu
koukal si uz na podvozky od Weitec na 205 sou do 15 000,-
PEUGEOT 1,6 GTI MALA FRANCOUZKA PILA-minulost
na ebayi jsou supersporty pruziny vydrzi do konce zivota auticka a tlumice pry zvladaj 3 sezony na ceskych silnicich a jsou tam za rozumnou cenu
22. 11. 2006 zemřel ve své 205 MI16 Petr Mareš aka Jay, jeden z největších fandů 205Gti a nejlepší kámoš.
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Takže můj 100 příspěvek,hurááá,no nic :lol:,snad někomu pomůže,takže Koni tlumiče-dobrý kompromis mezi cenou a kvalitou,jak bylo řečeno Koni údajně tečou ale jsou rozebiratelné takže se dají přetěsnit a nalije se nový olej a tradá dál,pozor ovšem na kvalitu vím o případu kdy si známý objednal novou sadu tlumičů Koni Sport-štelovatelná tuhost a každý tlumič chodil jak chtěl tedy nefungovaly stejně takže reklamace a myslím si docela ostuda pro Koni,přišli nové a bylo po problému,auto se nastavilo na max.tuhost a bylo to velice tvrdé a pěkně to fungovalo.Další v pořadí je AVO dováží ho MK-Racing,tyto podvozky jezdí většina Peugeotů v Anglii,cenově velice příznivé a zaručená kvalita,samozřejmostí je štelovatelná tuhost.Další varianta Kayaba AGX,opět štelovatelná tuhost,příznivá cena a funkčnost a kvalita zaručena.Nebo je taky možnost koupit nějáký Weitec ten by mohl ještě fungovat ale zase neviděl jsem takový podvozek na nějákem ostřejším Peugeotu a to nemluvím o Supersport,V Maxx a dalších ale s těmito nemám zkušenost a ani od nikoho jsem neslyšel nějáký názor na tyto podvozky protože je jednoduše nikdo nejezdí .Další věc je jestli koupit celý kit nebo si to poskládat,záleží nejspíš na každém a na tom kolik je ochotný do toho investovat,kity by měly být odzkoušené a měly by fungovat ale když chci individuálně auto nastavit budu chtít například volit tvrdší pružiny tak je musím koupit samostatně,zase podle poznatků vlastních a co jsem slyšel nebo si přečetl,pokud pružiny tak bych zase volil třeba Eibach,KW,ceny jsou myslím velice příznivé,HaR údajně praskají a budou určitě dražší než ty co jsem vyjmenoval,já jsem si na svoje auto ze zvědavosti jak budou fungovat koupil ty nejlevnější pružiny co jsem našel,pořídil jsem pružiny Inter Alloy tlumiče mám Koni a zatím jsem spokojený,uvidíme na závodě jak se bude chovat tato kombinace.Záměrně jsem vynechal tlumiče Bilstein-Peugeot Sport protože o těch asi nikdo z vás neuvažuje co? :lol: ,ty jsou No.1Na závěr jen toto:podvozek je základ úspěchu-tedy podvozek je základ,není to motor ani výfuk ale tlumiče a pružiny a jejich funkčnost
Taky neco pridam, ale spis jen potvrdim Tomovi reci... kayaby jezdi jeden "znamy" na saxo, a vse bez problemu a pravidelne se umistuje na KW-berg cupu na bende ve sve tride. Pokud by nekdo mel zajem o AVO, tak mk-racing je sice umi, ale nevim za jakou cenu. Nedavno si je jeden clovek porizoval pres internet z anglie a usetril 10tisic oproti cene za kterou by to koupil u nas. Pokud by nekdo chtel opravdu vyladit podvoze, tak at jeste pocita s porizenim silnejsiho predniho stabilizatoru a silnejsi zadni torni tyce. A pokud to opravdu nekdo mysli plnohodnotnym ladenim 205ky vazne, tak at tady na ceskych forech nic neresi, protoze se tady nic poradneho nedovi. Nejlepsi je navstivit zahranicni fora, nejlepe z UK, protoze v anglii jsou na evropske hohatche opravdu machri, je tam spousta firem ktere nabizi performance dily, anglani delaji neuveritelne prestavby ( vylozene zavodni, ne zadny tuning, bastling, plasting, styling ). Navic tito lidi maji moznost si sve vytvory vyzkouset primo v praxi na tzv. trackdays, coz jsou v podstate volne jizy na okruhu, pripadne na tratich postavenych na letisti apod, ktere se poradaji po cele anglii minimalne 1x za 14 dni. Takze pokud se chcete neco dozvedet, zamerte se na fora s hothatchi od peugeotu a citroenu, je tam totiz nejvetsi fanouskovska zakladna na svete
