Brzdy 266mm

Vše pro to, aby auto brzdilo jak by mělo, upgrade brzd a identifikace problému
Odpovědět
pampalini
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Re: Brzdy 266mm

Příspěvek od pampalini »

TomGTI: zas si nic nenapisal a nedokazal :down: jo tak ked si myslis, ba dokonca si presvedceny ze nezalezi na qalite kotucu a platnicek tak to uz je moc :givup: povedz ze mas na aute starline a mam dost :smich:
allroad c7
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

pampalini píše:TomGTI: zas si nic nenapisal a nedokazal :down: jo tak ked si myslis, ba dokonca si presvedceny ze nezalezi na qalite kotucu a platnicek tak to uz je moc :givup: povedz ze mas na aute starline a mam dost :smich:
víš co, stáhni radši půlky a uznej že tady zase meleš ty svoje plkance dokola a že to je uplně o hovně .... sory ze to tak musim napsat ale uz to proste nejde jinak
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
pampalini
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od pampalini »

womacu ukaz mi jeden jediny podlozeny argument alebo neco ze s vecsimi zastavis skor a budem drzat hubu...ane len to ze jedna babka povidala :lol:
allroad c7
Hasis
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hasis »

pampaliny, tak rekni mi, proc se na kazde zavodni auto davaji vetsi brzdy?
VTS powa
pampalini
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od pampalini »

Hasis píše:pampaliny, tak rekni mi, proc se na kazde zavodni auto davaji vetsi brzdy?
odolnejsie :)
allroad c7
Hasis
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hasis »

pane boze, to fakt nema cenu.
VTS powa
Milhaus
Club admin
Club admin
Rok narození: 1984
Skutečné jméno: Milan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

ano odolnější, o tom to je taky...více vydrží - nezahřívaj se tolik. Teď otázka jestli se větší brzdy dávají právě kvůli tomu vadnutí a nebo kvůli tomu že dřív sníží rychlost. Ono to spolu souvisí. Četl jsem někde článek (nějakej deník rally amatéra) že právě kvůli tomu se větší brzdy dávaj - nevadnou tak rychle tudíž jsou schopny dýl brzdit a hodněkrát za sebou narozdíl od menších které po takovém brzdění ztrácí účinnost......
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

pampalini píše:womacu ukaz mi jeden jediny podlozeny argument alebo neco ze s vecsimi zastavis skor a budem drzat hubu...ane len to ze jedna babka povidala :lol:
staci kdyz si přečteš (pořádně) to co napsal TomGTI ... a to si napsal o te posledni vete ...

kolikrát máme menší kotouč než kolo, tolikrát větší silou při brzdění musíme působit na brzdný element

vetsí kotouče = mensí potřebná síla ... a vzhledem k tomu že zmenou kotoučů se nezmení síla kterou pusobíš (tzn pusobící síla je stejná jak u malých tak velkých kotoučů) tak z toho logicky plyne ze brzný učinek bude daleko vetší

takze jeste jednou

vetsí kotouče = mensí potřebná síla => síla zustavá stejná => větší brzný učinek => snaží, bezpečnější, jistěší a lepší brždění

tohle jestli nepochopíš tak už opravdu nevim jak ti to mám vysvetlit
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
pampalini
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od pampalini »

renm píše:ano odolnější, o tom to je taky...více vydrží - nezahřívaj se tolik. Teď otázka jestli se větší brzdy dávají právě kvůli tomu vadnutí a nebo kvůli tomu že dřív sníží rychlost. Ono to spolu souvisí. Četl jsem někde článek (nějakej deník rally amatéra) že právě kvůli tomu se větší brzdy dávaj - nevadnou tak rychle tudíž jsou schopny dýl brzdit a hodněkrát za sebou narozdíl od menších které po takovém brzdění ztrácí účinnost......
:up:

a tym bych to ukoncil
allroad c7
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

pampalini píše:TomGTI: zas si nic nenapisal a nedokazal :down: jo tak ked si myslis, ba dokonca si presvedceny ze nezalezi na qalite kotucu a platnicek tak to uz je moc :givup: povedz ze mas na aute starline a mam dost :smich:
No myslím že jsem to napsal dost jasně teda alespoň většina lidí to pochopila.Nepsal jsem žádné teorie ale věci z praxe.K tomu výtahu z textu,se ohrazuješ že tam nikde není napsané že to zabrzdí dříve ale jedná se jen o výtah z nějákého článku takže nemůžeš vědět že tam není napsané něco co bude obnášet dřívější zastevení vlivem brzdné síly ať toho či onoho.Pokud jsi četl co jsem napsal tak jsem uvedl že mám kotouče Brembo,nejsem blázen si tam dát nějáký Starshit který mí praskne při prvním pokusu zastavit vozidlo a ještě mi vyrazí zuby.Ale chtěl bych vidět jak by jsi ty poznal kvalitu brzdových věcí na brzdovém účinku,jestli by tam byly Brembo nebo Zimermann,nebo Lukas nebo TRW,všechno je to na jedno brdo,ano pokud by jsi dal závodní brzdové destičky tak možná poznáš lepší brzdový účinek těch sériových brzd.Ale kde zaručeně poznáš rozdíl jsou větší brzdy v porovnání ze sériovými.Když bereš tu větu ještě kde je ten obrázek té motorky,tak tedy proč má Nějáká Yamaha R1 větší kotouč než nějáký "Pionýr",když je to tedy jedno a velikost brzd nehraje roli?HM?
pampalini
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od pampalini »

tom GTI: proto, lebo keby mala 5 cm kotuc tak by bol kurevsky namahany a hydraulika brzdy by musela nan vyvynut mnohonasobne vecsi tlak aby zastavila na rovnakej drahe ako s 30cm...
inac na 205 som mal brembo a naprosty luxus...mozno si mal nejake polske alebo nepodarky :)
allroad c7
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

Ano byl by namáhaný a nezabrzdil by tak dobře,rychle,plynule a navíc by zhořel jako papírový čert oproti velkému kotouči,bigo te´dka by jsi to měl konečně pochopitpochopil
Já jsem měl na autě jen Brembo,jak velké kotouče tak sériové,sériové jsou navíc typ MAX,nepodárky ani číny to asi nejsou,mám k nim nějáký zakaznický pin či co to je,takže nemám obavu o nějáké jebky,jen je rozdíl když jsem jezdil z velkýma brzdama a teď s těma sériovýma minikotoučky ale to se pořád opakuju dokola.
maRas
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRas »

Nechapu, ze vas to jeste bavi se tady handrkovat, proste vsichni to chapou, pouze jenom Frost ma zase problem, a potrebuje se tahat o kazde slovicko !

Dal bych LOCK ;-)
Hroche
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Skutečné jméno: Tom

Příspěvek od Hroche »

spíš bych to promazal
pampalini
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel