Snimac teploty katalyzatoru
- 309Fun
- 309kář
- Skutečné jméno: Michal
- tel.:: 0
Snimac teploty katalyzatoru
Zdravim,poridil jsem si 205 CTI 1.9 automat 1992 a resim par problemu,ale nejvic mi ted vrta hlavou to ze jsem pod autem nalezl teplotni sondu omotanou kolem palivovych trubicek,o vykendu jsem byl na vrakaci a vsiml jsem si ze u 1.6 je ta sonda namontovana do katalyzatoru,u meho auta katalyzator chybi.Od sondy vede kabel k cerne krabicce ktera je napojena na 2 kabely,chci se zeptat co je ucelem te krabicky,predpokladam ze rizeni davky paliva a jestli se to da nejak obejit,protoze auto nebezi tak jak si myslim ze by melo a obcas streli do vyfuku.Dekuji za rady
Peugeot 309 GTI16
One of 5895 pieces
Peugeot 205 CTI
Sold
One of 5895 pieces
Peugeot 205 CTI
Sold
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
Re: Snimac teploty katalyzatoru
jo to bude kur** kvůli ekologii, věděl jsem že se to dělalo pro japonsko... a koukám že máš v kabriu klimatizaci, není to trochu zbytečnost ? zkusim něco pohledat... ale nejednodušší by bylo to vyhodit a dát tam normální jednotku z motronicu.... jaký máš číslo na ECU ?
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
co se stane když to odpojíš?
- vinorak
- odborník
a samotnou lambdu to má? podle serviceboxu to je sonda teploty katalizátoru, takže to určitě hejbe s nějakou stupní veličinou pro bohatost směsi....
ale jinak by měla bejt ECU stejná, takže jenom zjistit kam to vede a jakej signál to upravuje.....
ale jinak by měla bejt ECU stejná, takže jenom zjistit kam to vede a jakej signál to upravuje.....
- 309Fun
- 309kář
- Skutečné jméno: Michal
Na cislo jednotky mrknu,odpojovat jsem to jeste nezkousel,zkusim zitra a nejsem si uplne jistej,ale myslim ze jsem lambdu nevidel.Vino nemas nejaky schemata k tomuhle systemu ? Taky premyslim o tom to vyhodit,jen zdroj problemu a zda se mi ze to je piggyback,jen napojeny uprostred nejakyho kabelu odnekud nekam a meni to udaje,takze teoreticky spojit ty zasuvky dohromady a melo by byt po problemu....A klimu rorchodim kdyz uz na tom delam,kdyz luxus tak luxus :D jedinej problem je ze tenhle system jede na medium R12 ktery uz je tady zakazany,tak to musim prekopat na R134a...
Peugeot 309 GTI16
One of 5895 pieces
Peugeot 205 CTI
Sold
One of 5895 pieces
Peugeot 205 CTI
Sold
- vinorak
- odborník
no právě že k tomu nic nemůžu najít, angláni to nemaj, tak snad jedině Taylor jestli by nevěděl... ale zásadní otázka je kam to vede.... no podle fotky to je motronic a ten by lambdu mít měl.... teda jestli tohle tam neni místo ní....