kouri a ma velkou spotrebu!!
-
- Uživatel
- Skutečné jméno: Jirka Petrak
- tel.:: 604664703
- Kontaktovat uživatele:
kouri a ma velkou spotrebu!!
zdar lidi, u moji 205ky 1.1i se strikackou, mam problem, ze po nastartovani treba jeste 10 kilometru furt kouri jako kdyz jede na sytic, a kour smrdi dost benzinem, nevite nekdo co s tim???? dik
Re: kouri a ma velkou spotrebu!!
Jaký to má otáčky na volnoběh? A po těch 10km už je všechno dobrý? jinak řečeno pokud se motor zahřeje tak je všechno v pohodě?
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
otáčky jsou vyšší než normálně do tý doby než přestane kouřit, nevim kolik, nemám otáčkoměr, zkoušel sem vyblikávat závady a vyblikalo mi to špatnej snímač otáček, tak nevim jestli by to mohlo mít něco společnýho.....
Snímač otáček je v krokovém motorku. Měl by jsi to vyzkoušet tak, že pokud klapku zavřeš naplno (jako kdyby jsi pustil plyn) tak v něm musí cvaknout. Pokud necvakne, je špatnej právě ten senzor a je potřeba vyměnit celej krokovej motorek.
Jinak ještě s tím může souviset potenciometr a nebo podtlaková membrána. Pokud je to po zahřátí dobrý a otáčky nekolísají, tak bych to tipnul na tu podtlakovou membránu. Tu vyzkoušíš tak, že od rozdělovače (od membrány) ti vede hadice do elmag ventilu (ten je u posilovače brzd). tu hadičku když odpojíš, tak tu membránu nesmíš profouknout, ale musí ti udržet podtlak (když nasaješ).
Zkus nejdřív ten snímač když ti to vyblikala jednotka a potom kdyžtak budem hledat dál.
Jinak ještě je možnost když necháš baterku odpojenou ca 15min tak tím se vymažou chyby tak jestli ti jí to nahlásí i potom.
Jinak ještě s tím může souviset potenciometr a nebo podtlaková membrána. Pokud je to po zahřátí dobrý a otáčky nekolísají, tak bych to tipnul na tu podtlakovou membránu. Tu vyzkoušíš tak, že od rozdělovače (od membrány) ti vede hadice do elmag ventilu (ten je u posilovače brzd). tu hadičku když odpojíš, tak tu membránu nesmíš profouknout, ale musí ti udržet podtlak (když nasaješ).
Zkus nejdřív ten snímač když ti to vyblikala jednotka a potom kdyžtak budem hledat dál.
Jinak ještě je možnost když necháš baterku odpojenou ca 15min tak tím se vymažou chyby tak jestli ti jí to nahlásí i potom.
- pichy
- Prudič
- Skutečné jméno: Lukiiino
- tel.:: 777844991
- Kontaktovat uživatele:
petrys, jak kouří, bíle nebo modře? píšeš o vyšší spotřebě, to máš nějak spočítáno? kolik to podle tebe žere teď a kolik to žralo předtím?
ex:
Hrozně moc Subaru :-)
Saab 9-5 Aero 2,3 Turbo SportCombi (2005)
Peugeot 205 1.9 CTi (1991)
Citroen ZX Break 1.9 TD (1997)
Peugeot 205 1.1 (1992)
Peugeot 205 1.1 (1990)
Peugeot 205 1.1 (1987)
Peugeot 205 1.9 rallye (1990) - voiture mythique
Subaru Outback 3.0 H6 (2004)
Honda Civic 1.6 V-Tec (2005)
ex:
Hrozně moc Subaru :-)
Saab 9-5 Aero 2,3 Turbo SportCombi (2005)
Peugeot 205 1.9 CTi (1991)
Citroen ZX Break 1.9 TD (1997)
Peugeot 205 1.1 (1992)
Peugeot 205 1.1 (1990)
Peugeot 205 1.1 (1987)
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
kouri to bile, zere mi to tak 8-9 pri hodne slusny jizde, koupil jsem to od kamarada kterej na tom udajne menil celou vstrikovaci hlavu, a jeste me napadlo ze kdyz jedu treba na 1/4 plynu a seslapnu ho na plnej, tak to vynecha a az po chvily zacne tahnout....
tak to vypadá na vydřenej potenciometr
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
jak to mam zjistit na jistotu????? zejtra kouknu na to co je psano vyse, a dalsi vec je ze jak je plechovej kryt na svodech a z nej trubka do sani, tak to tam chybi, ale to si myslim ze nebude ten problem...
Ta hadice je tam proto, že když je zima tak přes tu klapku to přisává teplej vzduch od motoru, aby do sání nešel moc studenej vzduch.
jinak potenciometr se dá proměřit viz ten obrázek.
U něj je taky důležitý, aby se ten odpor měnil lineárně, ale to je nejlépe vidět na ručičkovém ohmmetru. Jinak pokud by jsi ho sundaval, tak je důležitý si poznačit jeho přesnou polohu na vstřikování. Případně kdyby se ti potvrdilo, že je to tím potenciometrem, tak bych měl úplně novej co jsem si kupoval, ale na auto nakonec nedal.
V každém případě zkus tak nějak všechno co tady je napsaný. Jo a odkud jsi? Třeba by ti někdo mohl poradit osobně kdyby byl z okolí.
jinak potenciometr se dá proměřit viz ten obrázek.
U něj je taky důležitý, aby se ten odpor měnil lineárně, ale to je nejlépe vidět na ručičkovém ohmmetru. Jinak pokud by jsi ho sundaval, tak je důležitý si poznačit jeho přesnou polohu na vstřikování. Případně kdyby se ti potvrdilo, že je to tím potenciometrem, tak bych měl úplně novej co jsem si kupoval, ale na auto nakonec nedal.
V každém případě zkus tak nějak všechno co tady je napsaný. Jo a odkud jsi? Třeba by ti někdo mohl poradit osobně kdyby byl z okolí.
- rossi
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Zdenek
- tel.:: 720565731
- Kontaktovat uživatele:
Chyba 33 snimac otacek je potenciometr ale koukni se jestli vsechny srouby na klapce jsou zapecetene myslim ty na doraz plynu a podobne.
Rossi 205 1.1 44kw 91rv niní z motorem 1.4 55kw a GTI napravou
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
diky za rady, az budu moit trochu volnejc, tak se na to podivam, dnes snad dovalim nejaky fotky myho zazraku :D
33 je opravdu potenciometr, mě jí to taky házelo a pomohla až výměna potenciometru respektive já jsem pak koupil nový vstřikování. Kdyby jsi pak chtěl ten potenciometr, tak se ozvi a nějak se domluvíme. Mě motor zatím šlape takže ho nepotřebuju.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
ještě mě napadlo, jestli by na to nemohla mít vliv ta zásuvka s dráty co vedou do stříkačky, mám jí takovou mírně ohořelou....