Centrál neboli CZ
- antik
- 309kář
- Rok narození: 1974
- Skutečné jméno: ANTIK
- tel.:: 776712918
- Kontaktovat uživatele:
Centrál neboli CZ
Zdravím opět.
Mám funkční centrál a já na něm našel kabílek s nápisem ant což ve zkratce znamená anténa.
taky jsem si všiml že je tam kabílek s nápisem Led a další vedle něj .
To je z velkého konektoru, taky tam je ale menší konektor a tam jsou kabely dva na Lamp, dále po jednom kabílku : D.SW, ACC , Trunk a Kill.
Netušíte někdo k čemu jsou a jak to přojit k tomu k čemu to patří?
Na centrálu je nápis ATC, a na desce s tišťákem je tr6400D.V2 .
Jediné co vim, kde je plus a mínus a zapojené jsou i servomotorky
Samozřejmě že jsem koukal i doi různých návodů, jestli nenajdu náhodou informaci, jestli to neni centrál na DO, ale nikde nic. Google to nezná a já si akorát našel v jiném návodu termín, : Negativní ovládání Centrálu. a to už nevím co si mam pod tim představit.
Má někdo zkušenosti a podělí se ?
Tušim že to asi bude nějaký universal central
Mám funkční centrál a já na něm našel kabílek s nápisem ant což ve zkratce znamená anténa.
To je z velkého konektoru, taky tam je ale menší konektor a tam jsou kabely dva na Lamp, dále po jednom kabílku : D.SW, ACC , Trunk a Kill.
Samozřejmě že jsem koukal i doi různých návodů, jestli nenajdu náhodou informaci, jestli to neni centrál na DO, ale nikde nic. Google to nezná a já si akorát našel v jiném návodu termín, : Negativní ovládání Centrálu. a to už nevím co si mam pod tim představit.
- vztekloun
- 309kář
- Rok narození: 1989
- tel.:: 0
Re: Centrál neboli CZ
led - vystrazna ledkaantik píše:Zdravím opět.
lamp - to budou mozna blinkry
trunk - zrejme otevirani vika od kufru na dalku ( je potreba dalsi servo )
kill - asi mas nejakej nebezpecnej central :D ale spis to bude fce "panic"..... ( cti s "k" prosim :D ) --> omyl omyl.... pokud to nemas i s alarmem tak je tohle blbost
![:( :(](./images/smilies/icon_frown.gif)
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
a ta antena..... nedokazu si predstavit jaky radio by ten central dokazal chytit tudis si myslim ze to bude budto k radiovemu DO a nebo jen kabel na infraledku nekam na dobre viditelne misto.
pokud se pletu tak pls opravit a neukamenovat :D ThX :)
kazdopadne ja si myslim ze vetsinu tech veci ani nemusis mit zapojenou tak bych to moc nehrotil ;)
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
No jo to je sice pravda, ale blikavou LED bych rád, jen nevím jestli je to na blikavou LED nebo na infra LED, Jak to zapojit a jakou LED tam dát, jestli na 12V nebo 5V či standart na nějakejch 0,025 mAh.
Dálkáč by se mi tam určitě taky líbil. Stačilo by sehnat ten zbytek a po instalaci vytvořím takovej úsměv, že se mě budou i děti bát
:-)
To zapojení na světla to taky netušim jak to udělat, nebo tedy na ty blinkry. Co a kam s tim ?
Netušíš?
Vim že mi central bude fungovat i bez toho, ale proč nevyužít možnosti že?![:up: :up:](./images/smilies/icon_up.gif)
Dálkáč by se mi tam určitě taky líbil. Stačilo by sehnat ten zbytek a po instalaci vytvořím takovej úsměv, že se mě budou i děti bát
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
To zapojení na světla to taky netušim jak to udělat, nebo tedy na ty blinkry. Co a kam s tim ?
Netušíš?
Vim že mi central bude fungovat i bez toho, ale proč nevyužít možnosti že?
![:up: :up:](./images/smilies/icon_up.gif)
- vztekloun
- 309kář
- Rok narození: 1989
- tel.:: 0
jestli mas multimetr tak si to zmer a urcite zjistis k cemu to vsechno je ;) kazdopadne vsechno se da udelt. ono je vetsinou k temhle dalkacum dodavany i relatko ( jestli bejva vevnitr te krabice, to netusim ) prave k tem vysnenejm vystrazkam. tzn ze by jsi mohl zkusit vytahnout kabely od tlacitka tech vystrazek prave do toho relatka. je potreba vedet na kolik je to pinu. ale ta fce led bude jen na to vysrazny svetylko. ne na infraledku ;) ta prijima akorat povely od dalkace. to neni tedy primo infraledka teda alespon pokud vim ale spis takovej prijimac pro infraledku ktera je umistema na dalkaci. rikam jen to chce promerit, zjistit jaky tam je proud, jestli je prerusovanej a tim zjistis co to vlastne je ;)antik píše:No jo to je sice pravda, ale blikavou LED bych rád, jen nevím jestli je to na blikavou LED nebo na infra LED, Jak to zapojit a jakou LED tam dát, jestli na 12V nebo 5V či standart na nějakejch 0,025 mAh.
