Ahojte vsetci majitelia a fandovia peugeotov. Chcem Vam predstavit mojho Peugeota 205 1,9 GTI a jeho postupnu prerabku.
Tak troska z historie. Uz moj tato za mojej mladi vlastnil 205 1,9 D, na tie casy to bolo auticko fajne, malo tah ked to porovname so S-120, S- favorit ktore v tej dobe dominovali v kazdej domacnosti. a od tej doby mi toto auto prirastlo k srdcu, postupne som ziskaval skusenosti, ked bolo treba nieco porobit, opravit, vymenit.
aj moje prve auto bolo 205 1,9 D, tak som ho zveladoval, robkal, upravoval. Prahy, kridlo, 14 elektrony..., vymena motora, no a nakoniec ho zdedil brat, ktory ho potom predal.
ja som vtej dobe vlastnil uz opel vectra, zas opel vectra az prislo na rad 205 GTI a jeho prerabka. Toto auticko som kupil na SK z Bratislavy, majitel ho kupil z Kosic, kde ho povodny majitel podla vsetkeho vyuzival na preteky do vrchu, novy majitel ho prebral v takom stave v akom bolo a chystal sa ho dat troska do kopy, no mejak sa k tomu nedostal az sa rozhodol ho predat.
auto som kupil za cca 600 Eur. Auto vyzeralo na pohlad dobre, malo sem tam nejake skrabance, preliaciny, motor pustal olej, ale aj tak som sa pre kupu rozhodol. auto som si moc neuzil, kedze som sa mu pozrel troska na creva, podvorok, zistl som ze auto bolo v katastrofalnom stave, co sd atyka aj motora ale hlavne prednej napravy, tak som sa rozhodol dat auto do poriadku.Bolo rozobrate pomaly do srobky, striekany podvozok, pretesneny., púrekruzkovyny motor, nova spojka, vodna pumpa, dalej novy lak, ramena, capy riadenia, oprava poloosi, tycky stabilizatora, loziska.
momentalne pracujem este na spojezdneni motora, zhanam cievku, pripravujem narazniky a spojlere, spataky, vseky listy, prahy na striekanie, treba dorobit interier, potrebujem zohnat tmavy koberec na podlahu a porobit interier.
najvacsia tuzba je aby uz konecne bezal motor, potom aj robota ide lepsie , ked clovek vie ze uz vrci, no najprv modul zapalovania vadny, teraz zas chybna cievka, tak zhanam, zhanam a cakam.
Chcel som to dat dokopy do zrazu na Cechach, no bohuzial asi to nestihnem, tak zatial aspon takto a postupne budem este dopisovat a doplnat foto.
bubino a jeho prerabka 205 1,9 GTI
Moderátor: rada