Šrouby - délka

Takový pokec na „úrovni" týkající se 205tek
Odpovědět
Vomec
309kář
309kář
Rok narození: 1990
Skutečné jméno: Martin
tel.:: 608700768
Kontaktovat uživatele:

Šrouby - délka

Příspěvek od Vomec »

Dotaz! Sháním šrouby na liťáky, potřebuju s rovnou dosedací plochou. Mám doma nějaký starý z kanádeklů 14tek, ale po dotažení šroubu rukou se kolo ještě kýve. Bylo mi našim mechanikem řečeno, že po dotažení rukou by už neměla být žádná vůle, že se pak může při utahování stát, že zničím šroub, u bubnu případně šroub vyleze moc ven a strhne obložení brzd. Což určitě nechci.

Tak bych se rád zeptal, jestli se dělaly i kratší šrouby než 12x1,25 36mm (takový rozměry maj ty z kanáldeklů), případně kde je splašit. :myslim:
Peugeot 306 1.9D 50kW - současný lev
EX: Peugeot 309 GL 1.4 47kW - už je v automobilovém nebi... sloužil dobře
309 1.4GL (carb) vs. 205 1.8TD
Dlavka
205club je můj domov
205club je můj domov
Rok narození: 1993
Skutečné jméno: David
Kontaktovat uživatele:

Re: Šrouby - délka

Příspěvek od Dlavka »

Vomec píše:Dotaz! Sháním šrouby na liťáky, potřebuju s rovnou dosedací plochou. Mám doma nějaký starý z kanádeklů 14tek, ale po dotažení šroubu rukou se kolo ještě kýve. Bylo mi našim mechanikem řečeno, že po dotažení rukou by už neměla být žádná vůle, že se pak může při utahování stát, že zničím šroub, u bubnu případně šroub vyleze moc ven a strhne obložení brzd. Což určitě nechci.

Tak bych se rád zeptal, jestli se dělaly i kratší šrouby než 12x1,25 36mm (takový rozměry maj ty z kanáldeklů), případně kde je splašit. :myslim:

No tak já sem řešil přesně tenhle problém. Potřeboval jsem nové protože jsem zjistil, že mám stržený závit na šroubu, takže i v bubnu asi. Jezdil jsem tady po okolí a nemohl nic sehnat. Jel sem na vrakáč a tam mi řekl, že to je prý nedostatkové zboží a že i kdyby to měl tak že mi prodá jeden šroub za 100 kč, a v peugeotu to prý stojí 200kč/ kus. Nakonec jsem si je sehnal nové v pneuservisu, nechal mi to za starou cenu 65kč/kus. Přišel jsem domů a zjistil, že se nevejdou. že pod hlavičkou mají široký ten "krk". Tak sem to dovezl kámošovému tatovi, který má kovoobrábění a ten mi to teď soustruží na ten starý průměr.
Tohle je on:
http://makocar.cz/index.php?action=1010 ... ktu=109684
Takže zkrátka - jiný se mi nepodařilo sehnat, jak ojetý tak nový. A 200 za kus je moc :roul: a v pneuservisu mi řekli, že poky bude dlouhý tak že to není problém zkrátit.
Odpovědět