převodovka-nejede

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
jailor
Nováček
Nováček

převodovka-nejede

Příspěvek od jailor »

Zdravím, měl jsem kolizi (prasklý stabilizátor a vnejsi homokloub na levem kole) a koupil jsem na vrakaci starší ale všechny zuby v pořádku to stejné stabil.. vyměnil jsem to.. nalil zpátky olej a co mě překvapilo je to, že ať zařadím jakoukoli rychlost, tak ani minimální záběr.. kdyz motor vytočím, tak mi to ukazuje na tachometru rychlost.. třeba na 5. r. stupeň 180... atp.. ale auto se vůbec nerozjede.. asi jako kdybych stál na spojce.. podotýkám, že jsem s autem dojel po tom karambólu až před garáž, kde jsem na tom pracoval a tam se mi při zařazení spátečky rozpadl a tak jsem to jen dotlačil dovnitř a vyměnil.. a zde se dostáváme k problému, že když zařadím rychlost a je jedno jakou, tak je to jako bych stál na spojce.. snad mi někdo poradíte.. :-)
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Re: převodovka-nejede

Příspěvek od vinorak »

to vypadá jako očesanej tisícihran v diferenciálu nebo na poloose, nebo neni dobře zastrčená.. protože když ti ukazuje rychloměr tak se diferák točí, ale už nepohání poloosu :myslim:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
jailor
Nováček
Nováček

Příspěvek od jailor »

a to jde zastrčit i špatně? mě to totiž nepřipadlo.. :-) to bude zase porod.. :-(
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Příspěvek od vinorak »

no musí to jít až na doraz do diferenciálu, ale zase kdyby to tam nebylo pořádně tak by tekl olej z převodovky :myslim:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
jailor
Nováček
Nováček

Příspěvek od jailor »

a ten mi právě neteče a to jsem neměnil ani gufero... jsem si jistej, že to na doraz je... už jen dostat tam to rameno byla hruza :-)
draken
Club admin
Club admin
Rok narození: 1991
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 732440821

Příspěvek od draken »

a nezbortil se diferák jak jsi vytáhl tu poloosu? když to dostalo takovou ránu, že se i kloub rozspadl, tak mohlo v diferáku taky něco rupnout a dodělal jsi to vytažením poloosy :myslim:
jailor
Nováček
Nováček

Příspěvek od jailor »

jo to doufám, že ne.. ale zdá se mi, že když nastartuji, tak to docela dost vybruje o proti tomu, než jsem to měnil.. myslím tím volnoběh.. když přidám, tak je to dobré.. ale zase se mi nezdá, ýže by otáčky byly menší než jindy.. prostě otáčky jsou stejné a vybrace přibyly..
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

a dal jsi tam správnou poloosu ??? ono ne všechny poloosy na 205ku maji stejnou delku tisicihranu do diferáku .. možná sedí počet zubů ale délka je ruzná. pokud je to tak jak řikám tak poloosa se nezasunula do diferáku a ten se jenom protáči .. předpokladam ze jsi to mel bouchlé ne levou stranu co? :)
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
Odpovědět