Výběr audio komponentů
Výběr audio komponentů
Je tu nějaký odborník na audio, který by poradil s výběrem audia do 309? Každý prodejce nabídne to svoje zaručeně nejlepší, ale moc tomu nerozumím proto bych chtěl pomoci s výběrem.
- Lubec
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1983
- tel.:: 911996666
Re: Výběr audio komponentů
Tak kedze niesi odbornik vyber znacky ti moze byt sumak, pokial neplanujes kupit SENCOR Hlavne si to tam musis dobre poskladat a investovat do konponentov nez do nejakych 2pasmovych sumitiek. Tot moja rada. Osobne by som siel do HERTZ alebo JBL. Ale jak si pisal kolko ludi tolko nazorov.
V jednoduchosti je krása
- Kenny
- Rok narození: 1979
- Skutečné jméno: Petr
- tel.:: 773557950
- Kontaktovat uživatele:
záleží kolik peněz do toho chceš investovat,pokud bude daná nějaká částka kterou do toho dáš pak se dá něco vybrat a hlavně co tam chceš,jestli jen rádio a repro nebo i zesík,subik,kapacitor vše je jen o penězích.Já jsem byl moc spokojenej se značkou Helix nebo za víc peněz Dego,rádio jsu na značky clarion nebo alpine.
jak sem psal vše je jen o penězích a taky jak píše lubec tisíc lidí tisíc chutí....
jak sem psal vše je jen o penězích a taky jak píše lubec tisíc lidí tisíc chutí....
Nissan Terrano 2.7TDI Dříč a mezek pro stavbu a les
Citroen C5X7 Tourer 2.0HDi daily car ženy
No pevnou částku nemám respektive tak max 20 000 i s tlumením.
Co jsem se bavil s jedním prodejcem tak jsme dali dohromady tuto sestavu
Rádio Alpine IDA-X313 (to jsem vybral osobně dle vkusu)
Dopředu kompa Hifonics ZXi 5.2C 130mm
Dozadu koaxy Hifonics ZXi 52CX 130mm
Zesilovač Hifonics Txi 6400
Repro musí zůstat v původním uchycení (nechci ničit plato). Velikost repro je 13 cm vpředu i vzadu.
Subwoofer jsem zatím neuvažoval protože myslím že pro můj poslech budou repro napájené zesilovačem dostačující. Bylo mi řečeno, že značka Hifonics je značkou vyšší třídy a zvukový projev je perfektní. To mi ovšem řekl prodejce, ale je mi jasné, že mu jde hlavně o prodej.
Co jsem se bavil s jedním prodejcem tak jsme dali dohromady tuto sestavu
Rádio Alpine IDA-X313 (to jsem vybral osobně dle vkusu)
Dopředu kompa Hifonics ZXi 5.2C 130mm
Dozadu koaxy Hifonics ZXi 52CX 130mm
Zesilovač Hifonics Txi 6400
Repro musí zůstat v původním uchycení (nechci ničit plato). Velikost repro je 13 cm vpředu i vzadu.
Subwoofer jsem zatím neuvažoval protože myslím že pro můj poslech budou repro napájené zesilovačem dostačující. Bylo mi řečeno, že značka Hifonics je značkou vyšší třídy a zvukový projev je perfektní. To mi ovšem řekl prodejce, ale je mi jasné, že mu jde hlavně o prodej.
- Lubec
No tak uz mas vybrate, akurat ten zosik je podla mojho nazoru zbytocny za tie prachy pokial ho nebudes vyuzivat naplno. A bez kapacitoru by som to ani neskusal. Takze, podla mojho si vyber zosik kludne nejaky lacnejsi a tie prachy daj radsej do componentu i v zadu. A mas to v plnej parade.
V jednoduchosti je krása
- Kenny
- Rok narození: 1979
- Skutečné jméno: Petr
- tel.:: 773557950
- Kontaktovat uživatele:
asi tak jak píše lubec pokud tam nebudeš dávat suba tak je ten zesík uplně zbytečnej,pro normální poslech ti ty repra uplně v pohodě to rádio utáhne.Tuto značku neznám a nikdy sem ju neměl tudíž nemůžu soudit,beru ty značky co jsem psal a to od kamaráda co ná autohifi,vždycky sem byl spokojenej,myslím že i Milda má vzadu helixy blue pokud sem dobře viděl,Dego to je už trošku jinde finančně,na dřívější auto sem kupoval jen dopředu komponentní a stály 8000 ale to už je ta 6 let zpět
Nissan Terrano 2.7TDI Dříč a mezek pro stavbu a les
Je pravda, že zesilovače podobných parametrů se dají sehnat za zhruba polovinu ceny. Kompa dozadu nevím protože je chci umístit do pozic pro repro (sloupek skoro u střechy auta). Další variantou je koupit rovnou pětikanálovej zesík a dozasu přidat ještě sub a pravděpodobně i kapacitor. Sub jsem původně neměl v plánu, ale pokud bych takhle ušetřil nějakej peníz tak by mohl vhodně celou sestavu doplnit.
- Lubec
na zaciatku si pisal ze subak nemusis tak sa toho drz, pokial niesi z tych co jazdia po ulici jak jukeboxy na kolesach tak vynechaj uplne zosik a subac, mal som to v aute a len to zavadzalo, malo kedy som vyuzil plnu paru a nestalo zato vozit v aute tolko penazi, (moj nazor) teraz mam v predu komponenty, do zadu som hodil 3pasmove repro a paradne to staci. Este si kup nejake tlmenie a nic ine nepotrebujes. Zalezi jak si narocny.
Mam cabrio a to co v aute mam mi uplne staci aj ked stiahnem strechu, ktora mi to repro v plate zakrije a o hluku z vonku uz nieje o com.
Mam cabrio a to co v aute mam mi uplne staci aj ked stiahnem strechu, ktora mi to repro v plate zakrije a o hluku z vonku uz nieje o com.
V jednoduchosti je krása
To máš asi pravdu. Jako i repro co mám teď mi relativně stačí (Blaupunkt ca 35W RMS napojený na rádio) ale jeden je v hajzlu a těm zadním už taky moc nechybí proto mám v plánu to vyměnit celé. Když už bych to měnil tak právě počítám i s tlumením. Nakonec dám asi na tvojí radu a vykašlu se na celej zesík a za ušetřený prachy raději nakoupím víc tlumení. Nebo jsem koukal, že alpine dělá zesík přímo k tomu rádiu http://www.revilohifi.cz/zesilovace-cz/ ... p-445.html To by na to moje hraní mělo taky stačit. Když k tomu natahám nové kabely a pořádně vytlumím kritická místa, tak by to účel mělo plnit na 100%.Lubec píše:na zaciatku si pisal ze subak nemusis tak sa toho drz, pokial niesi z tych co jazdia po ulici jak jukeboxy na kolesach tak vynechaj uplne zosik a subac, mal som to v aute a len to zavadzalo, malo kedy som vyuzil plnu paru a nestalo zato vozit v aute tolko penazi, (moj nazor) teraz mam v predu komponenty, do zadu som hodil 3pasmove repro a paradne to staci. Este si kup nejake tlmenie a nic ine nepotrebujes. Zalezi jak si narocny.
Mam cabrio a to co v aute mam mi uplne staci aj ked stiahnem strechu, ktora mi to repro v plate zakrije a o hluku z vonku uz nieje ocom.
V každém případě díky moc za rady, potřeboval jsem to pořešit s někým kdo nemá zájem vydělat :-)
- Lubec
tak si skus k tomu co si pisal( tlmeniu), do zadu najst este nejaky 3pasmovy reprak a mas po starosti. Faktom, ale je ze od 13" zazraky necakaj, ale zas na druhu stranu na 13" fakt zosilovac v ziadnom pripade nepotrebujes
V jednoduchosti je krása
Je mi jasný že 13 nebude hrát tak, jako 16 nebo ovál, ale do plata je dávat nechci a ani dopředu bych 16 bez úprav nedostal. Vzhledem k tomu, že chci 309 zachovávat víceméně v origo stavu (+ nějaké GTI doplňky) tak to jinak řešit nejde. Ale nepotřebuju hrát pro půlku města chci v podstatě jen kvalitní audio, který pro moje potřeby bude nějaký čas sloužit.Lubec píše:tak si skus k tomu co si pisal( tlmeniu), do zadu najst este nejaky 3pasmovy reprak a mas po starosti. Faktom, ale je ze od 13" zazraky necakaj, ale zas na druhu stranu na 13" fakt zosilovac v ziadnom pripade nepotrebujes
- Lubec
Tak uz v tom mas asi jasno. Kup co si si vybral, ostatne pokial ti to potom nebude postacovat tak dokupis
Inac co sa tyka znacky hifonic tak je momentalne v kurze a nic s nou nepokazis
V jednoduchosti je krása
Můžeš mi doporučit nějaký 3 pásmový dozadu?Lubec píše:Tak uz v tom mas asi jasno. Kup co si si vybral, ostatne pokial ti to potom nebude postacovat tak dokupis
- Lubec
kedze jediny vyrobca u ktoreho som nasiel 3 pasma v 13cm je sony tak http://www.dobry-obchod.sk/produkt/repr ... s-f1336se/ Je tazke najst v tomto rozmere 3 pasma. Skusim najst este nieco.
Tak este http://www.dobry-obchod.sk/produkt/pioneer-ts-g1313i/
Ground zero http://www.all4sound.sk/soundforyou/esh ... 3X-Novinka
Myslim ze ani jednu z tychto znaciek ti predstavovat netreba, takze je to na tebe ci investujes do 2 pasmoveho hifonicu, alebo 3 pasmoveho ground zera
Tak este http://www.dobry-obchod.sk/produkt/pioneer-ts-g1313i/
Ground zero http://www.all4sound.sk/soundforyou/esh ... 3X-Novinka
Myslim ze ani jednu z tychto znaciek ti predstavovat netreba, takze je to na tebe ci investujes do 2 pasmoveho hifonicu, alebo 3 pasmoveho ground zera
V jednoduchosti je krása
- WoMec
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
ty 13cm sony mám ve dveřích ... naprostá spokojenost ;)