pampalini píše:vinorak: rozmer nechaj, radsej pories qalitu kotucov a dosiek - spravi omnoho viac jak mar milimetrov...

No to určitě

,když dáš lepší desky a kotouče tak to bude fakt lepší než velké brzdy,hm dobrá rada no ale tak trochu úplně mimo ty "inteligentní chytrolínku".Takže pojďme popořadě s tím vysvětlováním zvlášt pro tebe.
1.velké brzdy budou vždy lepší než ty samé malé s kotoučema a třecími segmenty z NASA.
2.Auto může být lehké jak chce,příklad z praxe,pokud dáš na malé lehké auto typu P 205,kola nějáké obří 17 nebo ještě větší 18 a rozjedeš to po dálnici na 200Km/h a budeš potřebovat zabrzdit tak ten kdo napíše že ze sériovýma brzdama zabrzdíš lépe než z velkýma kotoučema je celkem mimo výseč pouze z logického uvažování,pokud zpomaluješ z tak vysoké rychlosti na třeba 80Km/h tak pochybuju že budeš jak zde padlo "gumovat",prostě bude poznat jak intenzivní je brzdový účinek a jak dlouho trvá než to shoří ty tvoje sériové brzdičky.S tak velkým obvodem kola pokud to rozjedeš dodáš autu takovou setrvačnou sílů že poletí jako blázen,než se tedy s těma obrovskýma zátěžema vůbec rozjede to je věc druhá.
Ten kdo 205tku honí ať už po různých cestách či na závodech tak ví že sériové brzdy nejsou nic extra.Jezdil jsem na velkých kotoučích,to samé místo v tu samou dobu s tím stejným autem,když jsem jezdil tak ty brzdy ani nevěděli že vůbec brzdí.Podotýkám že to byly zcela sériové kotouče a destičky.Potom jsem to prodal,koupil sériové brzdy z kotouči Brembo Max který mají být lepší než sériové a hle co se najednou stalo,šinu si to z kopce asi čtyřikrát jsem potřeboval zabrzdit a kotouče byly modré a pěkně smrděli.Následně jsem jel místní trať na které se jezdí závody do vrchu.Jel jsem zde závod v létě,bylo hodně horko,takže na plný plyn,trať byla uzavřená,příjezd do cíle zkouška brzdy a brzdy byly studené jako bych ani nikde nejel to jsem měl velké brzdy.Po výměně jsem jel na tomto místě opět,měl jsem už sériové brzdy,jel jsem v provozu takže opatrně a druhou zatáčku jsem nedobrzdil a málem označil svodidla a říkal si proč to auto nebrzdí,kotouče opět modré.Takže mi nikdo nenakuká že sériové brzdy jsou stejné dobré jako větší brzdy z jiného modelu.Nějákou dobu jsem taky jezdil v provozu s těma velkýma brzdama,teďka jezdím opět ze sérií a brzdná síla je opravdu veliký rozdíl,dneska se mi zdá že mi to auto vůbec nebrzdí a jsem z toho nerózní,takže takhle to vidím já z praxe.
3.takže velké brzdy
-lepší brzdný účinek
-lepší odolnost proti totálnímu zvadnutí