jak poznám ko TURBO

Takový pokec na „úrovni" týkající se 205tek
Odpovědět
Bambus
Nováček
Nováček

jak poznám ko TURBO

Příspěvek od Bambus »

zdravím chci se zeptat jak zjistím že turbo neni ko? koupil jsem motor 1.8td ze 405 a při rozebíráni jsem mel v ic olej i v sani a mam podezdřeni na ko turbo... abych měl jistotu
felix
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1975
Skutečné jméno: Martin
tel.:: 732630000

Re: jak poznám ko TURBO

Příspěvek od felix »

Nějákej olej v sání bude vždycky, a zjistit jestli je ko je těžký, múžeš skusit vúly na lopatkovým kole- nějáká tam bude vždy ale aby to tam nelítalo jak němec v kukuřici ale je to taky individuelní, jednou jsem měl turbo který mělo vúly minimální a bylo v háji a potom jsme tam daly turbo který mělo docela velkou vúly a bylo v pohodě, nejlíp to asi zjistíš jedině až to projedeš.
Bambus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bambus »

tak vůli to má uplně nepatrnou což je normální, protože ten olej co tím prochází si to vyrovnává a vůli si vymezuje pokud si to ze školy dobře pamatuju :myslim: , když jsem sundal ic tak ten olej z toho kapal,možná se mi zda že je v motoru dost oleje a pak z odvětrávání ten olej jde do sani a zkončí v turbu který to žene do ic, ale před tim to měl rozebraný ten manik a sani a ic suchy... tak ze ptám pač je potom na hovno práce kvuli mistu, turbo nepískalo.. takže je možná že tam bylo moc oleje a díky tomu to je.. a co se stane když turbo vyčistím arvou? zda se mi že tam je nejakej bordel.. ale auto nekouřilo jen černě v zaberu, víš jak potom ta ,,tuna,, oleje co se spálí ti muže podpálit ventily apod...tak se ptám dokud ten motor je venku chysta se do auta.. jedině až bude motor v autě tak odpojim odvětravaci hadici z motoru a vyvedu ji na zem a poznam zda je to tím nebo ne.. motor má najeto 260tisíc jako nedivil bych se ničemu ale jen se ujištuji... :up: je to muj první motor s turbem jinak sem měl samou 205 bez turba :ups:
felix
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1975
Skutečné jméno: Martin
tel.:: 732630000

Příspěvek od felix »

To turbo pokud už má něco za sebou tak vždycky bude házet nějákej olej do sání- hadic ic, to je normální a pokud fungovalo a zabíralo tak jak má tak bych na něj nechytal ani bych ho nijak nečistil je to dosti choulostivý ty ložiska uvnitř ale třeba má někdo jinou skušenost a opraví mne, jinak aby turbo dlouho fungovalo jsou tři zásadní podmínky: 1-pravidelná výměna oleje, u tohoto motoru ideálně 10w-40 po 10tis. km, 2- nehonit motor za studena, 3-po ostré jízdě nezhasínat motor hned ale nechat 1-2 minutky klapat na volnoběh aby se turbo ochladilo, jinak se ti uvnitř zapíká rozpálený oej a karbon z něj ti začne ložiska uvnitř likvidovat.....
Bambus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bambus »

tak to všechno vím jak se k autu s turbem chovat, jen jsem měl takovej dotaz... ale prý když je v motoru vic oleje než má tak to dělá neplechu tak jsem myslel že to bude varianta jak už jsem psal. chci jen vyloučit špatný turbo... ale je jasny že takhle toho moc nezjistím, jen mě zajimali rady tady no :) s tím čištěním jsem četl tady : http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f ... ba#p176765 tak já jen abych tomu neuškodil... ale tak mate tady s motorama s turbem určitě větší zkušenosti, pro mě je motor s turbem novej začátek na praxich a ve škole sme řešili převážně škodovky takže pojem turbo mi toho moc neda, jen co jsem se dočetl apod.. a když jsem přešel na jinou školu tak posledniho pul roku ve 3ťáku jsem dělal s mistrem jen peugeoty proto jsem u nich taky zustal.. čistě teoreticky když turbo respektive lopatky proleju arvou a vyplachnu tak by se nemělo nic stat, ptam se sice na blbost ale když motor byl venku tak nafoukal prach do turba pač nebylo zakryte.... možná mě opravite, je to jen teorie. čekám že má někdo hromadu zkušenosti ohledně motoru s turbem...
Bambus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bambus »

ještě otazečka pry se do 1.8 a 1.9 TD lije 3.5- 4 litry oleje?
draken
Club admin
Club admin
Rok narození: 1991
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 732440821

Příspěvek od draken »

plechová vana 4,5l a hliníková 4l
Odpovědět