Otáčkomer na Diesel (modely bez otáčkoměru)
- WoMec
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
Re: Otáčkomer na Diesel (modely bez otáčkoměru)
ho hoooooo ... neni to sice uplne to prave ořechove ... ale tohle je taky paradni ... cely to auto vypada vcelku dobře :) jenom škoda ze to na prodej jako cele auto... celou du palubku bych si tam hned šoupl :) :P
- zoby
- 205 its my life
- Rok narození: 1983
- Skutečné jméno: Martin
- Kontaktovat uživatele:
jj potřebuješ ty budíky co sem dal renm. jiný dieselový otáčkoměr se do 205 nedělal.
a nemusíš měnit celou palubku, ale jen ten plat kolem budíků (kapličku)
- WoMec
diesly s otačkomerem se delaly... ne všechny ale nektere lim. edice .. budíky uz jsem sehnal ... ted jenom tu kapličku :)zoby píše:jj potřebuješ ty budíky co sem dal renm. jiný dieselový otáčkoměr se do 205 nedělal.
- aaischa
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nene tam ne, neni v prevodovce je chytlej na motoru u setrvaku, ikdyz mozna u tvy prevodvky patri tam, ale co sem dvakrat videl na 1.8motoru tak byl dycky na setrvaku a zustal tam i po sundani prevodovky...WoMec píše:tak dneska jsem nasel misto kam by mělo přijít čidlo na otáčkomer :) ... pokud to tak není tak mě opravte :D
bejvávala 205ka
- poldík
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1988
- Skutečné jméno: kuba
- tel.:: 0
- Kontaktovat uživatele:
jaké označení je na tom alternátoru pro vývod na otáčkoměr?
- WoMec
tyjo ted nevim co presne myslis ... ten vyvod pro cidlo otáčkoměru se dáva mezi motor a prevodovku ... a alternatorem to nema nic moc co společnýho ..poldík píše:jaké označení je na tom alternátoru pro vývod na otáčkoměr?
- poldík
- Aktivní uživatel
- Skutečné jméno: kuba
- Kontaktovat uživatele:
no někdo tu pronesl že de otáčkoměr přímo napojit z alternátoru pomocí jednoho vývodu
- Mitja
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Ondra
- Kontaktovat uživatele:
Tak to by me teda zajimalo kdo a jak? Jesti myslis aaischu, tak ten mluvil o setrvakupoldík píše:no někdo tu pronesl že de otáčkoměr přímo napojit z alternátoru pomocí jednoho vývodu
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
- snowboy
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no to jsem pronesl ja :)
Mel jsem 205 GRD 1.8, r.v. 1988, alternator Valeo mel jeden konektor s jednim pinem a na tom pripojeny otackomer (ten ale nebyl v pristrojovce)
Mel jsem 205 GRD 1.8, r.v. 1988, alternator Valeo mel jeden konektor s jednim pinem a na tom pripojeny otackomer (ten ale nebyl v pristrojovce)
Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie
- WoMec
a fungovalo to? :)snowboy píše:no to jsem pronesl ja :)
- snowboy
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
good joke
Otackomer byl sice "externi" ale konektor na alternatoru byl original. A pokud si dobre pamatuju, otacky alternatoru primo souvisi s otackami klikove hridele
A navic, kdyz umrely uhliky, prestal jit otackomer, po vymene zase sel.
Otackomer byl sice "externi" ale konektor na alternatoru byl original. A pokud si dobre pamatuju, otacky alternatoru primo souvisi s otackami klikove hridele
A navic, kdyz umrely uhliky, prestal jit otackomer, po vymene zase sel.
Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie
- Phate
- Skutečné jméno: David
Tak vzhledem k tomu, že jsem zjistil, že to co jsem si myslel (a nejen já), že je konektor od čidla otáčkoměru není konektorem čidla otáčkoměru, tak znovu otevírám toto téma. Takže zde několik dotazů a odpovědi prosím s názorným fotem...
Jak poznám, zda mám na motoru čidlo otáčkoměru? -> Kde ho mám hledat? -> Pokud tam není, z jakého auta ho mohu použít? -> A jak to čidlo vypadá?
Podotýkám, že se jedná o DIESEL, takže benzín mi sem netahejte...
Všem
Jak poznám, zda mám na motoru čidlo otáčkoměru? -> Kde ho mám hledat? -> Pokud tam není, z jakého auta ho mohu použít? -> A jak to čidlo vypadá?
Podotýkám, že se jedná o DIESEL, takže benzín mi sem netahejte...
Všem
- WoMec
Takže:
1) kde hledat čidlo otáček
Čidlo je zasunuté do motoru zazadu, někde mezi motorem a spojkou, poblíž náhonu na tachometr. Pokud tam čidlo je tak k němu vede jeden drát se 3-mi vodiči a konektor bývá někde na pravé straně morotu zepředu.
