Přibržďují bubny
- Milhaus
- Club admin
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
Přibržďují bubny
Poslední půlrok mám docela problém se zadníma bubnama, každá druhá jízda skončí s kouřem ze zadních kol, bubny mírně přibržďují a po pár kilometrech se rozžhaví, po schládnutí to je pak třeba už v poho. Auto vyjede průměrně max 1 do měsíce. Nevíte někdo co s tím? Jednou už byl jeden buben rozdělán, samostav přišoupl moc obložení, tak byl odstraněn...
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
Re: Přibržďují bubny
Nemáš moc utažený lanovody? Já třeba, když naložím auto nebo mám naloženej přívěs, tak už je jeden buben docela na hranici a trochu taky přibržďuje a je to jenom moc utaženým lanovodem na ruční brzdu.
- Milhaus
- Club admin
- Kontaktovat uživatele:
no ručka moc dlouhej chod nemá, ale že by se lanovod sám od sebe utáhl? ale možnost to je
________
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
Já jsem si jí právě sešteloval, aby neměla dlouhej chod,ale jak to naložím, tak jak si náprava sedne, tak to "zkrátí" lanovody a pak už to přibržďuje. Ale pokud to dělá kdykoli, tak bych spíš vidělproblém v samostavech.
- Milhaus
- Club admin
- Kontaktovat uživatele:
jeden samostav byl právě kvůli tomu už letos vyhozenej a dělá to pořád, takže spíš ty lanovody? Jsem tenkrát dojel s kouřícím kolem, samostav totiž dotáhl obložení až k bubnu, tak se to povolilo, natvrdo nastavilo a samostav se hodil ven, fakt divný
________
Fabia 1,9 | SDI |
Fabia 1,9 | SDI |
A dělá to pořád to kolo bez samostavu? Pak je ještě možnost, že ti zarezly prasátka. Nevím jak často s tím jezdíš, ale to by mohlo být taky dost pravděpodobný. Nejlíp když ten buben sundáš a zkusíš šlápnout na brzdu a uvidíš hned jestli prasátka chodí nebo ne. Protože jediná možnost je buď problém někde v lanovodu nebo mechanismu přitlačení paken. Jiná možnost není. Ty brzdy jsou jednoduchý jak facka.