Rada při koupi 1,7D
Rada při koupi 1,7D
Nazdar lidi,mám nabídku na 205 1,7D,1988. Za studena prý trochu kouří a za studena i trochu spojka zabírá trhaně. Tak bych vás chtěl poprosit o názory rady a tipy při koupi a celkově o téhle motorizaci. chci to jen na popojíždky do práce. Auto jsem ještě neviděl,tak se chci trochu připravit na slabá místa. Předem díky
- Kenny
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1979
- Skutečné jméno: Petr
- tel.:: 773557950
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada při koupi 1,7D
jak moc kouří?když to uvidíš nech nastartovat auto nech ho zahřát dej dlaň na výfuk a druhej ať tomu pořádně šlápne,pokud budeš mít na ruce olej,nebrat.Zjisti si kdy byli dělaný rozvody,pokud ti nedá nějakej papír o tom že byli dělaný počítej stím že je budeš muset v brzké době dělat,ted je i blbá doba na koupi 205D nejlepší je zima,ted to může startovat v pohodě ale v zimě nee,žhavičky v prdeli cca 250 kus,jinak pomrknout jak je to s korozí 88 to myslím ještě pozinkovaná kastle nebude,klasika zadní náprava jak je na tom zkusit ju propružit,mrkni se na mezery mezi předníma blatníkama a kapotou,mezera by měla být cca stejná,pokud ne bylo to bouraný,na prijížďce tomu taky trochu dupni abys věděl jak motor jede a jak jde do otáček,pokud ale budeš jezdit menší trasy tak si kup raději benzín,D se ti nevyplatí....
Nissan Terrano 2.7TDI Dříč a mezek pro stavbu a les
Citroen C5X7 Tourer 2.0HDi daily car ženy
- MSCH205
- Rok narození: 1989
- Skutečné jméno: Roman
- tel.:: 732235260
- Kontaktovat uživatele:
http://www.peugeot205club.org/?reloaded ... =jakkoupit
Jinak viz kenny, ale co si myslím je to, že i na krátké trasy se vyplatí více 205tka v D než v benzínu tot můj názor
Jinak viz kenny, ale co si myslím je to, že i na krátké trasy se vyplatí více 205tka v D než v benzínu tot můj názor
Peugeot 205 Roland Garros cabrio Originální klasika na léto
Saab 9000 CS Dělník bez šneka
Saab 900 Talladega prostě Sob, zatím serie
Saab 9000 Anniversary/aero Maptun Stage IV.
Saab 9000 CS Dělník bez šneka
Saab 900 Talladega prostě Sob, zatím serie
Saab 9000 Anniversary/aero Maptun Stage IV.
Díky za vyčerpávající rozbor,auto prodává kamarádův otec,do práce to mám 15km a dýzl je nutný takže motor až na žhaviče a rozvody držák??? Jak je na tom se spotřebou?
- Michael205
- Skutečné jméno: Michal
- tel.:: 737350152
- Kontaktovat uživatele:
můj motor má spotřebu 4-5 litrů na 100 km.
černý dábel 1.9 D - prodáno
Modré Cabrio 1.9 TD
Šedivý lev 306 HDi
Modré Cabrio 1.9 TD
Šedivý lev 306 HDi
- Kenny
- Rok narození: 1979
- Skutečné jméno: Petr
- tel.:: 773557950
- Kontaktovat uživatele:
na 15 kmD nekupoval,tady starší D potřebuje najet trošku víc,když jsem kupoval novou baterku tak mě říkal že tak 25 i víc km aby baterka byla zase nabytá,možná to byl kec ale pokud máš 30km do práce a zpět,šel bych asi do benzínu.Jinak 1.7D jsou držáky motory ale... záleží jak se o něj předcozí majitel staral a jak se budeš starat ty,jinak D u starších kape olej,nějak extra se neztrácí ale prostě je tam netěsnot to je malinká nevýhoda což mě říkaly i peugeot servisu kam jsem jezdil,spotřeba je cca kolem těch 5 litrů,záleží jak jezdíš a jak je naladěný čerpadlo,pokud ho budeš mít přiškrcený tak je to lenošný ale bude to jezdit za prd,pokud budeš mít přidanou naftu tak i když pojedeš pomalu bude to víc papat,ale na tvým místě bych šel do nějaké 1.1 nebo 1.4 benzín,spotřeba je o něco málo vyšší ale nemáš takový náklady na provoz.To je už na tobě.
Nissan Terrano 2.7TDI Dříč a mezek pro stavbu a les
- WoMec
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
dízl je držák sám o sobě, slabinou toho motoru je nejčastěji sám řidič který se o nej neumí postarat. Jak už psal Kenny, ohledne motoru:
- z výfuku by neměl lítat olej, samozřejme ze kdyz tam dáš ruku tak tam budeš mít černý tečky ale to jsou saze, ty tam budou vždycky, nesmí to být olej, to bys ale poznal
- motor musí naskošit "nadrc", pokud nasratuje po delším točení startéru tak je neco špatně, nejčastěji žhaviče, nebo spadlá nafta (stryřelé a popraskané hadice)
- z morotu by nikde neměl vyloženě chcat olej ani nafta, je dobrý zkontrolovat vodu v expanzce jestli v ní není olej.
- pokud auto kouří, je třeba zjistit proč. To že si při startu uplivne černý obláček je normální, pokud by ale kouřilo nejak vyrazně moc je třeba zjistit čím to je. zdravý motor nekouří
co se celýho auta týče, tak se určite projet, všechno by melo chodit hladce nic by nemelo nejak extra bouchat, brzdy by mely mít jasnou reakci na pedál, v řízení by neměla být téměř žádná vůle. v zatáčkach se bude asi trochu náklánět protože má měkký podvozek ale zatáčkama by melo projíždět sebejistě.
- z výfuku by neměl lítat olej, samozřejme ze kdyz tam dáš ruku tak tam budeš mít černý tečky ale to jsou saze, ty tam budou vždycky, nesmí to být olej, to bys ale poznal
- motor musí naskošit "nadrc", pokud nasratuje po delším točení startéru tak je neco špatně, nejčastěji žhaviče, nebo spadlá nafta (stryřelé a popraskané hadice)
- z morotu by nikde neměl vyloženě chcat olej ani nafta, je dobrý zkontrolovat vodu v expanzce jestli v ní není olej.
- pokud auto kouří, je třeba zjistit proč. To že si při startu uplivne černý obláček je normální, pokud by ale kouřilo nejak vyrazně moc je třeba zjistit čím to je. zdravý motor nekouří
co se celýho auta týče, tak se určite projet, všechno by melo chodit hladce nic by nemelo nejak extra bouchat, brzdy by mely mít jasnou reakci na pedál, v řízení by neměla být téměř žádná vůle. v zatáčkach se bude asi trochu náklánět protože má měkký podvozek ale zatáčkama by melo projíždět sebejistě.
Ted přes rok jezdím do práce citronem BX 1,9D,a žádný problém,taky jsem přetěsnoval vanu,trochu dýmý za studena,ale ted se mi naskytl pežot tak to chci obměnit,než odejdou tlumící měchy,a hlavně pežot má tažné které jsem chtěl stejně řešit. Takže díky za rady a zkušenosti
Tak už je doma,jen upravím je to 1,8d,jede pěkně,motor v takové čistotě jsem dlouho neviděl,jen spojka a spojkové ložisko na výměnu. A největší hrůza-ke každému zámku jeden klíček,čili 5klíčů . Jinak ještě jednou všem děkuju za rady.