2) Jak čidlo vypadá a jak je uchycené
Je to váleček ze kterého vede drátek vypádá hodně podobně jak na tomto obrázku.
je zasunutý v takovém plastovém držáku, směřuje do převodovky a dotáhlý je sroubem na 10ku klíč.
3) Jak poznat jestli jde o snímač otáček nebo snímač horní uvratě, zapojení
Nejjednodušší způsob - zkusit to. Čidlo musí být napájené 5V !!!! v konektoru jsou 3 vodiče. 2 s izolací a jeden bez. Ten bez, to je zem. V konektoru je buď na 1. nebo 3. pozici. Na druhé straně konektoru je + kam připojíte těch 5V. Prostřední vodič je signálový, ten povede do otáčkoměru. Na otáčkoměru jsou opět 3 pozice. Signál, +12V a zem. (Zapojení konektoru na otáčkoměru dodám za chvilku, musim kuchnout budíky). Zapojte a zkuste natočit motor ... Buď se otáčkoměr rozběhne, nebo ne.
Pokud jo máte vyhráno, pokud ne, máte problém. Snímač otáček seženete ve všech autech s motorem XUD které měly otáčkoměr, tedy Peugeoty 405, 306 (starší model), 205 a Citroeny BX v dieslovém, nebo turbo-dieslovém provedení (možná i další ale to z hlavy nevim). Hledejte bouračky a auta na ND ... ale nejdřív se ptejte jestli auto melo otáčkoměr. Pokud jo, bude tam i snímač otáček. Teoreticky by měl pasovat ale ruku do ohne za to nedám. Ja mam třeba snímač z BXa ;)
1) kde hledat čidlo otáček
Čidlo je zasunuté do motoru zazadu, někde mezi motorem a spojkou, poblíž náhonu na tachometr. Pokud tam čidlo je tak k němu vede jeden drát se 3-mi vodiči a konektor bývá někde na pravé straně morotu zepředu.
2) Jak čidlo vypadá a jak je uchycené
Je to váleček ze kterého vede drátek vypádá hodně podobně jak na tomto obrázku.
je zasunutý v takovém plastovém držáku, směřuje do převodovky a dotáhlý je sroubem na 10ku klíč.
3) Jak poznat jestli jde o snímač otáček nebo snímač horní uvratě, zapojení
Nejjednodušší způsob - zkusit to. Čidlo musí být napájené 5V !!!! v konektoru jsou 3 vodiče. 2 s izolací a jeden bez. Ten bez, to je zem. V konektoru je buď na 1. nebo 3. pozici. Na druhé straně konektoru je + kam připojíte těch 5V. Prostřední vodič je signálový, ten povede do otáčkoměru. Na otáčkoměru jsou opět 3 pozice. Signál, +12V a zem. (Zapojení konektoru na otáčkoměru dodám za chvilku, musim kuchnout budíky). Zapojte a zkuste natočit motor ... Buď se otáčkoměr rozběhne, nebo ne.
Pokud jo máte vyhráno, pokud ne, máte problém. Snímač otáček seženete ve všech autech s motorem XUD které měly otáčkoměr, tedy Peugeoty 405, 306 (starší model), 205 a Citroeny BX v dieslovém, nebo turbo-dieslovém provedení (možná i další ale to z hlavy nevim). Hledejte bouračky a auta na ND ... ale nejdřív se ptejte jestli auto melo otáčkoměr. Pokud jo, bude tam i snímač otáček. Teoreticky by měl pasovat ale ruku do ohne za to nedám. Ja mam třeba snímač z BXa ;)
- bart1806
- 205 its my life
- Rok narození: 1980
- Skutečné jméno: brano
takze jestli tomu wome rozumim tobe to beha ja mam stary model'86 myslis ze bych tam misto tech hodin ten otackomer narval???????stejne nejdou uz jak jsem ho koupil
VOLVO V70 2,4D
modrak CRD cabrio 1,9D
peugeot 205 1,8D exxxxxxxxxx
renault espace 2,1TD
atv Hardworker 250ccm
modrak CRD cabrio 1,9D
peugeot 205 1,8D exxxxxxxxxx
renault espace 2,1TD
atv Hardworker 250ccm
- WoMec
mě to ješte neběhá ale doufám v tom že to běhat bude. Jinak ty pokud by jsi chtěl otáčkoměr, tak by sis musel dát jiné budíky. Buď z 205TD nebo citroen BX (1.9D nebo 1.9TD)bart1806 píše:takze jestli tomu wome rozumim tobe to beha ja mam stary model'86 myslis ze bych tam misto tech hodin ten otackomer narval???????stejne nejdou uz jak jsem ho koupil