zadní náprava

Problémy s přední, nebo zadní nápravou, jejich repase, opravy a vylepšení
Odpovědět
205D

zadní náprava

Příspěvek od 205D »

Chci se zeptat - bouchá mi zadní náprava při jízdě, stačí přejet menší nerovnost a jsou to hrozné rány. Zdá se mi, že jsou v háji ty silentbloky nad uložením tlumiče co je na šroubu do karoserie. Jinde jsem žádnou vůli nenašel. Nemáte někdo zkušenosti?
Crack
V.I.P
V.I.P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crack »

Jo,kámoš měl něco podobnýho,vyměnil to a bylo to dobrý
Citroen Saxo VTS 16V 2001
205D

Příspěvek od 205D »

Takže to není na výměnu celé nápravy? Jak se vubec pozná špatná zadní náprava? Jak se to projevuje?
VTEC

zadní náprava

Příspěvek od VTEC »

Tak jsem se vcera stal majitelem 205ky, je to 86, 1,8D.
Zadni naprava pri prujezdu zatackou a rychlostech nad 80km huci jako cert. Jinak auto celkem sedi. Nevite prosimvas jestli to neni nebezpecne? Byl bych nerad kdyby me predjelo moje vlastni zadni kolo.
Crack
V.I.P
V.I.P
Kontaktovat uživatele:

Re: zadní náprava

Příspěvek od Crack »

VTEC píše:Tak jsem se vcera stal majitelem 205ky, je to 86, 1,8D.
Zadni naprava pri prujezdu zatackou a rychlostech nad 80km huci jako cert. Jinak auto celkem sedi. Nevite prosimvas jestli to neni nebezpecne? Byl bych nerad kdyby me predjelo moje vlastni zadni kolo.
koupils 205 a ne škodu 120,když dobře utáhneš kolo,tak se nemá co urvat :wink: ale určitě bych to dla dřív nebo o něco málo pozděj do kupy
Citroen Saxo VTS 16V 2001
Michal

Příspěvek od Michal »

205D píše:Takže to není na výměnu celé nápravy? Jak se vubec pozná špatná zadní náprava? Jak se to projevuje?
špatná zadní náprava má kola to tvaru písmene A,vetšinou netlumí.
VTEC

zadní náprava

Příspěvek od VTEC »

to crack: Moc díky za info, tak to ale vypada, že náprava nebude hlavní problém - mezi koly a podběhy je dost místa a auto ani moc neposkakuje. Kolega co měl 309ku mi říkal, že když jemu odesla zadní náprava auto poskakovalo a měl pocit jako by byl "na vodě". Ten hukot jde od zadnich lozisek a vzhledem k tomu že ta moje 205ka je r.v. 1986, nedají se prý měnit pouze ložiska ale musí se tam vyměnit i komplet buben ve kterém je ložisko napevno - našel jsem to na autokelly.cz. Je to dil SK VKBD0139 a chtěj za to pět a půl litru :-( Nevíte náhodou jestli tam nepůjde nacpat něco z novějších modelů, kde už jsou ložiska zvlášť? Kousek odsud maj vrakáč na "frantíky", ale maj pouze novějsí modely.
hugo boss
V.I.P
V.I.P
Rok narození: 1985
Skutečné jméno: Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugo boss »

VTEC píše:to crack: Moc díky za info, tak to ale vypada, že náprava nebude hlavní problém - mezi koly a podběhy je dost místa a auto ani moc neposkakuje. Kolega co měl 309ku mi říkal, že když jemu odesla zadní náprava auto poskakovalo a měl pocit jako by byl "na vodě". Ten hukot jde od zadnich lozisek a vzhledem k tomu že ta moje 205ka je r.v. 1986, nedají se prý měnit pouze ložiska ale musí se tam vyměnit i komplet buben ve kterém je ložisko napevno - našel jsem to na autokelly.cz. Je to dil SK VKBD0139 a chtěj za to pět a půl litru :-( Nevíte náhodou jestli tam nepůjde nacpat něco z novějších modelů, kde už jsou ložiska zvlášť? Kousek odsud maj vrakáč na "frantíky", ale maj pouze novějsí modely.
¨

¨zkus tam dát jiné bubny, klidně i z jiného modelu, skoro všechny pasují, dej si akorát pozor na šířku bubnu... a bude to o.k.
hugo boss
V.I.P
V.I.P
Rok narození: 1985
Skutečné jméno: Tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hugo boss »

205D píše:Chci se zeptat - bouchá mi zadní náprava při jízdě, stačí přejet menší nerovnost a jsou to hrozné rány. Zdá se mi, že jsou v háji ty silentbloky nad uložením tlumiče co je na šroubu do karoserie. Jinde jsem žádnou vůli nenašel. Nemáte někdo zkušenosti?
¨může být zatuhlá... a taková náprava je dobrá tak akotrát na repase nebo na výměnu... :D
Odpovědět