Dálkáč by se mi tam určitě taky líbil. Stačilo by sehnat ten zbytek a po instalaci vytvořím takovej úsměv, že se mě budou i děti bát:-)
Netušíš?
Vim že mi central bude fungovat i bez toho, ale proč nevyužít možnosti že?
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
No relatka jsou v tý krabičce 3, multimetr nemam, a tak jsem zkoušel zapúojit na to žárovičku a bez efektu. Asi to chce obyč LEDku.
No zatim jsem vytahl všude kabely do všech 4 dveří. Zbytek mi asi pomůže Maxurbator, protože má dráty na ty táhla ( svářecí dráty to jistí
)
Myslim si tedy, že by mi nevadilo sehnat nějakou tu klíčenku na DO a nějak to vymyslet aby to fungovalo a radostí bych asi uchcával.![:up: :up:](./images/smilies/icon_up.gif)
No zatim jsem vytahl všude kabely do všech 4 dveří. Zbytek mi asi pomůže Maxurbator, protože má dráty na ty táhla ( svářecí dráty to jistí
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Myslim si tedy, že by mi nevadilo sehnat nějakou tu klíčenku na DO a nějak to vymyslet aby to fungovalo a radostí bych asi uchcával.
![:up: :up:](./images/smilies/icon_up.gif)
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsou fotky toho centrálu, kdyby někdo věděl, kde sehnat na to DO, dejte vědět.
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsem označil kabely dle tišťáku, ovšem nemusí to být přesné, něco je napsáno pod bílým konektorem, tak to nešlo celé přečíst, jak už jsem jednou psal, to co prostě neni zapojené, bych rád využil, ovšem jak, stále netuším.
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo neví o nějakém manuálu k tomuto centrálu? nevygoogloval jsem nic :-(
- Bartik333
- Stálý inventář 205clubu
- Skutečné jméno: Lubos
- tel.:: 607684334
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to bude stejne jako u vsech cantralu, tak cerveny drat je plus,cerny je minus, zluty jsou blinkry, modry a zeleny, jsou na moturky na ostatni a modry, zeleny, cerny, hnedy a bili jsou na ridici moturek. Ostatni zapojovat nemusis. muzou byt na bzdovy spinac, na otresove cidlo, atd...
Nevim jestli jsem ti pomohl, snad ano.
Nevim jestli jsem ti pomohl, snad ano.
Peugeot 205 1.9D 47kw r.v. 1991 -zatím nic moc,ale az se do nej dám,bude to voňavka. ![:205: :205:](./images/smilies/205.gif)
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
![:205: :205:](./images/smilies/205.gif)
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
no na světla ale kam přesně a na co to zapojit , víš?
- snowboy
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bez schemata to cely nezapojis, pokud ho nemas a navic nemas ani DO
.
To co mas je nejspis immobilizer s centralem na DO.
Nic z toho bez DO a manualu nevyuzijes.
Troufam si rict, ze to ani nerozchodis. Jestli jo, jsi kouzelnik a velky vezir
+12 to muze byt napajeni, otazka je jestli trvale, nebo az za spinaci skrinkou jak je uvedeno niz
-nektery drat by mel jit na spinaci skrinku (kde je napeti po otoceni klickem)
-kostra je jasna
-LED normalni LED dioda, blikani si obstarava ridici jednotka, takze ne blikaci
-na ovladani centralu (univerzalniho) byvaji 3, vyjimecne 4 draty (otevrit, zavrit, signalni drat-ten jsem nikdy nepochopil na co je
, a kablik ke kufru, samozrejme zem, to ale v podstate neni drat
(musis pohledat ktery je ktery, bez toho aby ti chodila RJ ponekud komplikovane)
-zbytek dratu je jen dohadovani ( u immobilizeru nebyvaji vetsinou oznacene, otazkou je jestli rozpojuji nebo spinaji)
-tri relatka-minimalne dve jsou k centralu, jedno muze byt k immobilizeru, zalezi na tom, jak jsou zapojena
-pak by tam mel byt drat k blinkrum jeden nebo dva (vetsinou byvaji pres pojistku)
ten mensi konektor bych spis videl na cidla
-ACC trvalych +12 V aby to poznalo odpojeni baterky, nebo trvale napajeni viz prvni bod,
-TRUNK cidlo kufru nebo haubny (pripadne dohromady)
-LAMP muze byt vnitrni osvetleni (na zpozdeni vypnuti,a soucasne cidlo otevreni dveri, jsou li na dverich spinace)
-KILL muze byt odstavovaci tlacitko, kterym cely system vypnes pri dodrzeni urciteho postupu
zbyvajici draty je tezke odhadovat, muze to byt k externimu otresovemu nebu ultrazvulovemu cidlu (tam ale potrebujes jeste napajeni)
Navic, i kdyz sezenes kompatibilni DO, bez manualu ho s ridici jednotkou nesesynchronizujes
Suma sumarum, stravis nad tim spoustu casu a vysledek bude temer jiste NULA,, vy.... se na to, novej koupis i do 1000, zapojis ho za hodinu, kdyz uz mas vsechno rozkuchane a je to bez problemu.
