Motor 1.9 TD tlakuje
Motor 1.9 TD tlakuje
zdravím borci,nemá náhodou někdo motor 1.9 TD??? na mojí 405ce už jsem dělal po druhé těsnění je tam nova hlava,auto stálo už 30tis v opravách a furt to tlači vodu hned co nastartuju možná by postačil jen nový blok protože když se mi to stalo poprve motor jsem dost povařil,tak buh ví jestli není prasklý nebo propadlý jak to u TD býva,díky.
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
Re: Motor 1.9 TD tlakuje
motor vycukni a nech ho otlakovat, jak blok tak hlavu, to bude nejjednodužší, pak podle závady sháněj novej. protože tohle jsou motory, který jen tak někdo nedá z ruky za levno
no jo,jenže bych nerad tohle udělal dal novy těsnění a pak zase zjistil že to tlakuje,hlava byla repasovaná a odtlakovaná jen nějaky ty předkomory byly zase trochu popraskany,nevěděl jsem že se dá odtlakovat i motor,čekla jsem že tohle by mi v bosch car servisu řekli
- draken
- Club admin
no jestli jel motor bez vody, tak se mohl i blok trochu zkroutit a nikdy pořádně nesedne těsnění. zkus změřit měrkou blok jestli není křivej.
no byl bez vody za jizdy mě praskla hadice od topení a jel jsem tak 5km bez vody,z nádobky na olej se docela dost kouřilo v servise mi řekli že "prej" bloku nic není tak to smontovaly nastartovalo se zkusilo se jestli to běží,pak až se nasadil chladič dolila se voda a znovu to bublalo!
- draken
- Club admin
shoď hlavu (stejně musíš, když to tlakuje vodu) a zkus měrkou hlavu i blok. Buď je to zkroucený, nebo je prasklá hlava.
jakou měrkou se to dělá?? musim to auto nejdřív převist dom od léta stojí před servisem (((((