Zdravím,
mám s 205 vícero problémů, takže založím další vlákna v příslušných kategoriích. Tady bych se chtěl zeptat na dveřní zámky , konkrétně mi jde o to, že u kufrovýho:
1) nejde do něj dát klíč - pod menším kovovým kroužkem něco evidentně je, vypadá to jako kousky kamínků/kovu
2) když se mi tam přecijen povede klíč dát (když je ten bordel stranou), tak zámek neodemknu/nezamknu
Takže jsem si našel v návodu, jak zámek vyndat, sundal jsem černý plast ze zadních dveří, vytáhl sponu, odšrouboval 2šrouby držící západku zámku....a pořád netuším, jak vyndat zámkovou vložku.
A dále spolujezdcovy dveře - klíč tam dám, ale neotočím s ním, takže nevyleze čudlík a neodemknu auto. Zevnitř není problém odemknout/zamknout/otevřít
Díky moc za každou radu.
Zámek kufru a dveří spolujezdce
Re: Zámek kufru a dveří spolujezdce
tak co, nikdo nic?
jak vyndat zámkovou vložku u řidiče?
jak vyndat totéž v kufru?
jak vyndat zámkovou vložku u řidiče?
jak vyndat totéž v kufru?
- WoMec
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
vzadu drží mechanismus zamku na 2 šroubech zespoda a samotý zamek (to kam strkáš klic) drží jenom kus plechu - převlečná spona z vnitřní strany kufru .. všechno je tam videt. ja jsem to i bez navodu mel venku za 5 min. a to tam mám ještě táhla centrálu.
ve dveřích je zamek (opet myšleno mechanismus kam strkáš klíč) zezadu přichycen převlečnou sponou ... a mechanismum zamku drží na 2 (nebo 3) šroubech z vnejší strany dveří (zboku) dostat ho ven ale vyžaduje povolit lyžinu ve které chodí sklo.
ve dveřích je zamek (opet myšleno mechanismus kam strkáš klíč) zezadu přichycen převlečnou sponou ... a mechanismum zamku drží na 2 (nebo 3) šroubech z vnejší strany dveří (zboku) dostat ho ven ale vyžaduje povolit lyžinu ve které chodí sklo.
ad kufr: Ty 2 šrouby jsem dostal ven, takže mech. z. dovedu vyndat. Jde mi o to, že ve dveřích je pořád ta část, kam se dává klíč a tu nevím, jak vytáhnout.
ad spolujezdec: tam se mi nedaří vytáhnout tu převl. sponu, drží to tam děsně pevně
- WoMec
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
ad kufr: je tak taky převlečna plechova spona .. tu musis sundat .. je dost mozny ze to bude přirezlý .. takže šroubovak, kladivo .. a neboj se pouzit trochu nasilí
Tak jo, zadní zámek šel ven v pohodě, stačilo se zamyslet, sundat zadní plastovou lištu a šlo to jako po másle. Bohužel jsem zjistil, že samotná ta část uvnitř, kterou otáčí klíč, se neotočí dál než o nějakých 30° na každou stranu, takže už to asi moc zamykat nebude. Asi zkusím sehnat někde novej zámek do kufru.
Na spolujezdcovu stranu nemám zatím čas, uvidím v průběhu nadcházejícího týdne.
Na spolujezdcovu stranu nemám zatím čas, uvidím v průběhu nadcházejícího týdne.