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
franus:máš pravdu na zahraničních fórech je toho neskutečné množství informací ale kluci tady nestaví závodní speciály takže jsem nechtěl zase rozepisovat další věci které je stejně asi nezajímají,jen doplním to co jsem napsal,pokud chtete auto na tuning kvůli optickému vzhledu tak určitě bude stačit levnější podvozek jakékoliv značky a
určitě taky bude o něco lepší než seriový podvozek na modelech nonGTi,tím že to auto bude níž a pokud se rozhodnete pro lepší variantu tím lépe.Další věc je otázka kvality aby vám takový levný sportovní podvozek nevytekl po 5tis./Km a auto se nechovalo jenom lépe tím že je o něco níž jak už jsem napsal výše,v takovém případě spíš doporučuji variantu seriové tlumiče renomovaného výrobce a snížené pružiny a efekt bude stejný nebo ještě lepší a za menší cenu a za ušetřené peníze pořídíte pěknou skořepinu ,tedy pardón prahy :lol:
určitě taky bude o něco lepší než seriový podvozek na modelech nonGTi,tím že to auto bude níž a pokud se rozhodnete pro lepší variantu tím lépe.Další věc je otázka kvality aby vám takový levný sportovní podvozek nevytekl po 5tis./Km a auto se nechovalo jenom lépe tím že je o něco níž jak už jsem napsal výše,v takovém případě spíš doporučuji variantu seriové tlumiče renomovaného výrobce a snížené pružiny a efekt bude stejný nebo ještě lepší a za menší cenu a za ušetřené peníze pořídíte pěknou skořepinu ,tedy pardón prahy :lol:
no nvm jak ostatni kluci, ale ja bych se celkem rad dozvedel neco vic o sportovnich upravach nemam moc casu to nekde hledat, ale na precteni na foru se vzdycky cas najde.
nechteli byste to kluci dat dohromady a treba 1x za tyden nebo 2 napsat naky clanek? na tema podvozek, motor, odlehceni atd atd?
ja osobne si myslim, ze by to byla parada na hl. strance by se udelal nejaky blog nebo neco ve stylu clanku a mohlo by se to zaradit. Nechci vas samozrejme do niceho nutit, ale kdyz uz mate naky ty znalosti, tak by byla skoda se o ne nepodelit.
nechteli byste to kluci dat dohromady a treba 1x za tyden nebo 2 napsat naky clanek? na tema podvozek, motor, odlehceni atd atd?
ja osobne si myslim, ze by to byla parada na hl. strance by se udelal nejaky blog nebo neco ve stylu clanku a mohlo by se to zaradit. Nechci vas samozrejme do niceho nutit, ale kdyz uz mate naky ty znalosti, tak by byla skoda se o ne nepodelit.
22. 11. 2006 zemřel ve své 205 MI16 Petr Mareš aka Jay, jeden z největších fandů 205Gti a nejlepší kámoš.
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem proti,budu rád když to tu bude žít a pravidelně sem budou přibývat nějáké články
- Linkisek
- 205club je můj domov
- tel.:: 0
Mám vybráno ...
Sportovní podvozek KW Peugeot 205 II snížení: 30/..mm, max.: cena s DPH: 12 723 Kč
Sportovní podvozkové sady se skládají z vysoce kvalitních snížených pružin a speciálně k nim nastavených zkrácených sportovních tlumičů. Sportovně-vyvážené nastavení umožňuje vysoký standart sportovní jízdy a bezpečnosti bez výrazného zásahu do komfortu.
Sportovní podvozek KW Peugeot 205 II snížení: 30/..mm, max.: cena s DPH: 12 723 Kč
Sportovní podvozkové sady se skládají z vysoce kvalitních snížených pružin a speciálně k nim nastavených zkrácených sportovních tlumičů. Sportovně-vyvážené nastavení umožňuje vysoký standart sportovní jízdy a bezpečnosti bez výrazného zásahu do komfortu.
Peugeot 205 1.4 55 kw 1998 Sport na prodej
vypadaj sexy nezkusis to jeste pres gordyho? mas tam 5%slevu
- vincent
- Stálý inventář 205clubu
voni tam maj taky sport podvozky.myslim ta firma
PEUGEOT 1,6 GTI MALA FRANCOUZKA PILA-minulost
- Milhaus
- Club admin
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
tak nějaké novinky? Linkisku?