205D x rallye?
-
- Nováček
- Rok narození: 1994
- Skutečné jméno: Filip Kohout
- tel.:: 702329193
- Kontaktovat uživatele:
205D x rallye?
Zdravím, mám v plánu udělat 205ku od posledního šroubku do nějakýho pěknýho stavu, hodně moc se mi vzhledově líbí jak byly dělaná bílá rallye auta. Jelikož jsem ale student, tak bych to chtěl udělat s motorem 1.9D aby to jezdilo za levno. Myslíte si, že budu hodně velký ,,prznitel originálu,, nebo proti tomu nic extra nemáte? Mít dostatek peněz tak bych do toho klidně GTI motor dal. Nerad bych potom četl a poslouchal narážky, že jsem barbar (v lepším případě) a že dělám ostudu. Díky za odpověďi a za Vaše názory :) - Chci prostě jen auto, za které se nebudu muset na ulici stydět, že mi uhnívá a upadává každej kousek, a aby fungovalo tak jak má a k tomu i hezky vypadalo :))) nic víc :)
Peugeot 205, 1.9D (47kW), '92
- fifty12
- 205club je můj domov
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Matej
- tel.:: 910132517
- Kontaktovat uživatele:
Re: 205D x rallye?
Je to pekná piatková myšlienka zachrániť a zgenrálkovať do šrubky 205-ku, ale prečo robiť z toho hneď šporíka diesel ...
Ak chceš šetriť kúp si auto na jazdenie a meň olej filtre a pneumatiky. Lebo taká generálka je časovo a finančne náročna, nechcem ťa odrážať ale ak si tu prečítaš pár topicov ako majitelia renovovali svoje autá, stojí ich to čas a peniaze. Ty sám vravíš že si študent a 100 000kč určite nedáš do renovácie/generálky a ak by si tam dal diesel cena auta by bola tak či tak pár tisíc. Take auto sa robi poväčšinou na víkendy a je jedno či žerie 10l benzínu
A je aj lepšie ak si to premyslíš hneď ma začiatku ako v polovičke bez peňazí a auta to zabaliť
potrebuješ čas, peniaze, mechanika, priestor, kamarátov čas, peniaze, peniaze , auto ktoré sa oplatí takto zachrániť
Ak chceš šetriť kúp si auto na jazdenie a meň olej filtre a pneumatiky. Lebo taká generálka je časovo a finančne náročna, nechcem ťa odrážať ale ak si tu prečítaš pár topicov ako majitelia renovovali svoje autá, stojí ich to čas a peniaze. Ty sám vravíš že si študent a 100 000kč určite nedáš do renovácie/generálky a ak by si tam dal diesel cena auta by bola tak či tak pár tisíc. Take auto sa robi poväčšinou na víkendy a je jedno či žerie 10l benzínu
A je aj lepšie ak si to premyslíš hneď ma začiatku ako v polovičke bez peňazí a auta to zabaliť
potrebuješ čas, peniaze, mechanika, priestor, kamarátov čas, peniaze, peniaze , auto ktoré sa oplatí takto zachrániť
prve autičko Peugeot 205 automatic 72800 km 1,6 65kw 19.11.1992 Dizajn baj dži ty aj
Peugeot 205 Gutmann Mi16 244000 km 1,9 116kw 1991
Dárca dielov Peugeot 205 look 1,1 1992
Peugeot 205 GTi 196660 km 1,9 75-94kw
Peugeot 205 CTi 282345 km 1,9 74 Kw
Peugeot 205 Gutmann Mi16 244000 km 1,9 116kw 1991
Dárca dielov Peugeot 205 look 1,1 1992
Peugeot 205 GTi 196660 km 1,9 75-94kw
Peugeot 205 CTi 282345 km 1,9 74 Kw
- Kenny
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1979
- Skutečné jméno: Petr
- tel.:: 773557950
- Kontaktovat uživatele:
Myšlenka hezká ale pokud seš student tak na to co máš v plánu nebudeš mít finance,pokud chceš auto udělat hezky a aby i něco vydrželo budeš kupovat veškeré díly na podvozek nové aby ses v tom nemusel za rok hrabat znovu,vím co říkám z vlastní zkušenosti,je to strašnej žrout peněz a času,to jsem na tom měl ještě kastli dobrou že se nemuselo skoro nic vyvařovat.
