studeny start... zly chod a zdochynanie...

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
yvi
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1988
Skutečné jméno: Lubomir Kralik
tel.:: 0

studeny start... zly chod a zdochynanie...

Příspěvek od yvi »

caute hosi ... mam na aute hrozne studene starty... kolko krat mam pocit ze mucim auto... nechavam ho rano kolko krat nazhavit aj 5 krat a aj tak mi len potoci motor a zdochne... ak mu trosku popridavam pri starte tak chyti ale brbloce a dlho a velmi dymi... ked som menil motor z obyc. diesla na TD tak na starom som mal podobny problem a kupil som nove zhavice a velka teda zmena tam nebola ...myslel som si ze asi motorom ... tak som to nechal tak ale ked som vymenil motor a dal som tam tie zhavice zo stareho motora co uz mohli mat asi pol roka tak zmena ziadna a dokonca este horsie... vobec ani nedrzi otacky a mam pocikt ako keby siel hadam aj na tri valce alebo co ... nechcem kupovat zas nove zhavice a napokon to ani nebude v nich ale nieco uplne ine... za ten cas co mam vymeneny motor stale rozmyslam nad tim co tomu moze bit..som autoelektrikar tak mi po hlave behaju rozne veci co tomu moze bit... aj ked si myslim ze ci tomu nemoze bit to ze do zhavicov mi ide slabi prud malo amperov alebo co a preto mi poriadne nenazhavi zhavic... moze to bit aj taka chyba??? auto bolo prerabane este predomnou a kasna je z benzinu a motor tam bol davany diesel tak tam musel aj elektriku prehadzovat a tak ci tam nahodou on nieco zle nezapojil alebo zle spravil... na aute bolo dost elektrikarskych preklepov co som po case na aute nasiel tak aj preto mi napadla henta vec...dakujem za rady...
PEUGEOT 205 XSDT intercoler
Klobe
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1991
Skutečné jméno: Tomas

Re: studeny start... zly chod a zdochynanie...

Příspěvek od Klobe »

nškde ti přisává vzduch do pal. soustavy, špatné relé žhavičů, špatný sytič
Peugeot 405 SRDT r.v. 94 . EX
Mazda 323f 1.5 16v rok 98
yvi
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od yvi »

vzduch urcite nie ..to by mi robilo aj pri teplom motore... ono to je len ked je motor studeny ked sa zohreje slape ako hodinky... a to rele co moze bit na nom zle?? ved on len zopina a rozopina nie?? bud ide alebo nejde a mne ide lebo ked cukde tak mi vypne prud do zhavicov...
yvi
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od yvi »

a sitic aj keby bol zle nastaveny alebo zly tak nemam pri studenom starte pocit ako keby siel na 3 valce...
Klobe
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od Klobe »

když ti to přisává vzduch tak to dělá problémi hlevně za studena, při teplém už nee,
já po ránu jsem vyjel a než se to ohřálo tak to 4 krát chcíplo a potom už nee
Peugeot 405 SRDT r.v. 94 . EX
Mazda 323f 1.5 16v rok 98
yvi
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od yvi »

kde by to tak mohlo nasavat vzduch??? pocujte na zhavice ide prud priamo z baterky??? keby som vyskusal napojit na zhavice priamo plus z baterky a tak zistit ci to neni nahdou v tej modrej krabicke nieco zle??? da sa napojit staru koncovku na rele z novsej koncovky... mam tu krabicku aj z405td ale tam je ta novsia koncovka kde su zapojene za sebou tie piny ... a jja mam ten stary tip koncovky..
draken
Club admin
Club admin
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 732440821

Příspěvek od draken »

mám ten samej problém, mechanik mě řikal že tyhle diesely potřebujou občas seřídit ventilový vůle a že ty starty jsou právě tim. chystám se na to po novym roce. jinak to relé žhavení skus rozebrat a smirglem očistit kontakty. taky mě to trochu pomohlo a pak sem trochu zvednul volnoběh a startuje to celkem obstojně
yvi
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od yvi »

mal som to rozobrate ale nechcel som tam behat smirglom okolo toho rele lebo som sa bal ze tam nieco pokazim... iba som to tam vystriekal sprejom na elektricke kontakty... a stale nic... raz skusim rano da napriamo plus z baterky na zhavice a necham tak nazhavit a potom skusim nastartovat ze ci to bude lepsie a ked hej tak potom budem vedeiet kde je chyba
Odpovědět