A jestli pises, ze ti central funguje, nevrtej do toho :)
![:down: :down:](./images/smilies/icon_down.gif)
To co mas je nejspis immobilizer s centralem na DO.
Nic z toho bez DO a manualu nevyuzijes.
Troufam si rict, ze to ani nerozchodis. Jestli jo, jsi kouzelnik a velky vezir
![:wau: :wau:](./images/smilies/8.gif)
+12 to muze byt napajeni, otazka je jestli trvale, nebo az za spinaci skrinkou jak je uvedeno niz
-nektery drat by mel jit na spinaci skrinku (kde je napeti po otoceni klickem)
-kostra je jasna
-LED normalni LED dioda, blikani si obstarava ridici jednotka, takze ne blikaci
-na ovladani centralu (univerzalniho) byvaji 3, vyjimecne 4 draty (otevrit, zavrit, signalni drat-ten jsem nikdy nepochopil na co je
![:myslim: :myslim:](./images/smilies/myslim.gif)
![Mr. Green :m:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
-zbytek dratu je jen dohadovani ( u immobilizeru nebyvaji vetsinou oznacene, otazkou je jestli rozpojuji nebo spinaji)
-tri relatka-minimalne dve jsou k centralu, jedno muze byt k immobilizeru, zalezi na tom, jak jsou zapojena
-pak by tam mel byt drat k blinkrum jeden nebo dva (vetsinou byvaji pres pojistku)
ten mensi konektor bych spis videl na cidla
-ACC trvalych +12 V aby to poznalo odpojeni baterky, nebo trvale napajeni viz prvni bod,
-TRUNK cidlo kufru nebo haubny (pripadne dohromady)
-LAMP muze byt vnitrni osvetleni (na zpozdeni vypnuti,a soucasne cidlo otevreni dveri, jsou li na dverich spinace)
-KILL muze byt odstavovaci tlacitko, kterym cely system vypnes pri dodrzeni urciteho postupu
zbyvajici draty je tezke odhadovat, muze to byt k externimu otresovemu nebu ultrazvulovemu cidlu (tam ale potrebujes jeste napajeni)
Navic, i kdyz sezenes kompatibilni DO, bez manualu ho s ridici jednotkou nesesynchronizujes
Suma sumarum, stravis nad tim spoustu casu a vysledek bude temer jiste NULA,, vy.... se na to, novej koupis i do 1000, zapojis ho za hodinu, kdyz uz mas vsechno rozkuchane a je to bez problemu.
A jestli pises, ze ti central funguje, nevrtej do toho :)
Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
no nevim, i tady na těch nmanuálech od jinejch ovšem podobnejch centrálů tu neni konkrétně napsáno jak zapojit kabel na světla,
- Přílohy
-
- Barvy tohoto návodu jsou stejné jako u toho co mam já, až na ten bílý konektor, nemam k němu protikus, tak nevim co je tam za barvy
- central zap 01.jpg (35.7 KiB) Zobrazeno 12279 x
Naposledy upravil(a) antik dne 30 zář 2009 11:44, celkem upraveno 1 x.
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
tady je zase návod jak naučit central na jiný ovladač.
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
Jinak central mi spolehlivě funguje na odemknutí klíčku.
- snowboy
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tady mas jiny druh zapojeni
asi tak, jako by jsi chtel opravovat Forda podle manualu na Skodovku
Zkousel jsi, jestli ti jde central po odpojeni konektoru od RJ?
vychazet ale ze schematu zapojeni jineho zarizeni je ale ![:down: :down:](./images/smilies/icon_down.gif)
Zkousel jsi, jestli ti jde central po odpojeni konektoru od RJ?
Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie