Pokec o autech v showroomu
Moderátor: rada
- antik
- 309kář
- Rok narození: 1974
- Skutečné jméno: ANTIK
- tel.:: 776712918
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pokec o autech v showroomu
No takže motory 1,1i a 1,4i maj tedy katalzzátor a koncovej tlumič, pokud se bavíme o motorech z roku 199x. no jo no. Kdysi jsem měl seata ibizu a ten měl katalyzátor, středovej tlumič mi tam chyběl, ten někdo ukradl, a takjsem místo něj dal lešenovou trubku, a koncovej tlumič, kterej chrastil vevntiř. A nekecám, moc to ani nežralo, trhalo to asfalt.
Jakej význam tam tedy má ten středovej tlumič.
On to snad ani nenítlumič jako takový, Určitě to utlumí, ale mám pocit že hlavním úkolem je stabilizovat výfukové plyny aby potom do koncovýho už šel stabilní proud plynů. Jestli se pletu, určitě mě někdo opraví. U slabší verze to pravděpodobně není takový nápor (rázové vlny od vyprazdňujících se válců) a proto tam není.antik píše:No takže motory 1,1i a 1,4i maj tedy katalzzátor a koncovej tlumič, pokud se bavíme o motorech z roku 199x. no jo no. Kdysi jsem měl seata ibizu a ten měl katalyzátor, středovej tlumič mi tam chyběl, ten někdo ukradl, a takjsem místo něj dal lešenovou trubku, a koncovej tlumič, kterej chrastil vevntiř. A nekecám, moc to ani nežralo, trhalo to asfalt.
- Stephen
- Moderátor
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Stepan
- tel.:: 0
- Kontaktovat uživatele:
souhlas!
Peugeot 309 GTi16 118kw
Peugeot 205 GTi Miami swap 2.0 16v
Peugeot 605 3.0 Gutmann Royal Look
Peugeot 406 2.2 16v
Citroen ZX 1.4i
Peugeot 205 GTi Miami swap 2.0 16v
Peugeot 605 3.0 Gutmann Royal Look
Peugeot 406 2.2 16v
Citroen ZX 1.4i
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
Jsem se nějak podivil po ránu když jsem vyšel z práce.
viz zde:
http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f ... 52#p130052
viz zde:
http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f ... 52#p130052
- vztekloun
- 309kář
- Rok narození: 1989
Nemas nekde skriply kabely? Kvuli nejakymu zkratu. Neco Ti zere baterku. To je jisty. Civka nedostava tolik energie kolik potrebuje, ta te energie neda dostatek svicce a ta nezapali smes a nebo ji zapali ale ne poradne. To vysvetluje ten dym z vejfuku a to ze se Ti zda ze to jede na jeden valec.Když jsem otevřelk kufr, zase to naskočilo.
Pokud mas moznost tak zmer baterku, jestli je ok tak neco proved s tema ockama. Pokud nebude ok tak zkus nabit a pokud mas moznost tak zmerit odber proudu z baterky. Potom hledej zkratana. Podle toho co jsem citoval to bude nekde u tech 5. dveri. Mozna to novy svetlo co jsi tam daval.
Jeste jedna otazka - jak Ti to startovalo? Starter mel normalni otacky a nebo se roztacel nejak pomalu?
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
startování v poho, asi to bylo těma očkama, protože už to je uplně v poho.vztekloun píše:Nemas nekde skriply kabely? Kvuli nejakymu zkratu. Neco Ti zere baterku. To je jisty. Civka nedostava tolik energie kolik potrebuje, ta te energie neda dostatek svicce a ta nezapali smes a nebo ji zapali ale ne poradne. To vysvetluje ten dym z vejfuku a to ze se Ti zda ze to jede na jeden valec.Když jsem otevřelk kufr, zase to naskočilo.
Pokud mas moznost tak zmer baterku, jestli je ok tak neco proved s tema ockama. Pokud nebude ok tak zkus nabit a pokud mas moznost tak zmerit odber proudu z baterky. Potom hledej zkratana. Podle toho co jsem citoval to bude nekde u tech 5. dveri. Mozna to novy svetlo co jsi tam daval.
Jeste jedna otazka - jak Ti to startovalo? Starter mel normalni otacky a nebo se roztacel nejak pomalu?
Když tahám kabely, dávám bacha aby se nedaly někde skřípnout, na uskříplej kabel jsem háklivej už od mala. hlavně většinou novej kabel vedu tam kde jsoou ty starý, aby mi to vše připadalo originálně, takže používám co nejvíc staré černé rourky atd.
Navíc vychytávám, kam vede 12V stále, tak toje pro mě kabel chráněný vícekrát.
Nehlededal bych chybu v novém vedení, já když to dostal furt svítila ručka, takže jsem to ustřih a natáhl kablikjinej, tehle byl totiž skříplej.
- vztekloun
- 309kář
hele tak kup novy ocka. ja si myslim ze nejsou tak drahy. a nebo pokud Ti nejakej chytrak zdeformoval kontakty na baterce kdyz pretahl tyhle ocka tak asi nova baterka? :-l
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
no a tohle co jsem dal by mohlo stačit ne?
A tady drátek, protože další očko zatim nemam, ale je možné že ho najdu.
A tady drátek, protože další očko zatim nemam, ale je možné že ho najdu.
- vztekloun
- 309kář
dvatky nevidim. asi jsem slepej ale to je jedno.
co takhle zkusit tohleto? hledal jsem asi 2 minuty a myslim si ze tohle je asi ta drazsi ale za to kvalitnejsi varianta.
http://www.logicky.cz/bateriova-svorka- ... -p1015228/
kontakt na baterce by to mozna taky chtelo necim prostriknout. na to jsou kraviny typu kontaktol atd. ten by mozna pomohl i tady na ty Tvoje stary ocka ale tam toho budes muset vyplacat hodne pac vypadaj vazne tragicky az tragikomicky
co takhle zkusit tohleto? hledal jsem asi 2 minuty a myslim si ze tohle je asi ta drazsi ale za to kvalitnejsi varianta.
http://www.logicky.cz/bateriova-svorka- ... -p1015228/
kontakt na baterce by to mozna taky chtelo necim prostriknout. na to jsou kraviny typu kontaktol atd. ten by mozna pomohl i tady na ty Tvoje stary ocka ale tam toho budes muset vyplacat hodne pac vypadaj vazne tragicky az tragikomicky
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
však jsem vyměnil ty svorky, tedy jednu a druhou poupravil.
A funguje to.
A funguje to.
- WoMec
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
Lukas309: z toho bych si nic nedělal. není co nosná část auta a trocha plechu to spraví. jenom tam nervi pěnu...
Po očištění jsem to vystříkal zinkovým sprejem a táta mi tam nabodoval plech. Ještě to přemáznu karosářským tmelem, stříknu zinkovkou pak základní barvu a nakonec body950 a do dutin vosk a nějakej rok to vydrží. Holt není to nové auto.
- antik
- 309kář
- Kontaktovat uživatele:
Ale sqělý auto.
Zvláště když ho má člověk, co se o něj stará tak dobře.
Zvláště když ho má člověk, co se o něj stará tak dobře.
Hlavní je to udržet v top stavu a nebát se že se ti to při 100km/h rozpadne o to hlavně jde :-) Ale na to jak starý auta to jsou tak drží dobře.
Štepáne jestli to dobře chápu tak máš tři 309tky. 2xGTi16 a pak tu bílou 1,6tku. Je to tak?