Jak vyměnit budíky
- WoMec
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
Re: Jak vyměnit budíky
jenom jsem zvedavej jak ti bude chodit tlak oleje ... protoze mam takový tušení ze citroni meli jiny tlakomer ... no uvidíme ... jo a jeste je tam jinak číslovaná teploty vody :) ... ja jezdnim podle budíku na 60° :-D
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
no mi neřikej, že by frantíci dělali dva stejný motory a na ně dávali odlišný čidla maximálně přesadim ručičku
- WoMec
taky mi to přijde divny ... ale zase mi nejak nesedí muj tlak ojele ... 8bar ??? .. to maže jak nejaký závoďák uvidíme ...vinorak píše:no mi neřikej, že by frantíci dělali dva stejný motory a na ně dávali odlišný čidla maximálně přesadim ručičku
- vinorak
- odborník
no tak to maximálně udělám tak, že si na origo budíkách změřim jakej je odpor čidla při nějaké hodnotě na budíkách a podle toho to kdyžtak srovnámWoMec píše:taky mi to přijde divny ... ale zase mi nejak nesedí muj tlak ojele ... 8bar ??? .. to maže jak nejaký závoďák uvidíme ...vinorak píše:no mi neřikej, že by frantíci dělali dva stejný motory a na ně dávali odlišný čidla maximálně přesadim ručičku
- WoMec
dalo by se to eventuelne srovnat nejaky odporem ... :) jak říkáš :)vinorak píše:
no tak to maximálně udělám tak, že si na origo budíkách změřim jakej je odpor čidla při nějaké hodnotě na budíkách a podle toho to kdyžtak srovnám
Zdarec hosi je mi blbi se na to ptat znovu,ale vubec ve svym dvesteburu nemuzu najit konektor s dratem pro teplotu a otackomer i po tom,co jsem koukal na fotky to nemohu porad najit. Diky za radu
- WoMec
jaký máš motor ???tagat píše:Zdarec hosi je mi blbi se na to ptat znovu,ale vubec ve svym dvesteburu nemuzu najit konektor s dratem pro teplotu a otackomer i po tom,co jsem koukal na fotky to nemohu porad najit. Diky za radu
1.8 diesla
- WoMec
ohledně čidla: podivej se pořádne .. nejlip si vlez pod auto az za převodovku a koukni jestli ho tam máš .. foto jde zde (jinak cely to téma je věnovaný otáčkoměru na diesly tak si to pročti ... je tam zezáčtku trochu blbostí protoze jsme nevedeli jak přesne na to ;) ):tagat píše:1.8 diesla
http://forum.205gti.org/viewtopic.php?p=72862#p72862
a teploměr by jsi měl mít na termosatové skříni (to modre) ... viz foto (je možny ze máš trochu jinou termonstatovku ale čidlo tam 100% je)
tak to zitra taky zkusim ty budiky ale pak asi neodjedu
- vinorak
- odborník
Tak jelikož sem z budíků gti použil tišťák( ty z bx měli ulámané uchyty a naštíplý plexy, a nechtělo se mi ten tišťák vyndavat) - který je naprosto stejný až na pár diod, které na gti nejsou, všechno funguje Ale hladinu oleje mi to měří pořád, protože se ta destička nedozví, že alternátor dává +12V, takže budu muset přiletovat na ten tišťák ještě ty diody
Womec: už vim proč se to rozsvítí všechno Protože když ti klesne hladina lhm(bx nemá brzdovku ) tak to nebrzdí a proto by si stim neměl jet a tak svítí stopka
Womec: už vim proč se to rozsvítí všechno Protože když ti klesne hladina lhm(bx nemá brzdovku ) tak to nebrzdí a proto by si stim neměl jet a tak svítí stopka
- vinorak
- odborník
Takže nakonec sem musel ty tišťáky prohodit, protože ten z gti neměl ty diody a taky nebyly přerušený cestičky k tlakoměru, jinak jsou naprosto stejné Nejhorší bylo protáhnout ty dva dráty od čidla, ještě že mám abs, využil sem průchodky do kastele. Jinak zapnu klíčky, rozsvítí se ta stupnice, chviličku trvá než se ohřeje ta spirála v čidlu a pak to ukazuje hladinu asi 10s a pak tlak. Jinak vše ostatní funguje jak má. Stupnice jsou sitce trochu jinak číslovány ale ve výsledku to ukazuje hodnoty stejné jako původní budíky gti
jo a poslední poznatek je ten, že kvůli krabičce s přídavnou elektronikou se musí vyndat ten černý plast co v něm vedou kabely k budíkám a dále k topení. Prostě překáží a budíky nejdou dát na svoje místo. Po vyndání toho plastu je vše ok
jo a poslední poznatek je ten, že kvůli krabičce s přídavnou elektronikou se musí vyndat ten černý plast co v něm vedou kabely k budíkám a dále k topení. Prostě překáží a budíky nejdou dát na svoje místo. Po vyndání toho plastu je vše ok
a já si tuhle říkal jak jsou tam ty kabely hezky uklizený a ty to teď vyndášvinorak píše:Takže nakonec sem musel ty tišťáky prohodit, protože ten z gti neměl ty diody a taky nebyly přerušený cestičky k tlakoměru, jinak jsou naprosto stejné Nejhorší bylo protáhnout ty dva dráty od čidla, ještě že mám abs, využil sem průchodky do kastele. Jinak zapnu klíčky, rozsvítí se ta stupnice, chviličku trvá než se ohřeje ta spirála v čidlu a pak to ukazuje hladinu asi 10s a pak tlak. Jinak vše ostatní funguje jak má. Stupnice jsou sitce trochu jinak číslovány ale ve výsledku to ukazuje hodnoty stejné jako původní budíky gti
- vinorak
- odborník
no tak dalo by se to tam nechat a uříznout jenom tu levou svislou část, ta jediná překáží, ale nechtělo se mi
- WoMec
ja jsem vyhodil pryč ten bíly plast z budíků ... jinak s tlakem oleje ... ukazuje ti to správně (jako předtím) ???