chladici kapalina
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Rok narození: 1993
- Skutečné jméno: David
- Kontaktovat uživatele:
chladici kapalina
Chlapi nikde se tady nemuzu docist kolik mam na vymenu chladici kapaliny koupit litru. A taky nevim jakou mam nalit do mojeho TU3M motoru.A jak vycistit? Diky moc
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
Re: chladici kapalina
vejde se tam cca 6 litrů. kup modrej antifreez, výplach nějak neřeš. Po vypuštění tam nalej čistou vodu, nech to proběhnout motorem a pak to zase vypust. můžeš to opakovat dokud nebude voda čistá. pak tam nalej antifreez a destilku v poměru 1:1 to by mělo bejt na -30°C
Přesně je to myslím 5,8 litru. Jinak jestli koupíš modrou nebo tu růžovou je celkem jedno. Já tam třeba mám tu růžovou, protože je modernější a tolik nestárne. Jinak ředění dle návodu a na čištění se vyprdni jenom to vyplachuj čistou vodou (popřípadě zahřát a vypustit). Všechny ty přípravky na čištění jsou dost agresivní a může ti povolit chladič nebo topení :-)
- Hasis
- Stálý inventář 205clubu
- Kontaktovat uživatele:
jakou das neni jedno. kdyz das jinou kapalinu, tak ti muze zacit tect voda pres tesneni kolem v.pumpy
VTS powa
Záleží v jakém je to stavu, ale pokud to vypláchne tak by neměl být problém, ale je fakt, že já to dával po generálce, takže bylo všechno nový. Hlavně se nesmí míchat. Ale co vím, tak ani jedna by v dnešní době už neměla být agresivní k těsnění.
- Hasis
- Stálý inventář 205clubu
- Kontaktovat uživatele:
tak jako kdyz das nove tesneni, tak to asi bude jedno. ale ne kdyz si tam mel pred mesicem modrou, ta ti vytekla a ted tam das cervenou
VTS powa
jj to máš asi pravdu. Vím, že se nesmí míchat takže teoreticky i tohle je míchání. Hlavní je to ale ničím nečistit jinak si z toho fakt udělá cedník :-)
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
No prave ja tam mam uz jen takovou sracku oranzovou.. A kdyz to vypustim a naleju destilku a tak porad dokola to budu cistit tak jak dlouho to tam mam nechat kolovat? Jde mi o to aby se to proplachlo... A musim vzdy po tom co to vypustim tak to odvzdusnovat kdyz to budu zase hned vypoustet? A je nekde vypousteci ventil, nebo musim sundat nekterou z hadic??
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
A chlapi delali ste nekdy ze ste to cistili pomoci toho ze ste tam lili ocet? Slysel sem o tom ale nevim zda do toho jit
Nejrychlejší je sundat hadici dole u chladiče. Jinak odvzdušnit to samozřejmě musíš pokaždý. na 99% tam budeš mít modrou takže jí tam zase dej. Jinak já to vyplachoval celkem asi 6x a pořád to nebylo úplně čistý takže bych to nějak nehrotil, třeba to 2-3x naplň zahřej (aby to cirkulovalo i do chladiče) a vypusť a potom už dej destilku s chladivem.
Ocet tam nedávej. Ten je taky agresivní a jak ti povolí kámen, tak z toho může být pěknej cedník. Jako nemusí, ale pokud ano, tak si zbytečně přiděláš dost problémů.
- Dlavka
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
No ja si myslim no a normalne jak to vypustim dole tou hadici tak tak to pak mam zase prubnout nazpet a do te nadobky u tlumice nalit a tak dokola?
jj přesně tak zase to připoj nalej ca 6 litrů (měj povolený odvzdušňováky) až ti z nich bude vytejkat voda, tak je utáhni dolej do ideálního stavu, ohřej auto aby ti to cirkulovalo celým okruhem (tedy i chladičem) a ideálně ještě horký vypustit. Hlavně bacha, protože všechno kolem bude horký, ale trochu opatrnosti a jde to, toho místa kolem pidimotoru je dost :-)