Potreboval by som poradit s vymenou vnutornych ihlovych lozisk v napravnici..
Nieco som si uz o tom precital, ale osobne skusenosti su nieco ine ako vseobecne navody...dik.

blackdragon píše:Najde sa tu niekto, kto repasoval zadnu napravu svojpomocne, alebo sa tym zivi?
Potreboval by som poradit s vymenou vnutornych ihlovych lozisk v napravnici..![]()
Nieco som si uz o tom precital, ale osobne skusenosti su nieco ine ako vseobecne navody...dik.

"bronzový uložení"? Netusim celkom, co si mam pod tym predstavit...moli9 píše:mnooo já jsem tam udělal bronzový uložení. vypadá dobře ta jedna strana...než jsem dodělal druhou tak mi známej dovezl jinou...a tak jsem to nechal stát a namontoval tu original...ale už moc dlouho nevydrží, tkaže ten vlastní repas budu muset dodělat...páč jako vyvářet to a kupovat ložiska nový...nwm no

Uz rozumiem! Myslis nieco taketo: Ja som mal loziska na jednej strane uplne OK, na druhej strane sa uz rozpadavalo vonkajsie lozisko, ale este nebolo uplne KO.moli9 píše:mmm foto momentálně nemám, ale o víkendu bych mohl udělat nejspíš...
já tam už žádný ložiska neměl. se rozpadli. bylo to sežraný rzí a vydřený... i papír byl silnější, než-li ty ložiska...
jinak k tomu bronzovýmu uložení. normálně na soustruhu jsem udělal do bronzu díru na průměr a vršek stočil taky na průměr a bylo to...prostě místo ložisek tam budu mít bronz
EDIT: našel jsem jednu fotku... nic moc, ale pro představu

Skusal som to toho vyklepat torzkou z druhej strany, ale ani sa to nepohlo..moli9 píše:jojo to je přesně ono... já to měl vydřený a sežraný od rzi... bych tam nový ložiska ani nedal...
mm jak to vyndat? zkus to z druhé strany jakoby vyklepnout směrem ven, přes nějakou kulatinu

No jo, mohlo sa priecit...preto ma napadlo, ze sa na to musi pouzit nejaky stahovak na loziska..moli9 píše:mmm nejlepší by bylo sehnat si ten vnitřní průměr nápravnice a neco do toho vrazit, aby si to ložisko nepříčil... pak mě napadá to nahřát autogenem...kolem dokola,aby se nápravnice roztáhla a případně se vypálila ta rez....ale to asi až v krajním případě

Je mi jasne ze pre niekoho, kto ma material a sustruh nie je problem bronzove nahrady "lozisk" vyrobit.felix píše:Jestli je tohle osvědčený z těma kluznýma ložiskama z bronzu tak to je super nápad- jednoduchý a mělo by to fungovat, ted ještě jestli má někdo odzkoušený jak dlouho

mnooo tak bronzový ložiska se dříve používali a jelikož v tý nápravnici nedochází zas k tak velkému pohybu tak je to OK, protože bronz má na tohle skvělý vlastnosti...pak stačej 2 maznice a jednou za půl roku tam nacpat vazelinu a je to ok...felix píše:Jestli je tohle osvědčený z těma kluznýma ložiskama z bronzu tak to je super nápad- jednoduchý a mělo by to fungovat, ted ještě jestli má někdo odzkoušený jak dlouho

Hmmm...daj potom vediet, ako sa na tom jazdi. Ja nezpochybnujem funkcnost tohoto riesenia a ani dovody preco si ich tam daval.moli9 píše:mnooo tak bronzový ložiska se dříve používali a jelikož v tý nápravnici nedochází zas k tak velkému pohybu tak je to OK, protože bronz má na tohle skvělý vlastnosti...pak stačej 2 maznice a jednou za půl roku tam nacpat vazelinu a je to ok...felix píše:Jestli je tohle osvědčený z těma kluznýma ložiskama z bronzu tak to je super nápad- jednoduchý a mělo by to fungovat, ted ještě jestli má někdo odzkoušený jak dlouho
zatím na tom nejezdim, nemám to dodělaný, ale jak jsem říkal - za nedlouho to budu muset udělat...
p.s.někde dělaj i tyhle repasy, páč je to někdy tak vyrejzlí že tam ty ložiska dát prostě už nejdou...