Pokud se ale rozhodneš do toho jít počítej že všechen volný čas strávíš v garáži,pod autem kolem auta atd... a počítej tak cca i s nový lakem 100-150 000kč nevím jak se dá u vás kupovat a jak kde budeš mít levný díly....
Pokud se ale rozhodneš do toho jít počítej že všechen volný čas strávíš v garáži,pod autem kolem auta atd... a počítej tak cca i s nový lakem 100-150 000kč nevím jak se dá u vás kupovat a jak kde budeš mít levný díly....
Nissan Terrano 2.7TDI Dříč a mezek pro stavbu a les
Citroen C5X7 Tourer 2.0HDi daily car ženy
Citroen C5X7 Tourer 2.0HDi daily car ženy
Osobně jsem v tom za 80, auto dva roky stojí motor je připravenej na skládání, na podvozek mi chybí repas zadní nápravy a tlumiče a na kastli jsem ještě ani nešáhl... Takže souhlas s tím že si to musíš dost dobře rozmyslet...
205 GTi 1.6 75kw (1986) - Making best Hot Hatch even better for two years:
309 front wishbones, 205 1.9 GTi 88kw front hubs, 307 front brakes (283 mm), 309 GTi rear beam, 309 GTi rear brakes (247 mm), XU9JYH engine, uni ball gear links...
208 GTi 1.6 THP 200, 147kw (2013)
309 front wishbones, 205 1.9 GTi 88kw front hubs, 307 front brakes (283 mm), 309 GTi rear beam, 309 GTi rear brakes (247 mm), XU9JYH engine, uni ball gear links...
208 GTi 1.6 THP 200, 147kw (2013)
- losjarynos
- ostuda
- tel.:: 604665857
asi tak, ja mam pazouta uz 5 let a kdyz to tak zhruba spocitam, tak jsem do nej nasypal okolo 70 tisic+-.a spousta veci me jeste ceka jelikoz si to auticko uz necham naporad,tak konecny ucet bude daleko vyssi,ohodne vyssi,protoze cim starsi pazout bude tim se to vic prrodrazi,,,,ale s chuti do toho
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
na to že budu pořád v garáži jsem zvyklej ;) už několik let dělám do motorek, takže vím o co jde. A když budu auto dělat postupně, tak to tak velká jednorázová investice stejně nebude. No uvidím, co do toho za motor, asi ale zůstanu u té nafty :)
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
mě jde jen o váš názor v tom ohledu, jestli mě nebudete mít za pitomce co do toho dá naftovej motor.... v motorkách se hrabu zhruba od 9ti let, za tu dobu jsem jich vlastnil zhruba 40-50, z toho jsem na několika z nich dělal kompeltní renovace, přestavby atd. ted poslední dva roky se hrabu i v autech, vím co je to za práci, to mi říkat nemusíte :) Jak jsem vždycky říkal ohledně motorek: ,,stravíš na tom všechen čas, vypotíš litry potu, peněz nespočítaně a stejně ve výsledku kupec tvojí práci neohodnotí a při prodeji proděláš, proto je lepší si auto nechat :) .... Jen prostě bych byl nerad, když by jste mě potom odsuzovali...
Pokud to chceš udělat, zvážils výsledek a znáš úskalí všech aspektů svého rozhodnutí, tak to udělej. Každému se líbí něco jiného a každý má možnosti někde jinde, takže soudný člověk tě soudit nebude.
