kluci, kdo máte zkušenosti s benzínem a naftou - porovnání .. ? co se víc sere? Je mi jasné že nafta bere víc od spodua dá se s tím jet i za 4l/100. Ale jak je to se servisem oproti benzínu ? horší/lepší? Jinak kromě motoru a převodovky je to vše uplně stejné že? :)
nafťák je daleko těžší na čumák, rychlejc odchází čepy. kdežto 205ka s benzínovou 1.1 nebo 1.4 krásně zatáčí. ten zázračnej nafťák bude mít najeto nejmíň 400 tisíc :D u benzínu se v podstatě nejčastějc sere potenciometr škrtící klapky... s 1.1 se dá v pohodě jezdit za 5.5 a s 1.4kou kolem 6 litrů a už to rozhodně pojede. nafta má sice větší krouťák, ale zase je to auto třeba o 70 kilo těžší.... ale spíš záleží na konkrétním kusu...
Ok díky :) našel jsem právě jednoho z Prahy -> http://auto.bazos.cz/inzerat/52373961/P ... lacene.php <- Zkusím se poptat.. je mi jasné že pokud mi řekne že má najeto 150tis, tak realita bude trochu jinde no .. Už celkem dlouho se po peugeotu dívám, ale zatím sem nenašel žádnej kterej by vyhovoval ( 1.1 - 1.4 , zachovalý, do 19tis..) tak sem si říkal že bych zkusil jít do nafty
Škoda že jich je tak málo na prodej přitom se jich vyrobilo přes 5mil. .. Většinou to lidi neprodávají a jezdíjou to do konce, a pak rovnou na vrakoviště.. Zato felicii je jak nasráno.. ještě aby ne když je to šeská klasa
On to prodává pořád dokola, kdysi dávno ode mě kupoval celý LPG systém i s TP, chtěl to tam dávat, tak nevím jestli to dal nějak do kupy. Stav nevím. Je to SRi, takže 4x4 ala ZETOR na tvrdo. při rychlosti vyšší jak 20 km/h se to vypne.
P 205 GTi - Momentálně v totální rekonstrukci P406 Mi 16V - Krasavec po starém strýčkovi P 405 T8 4x4 - Kára na zimu P 405 T16 X4 - pojizdná raketa :D
P 405 MI16 II - Voňavka na srazy
P 405 MI16 II/T16 6-kvalt
P 405T16 X4
Ano, má to otevřený diferák, Sepne se spolu s diferákem v zadu jedním spinačem. Ale když jedeš rychleji nad cca 20 tak se to vypne. Ty uzávěrky jsou prostě "na tvrdo" bez možnosti prokluzu jako na traktoru. A ano PECA má pravdu, kdyby to stálo za to už je u mě na dvorku
P 205 GTi - Momentálně v totální rekonstrukci P406 Mi 16V - Krasavec po starém strýčkovi P 405 T8 4x4 - Kára na zimu P 405 T16 X4 - pojizdná raketa :D
P 405 MI16 II - Voňavka na srazy
P 405 MI16 II/T16 6-kvalt
P 405T16 X4
jakože když jedu rychleji než 20 kmh, už to není čtyřkolka? a k čemu to teda je? nouzovka pro rozjezd do zledovatělého kopce nebo když zapadnu v bahně? to nejsou situace, do kterých bych se dostával obden