Rallyečko je podle mě nejhezčí varianta. Mám ho, nemám ho v původním stavu a vzhledem k mému střešnímu oknu už by návrat k němu přinesl víc problémů a starostí, které mi nestojí za ten pocit, že je to originál. Ale všechno, co je na něm jinak, je převzato z vybavenějších verzí (střešní okno, okna v elektrice, 15" kola, centrál, audio, zrcátka ovládané zevnitř), když přejdu tu hrůzu na kapotě, která je tam do doby, než seženu dobrou netknutou bílou kapotu , fólie na sklech, aby se tam dalo vydržet a výfuk s prodlouženým tlumičem. Kromě střechy jde všechno za víkend předělat do továrního stavu. Investice sem radši nepočítal, ale na lemy sem si vystačil s replikama (značně upravenýma, aby byly sundávací), protože originály jsou VELMI drahé.
Ve Francii bys mezi Rallyečka nezapadl, tam v tom musí byt 1.3, jinak prostě máš něco jinýho. Ale tady bych se toho nebál. Možná bych zvážil to do vzhledu jenom stylizovat, že bys nechal interiér a motor jak je, přidal bys lemy a třeba pruh na přední masku. Odpadlo by ti tím dost věcí, které bys jinak musel shánět, některé dost blbě a draze (koberec, sedačky, volant, pásy, dekály, kola, mřížky do spoileru, tapecy) a zároveň bys, pro tvé situace neznalého, na první pohled nevypadal, že se snažíš něčemu zoufale přiblížit a pořád to neni ono.
Rallyečko je podle mě nejhezčí varianta. Mám ho, nemám ho v původním stavu a vzhledem k mému střešnímu oknu už by návrat k němu přinesl víc problémů a starostí, které mi nestojí za ten pocit, že je to originál. Ale všechno, co je na něm jinak, je převzato z vybavenějších verzí (střešní okno, okna v elektrice, 15" kola, centrál, audio, zrcátka ovládané zevnitř), když přejdu tu hrůzu na kapotě, která je tam do doby, než seženu dobrou netknutou bílou kapotu , fólie na sklech, aby se tam dalo vydržet a výfuk s prodlouženým tlumičem. Kromě střechy jde všechno za víkend předělat do továrního stavu. Investice sem radši nepočítal, ale na lemy sem si vystačil s replikama (značně upravenýma, aby byly sundávací), protože originály jsou VELMI drahé.
Ve Francii bys mezi Rallyečka nezapadl, tam v tom musí byt 1.3, jinak prostě máš něco jinýho. Ale tady bych se toho nebál. Možná bych zvážil to do vzhledu jenom stylizovat, že bys nechal interiér a motor jak je, přidal bys lemy a třeba pruh na přední masku. Odpadlo by ti tím dost věcí, které bys jinak musel shánět, některé dost blbě a draze (koberec, sedačky, volant, pásy, dekály, kola, mřížky do spoileru, tapecy) a zároveň bys, pro tvé situace neznalého, na první pohled nevypadal, že se snažíš něčemu zoufale přiblížit a pořád to neni ono.
Peugeot 205 1.9 Rallye, 1991, 75kW - Life&History
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
díky za tenhle příspěvek :) jsem rád, že jsi mě pochopil :) ....a je mi jasné, že komplet do rallye to nedostanu, chci to tak jak ty říkáš ,,stylizovat´´ :) díky za názor! :)))))
- Stuntbiker
- 205 its my life
- tel.:: 915615553
Kup pezota 205 XRD
Daj ho do bielej farby s GTI doplnkami bez radia s cervenymi pasmi a este listy a mas relly a este mozes dat pruhy tabolt sport takto to bude ako rallye a bude to tak najlacnejsie
Odcudzovat ta nikto nebude ja budem rad ked zachranis 205 a v kabate Rallye to bude labuzo!!
Len do toho nemusi to byt 100 rallye a ked to je prestavba ani nebude ale na oko presne to staci nie ? Pokial to je pre teba .
Daj ho do bielej farby s GTI doplnkami bez radia s cervenymi pasmi a este listy a mas relly a este mozes dat pruhy tabolt sport takto to bude ako rallye a bude to tak najlacnejsie
Odcudzovat ta nikto nebude ja budem rad ked zachranis 205 a v kabate Rallye to bude labuzo!!
Len do toho nemusi to byt 100 rallye a ked to je prestavba ani nebude ale na oko presne to staci nie ? Pokial to je pre teba .
!!!XRD XRD XRD!!!
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mockrát díky :) přesně takhle nějak to mám v plánu :))) .....jsem rád, že se najdou i lidé, kteří mají pochopení :) hned mám větší chuť se do toho pustit
Jasně, no stress, nemáš zač.
Já bych to viděl na třídveřový v bílé, černý interiér, ledvinky bez popisu, ale v laku, světla z novýho modelu, kufr bez plastu v laku, vepředu a vzadu pruhy PTS a lemy v laku.
Kdybys chtěl vidět, jak vypadají gti lemy v laku na bílým autě s červenou lištou, tak mrkni přes můj podpis do mýho threadu, je to hned nahoře, pár fotek. Měl sem to tak od původního majitele a nevypadalo to nejhůř. Akorát si odmysli ty oloupaný místa.
Jinak rallye lemy když sem sháněl originál nový, tak sem usoudil, že laminátový repliky z anglie za 2600,- i s poštou budou lepší volba (rozuměj bez nutnosti překlenovacího úvěru). Kdybys chtěl ty pruhy pro reklamku, mám je někde uložený, klidně si napiš.
Já bych to viděl na třídveřový v bílé, černý interiér, ledvinky bez popisu, ale v laku, světla z novýho modelu, kufr bez plastu v laku, vepředu a vzadu pruhy PTS a lemy v laku.
Kdybys chtěl vidět, jak vypadají gti lemy v laku na bílým autě s červenou lištou, tak mrkni přes můj podpis do mýho threadu, je to hned nahoře, pár fotek. Měl sem to tak od původního majitele a nevypadalo to nejhůř. Akorát si odmysli ty oloupaný místa.
Jinak rallye lemy když sem sháněl originál nový, tak sem usoudil, že laminátový repliky z anglie za 2600,- i s poštou budou lepší volba (rozuměj bez nutnosti překlenovacího úvěru). Kdybys chtěl ty pruhy pro reklamku, mám je někde uložený, klidně si napiš.
Peugeot 205 1.9 Rallye, 1991, 75kW - Life&History
- Stuntbiker
- 205 its my life
Tak sa tesim na fotky s prestavby drzim palce
Moj Tajny sen si je doma spravit repliku T16 ale motor s dakej motorky Raz ked bude peniaz ....
Moj Tajny sen si je doma spravit repliku T16 ale motor s dakej motorky Raz ked bude peniaz ....
!!!XRD XRD XRD!!!
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
projel jsem celej průběh tvých úprav a oprav ;) ....myslím že mi to hodně pomůže a z hodně věcí budu asi čerpat. Jen doufám že seženu naftu v 3dv. ....mám jen 5dv. no uvidíme :) ......můžu dižtak kdybych si s něčím nevěděl rady napsat? :)
- Stuntbiker
- 205 its my life
Mate tam jedneho krasneho 3Dveraka na predaj bez korozie ale je modry ...
Myslis mna sa spytat ? Ja s 205 nemam vela skusenosti ja ju mam tak 2 mesiace
Ale 95 percent fora tu pozna 205 do posledneho sroba, my sme zatial tich 0,5 percenta ale do vsetkeho coskoro prideme
A tiez som zhanal 3Dveraka dizla v bielej farbe len co bol na nete som ho kupoval ...
Myslis mna sa spytat ? Ja s 205 nemam vela skusenosti ja ju mam tak 2 mesiace
Ale 95 percent fora tu pozna 205 do posledneho sroba, my sme zatial tich 0,5 percenta ale do vsetkeho coskoro prideme
A tiez som zhanal 3Dveraka dizla v bielej farbe len co bol na nete som ho kupoval ...
!!!XRD XRD XRD!!!