podtlakova komora - vymena

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
chobot
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

podtlakova komora - vymena

Příspěvek od chobot »

Ahoj, prosim o radu. Snazim se vymenit podtlakovou komoru regulace predstihu. Starou jsem sundal a nejak se mi ji podarilo vyhahnout, ale novou se mi nedari dostat zpet - nevim jak nasadit to rameno na trn v rozdelovaci :myslim: Jde to udelat bez rozebrani rozdelovace? :myslim: Rozdelovac je Bosch na motoru TU motoru 1.4 a komora viz foto.
Přílohy
podtlakova_komora.jpg
podtlakova_komora.jpg (121.84 KiB) Zobrazeno 6197 x
Mateo258
Uživatel
Uživatel
Skutečné jméno: Matej

Re: podtlakova komora - vymena

Příspěvek od Mateo258 »

čau, ja som to tiež nemohol trafiť, chvíľu mi to trvalo a potom pomohol šrobovák, ale musíš zatlačiť na správnu stranu.
chobot
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od chobot »

Jak to myslis pomohl sroubovak? Me to prijde, ze ten trn je prikrytej nejakou dalsi casti a nevim jestli je vhodny tam neco pacit sroubovakem :fran: Ono uz ven to slo dost blbe :myslim:
Mateo258
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mateo258 »

ten trn nie je ničím iným prikrytý, rozoberať to nemusíš tam je len jeden spôsob ako komorku nasadiť, a štrobovák mi jemne pomohol pri pritláčaní oka na trn, keď ti to nejde striekni trochu WDčka na trn, ale hlavne ho musíš mať dobre otočené aby si na ňho okom dočiahol.
chobot
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od chobot »

Diky za radu, radil jsi dobre, ale stejne jsem nakonec sundal rozdelovac a vymenil zaroven tesnici o-krouzek :fran:

Jeste bych se zkusil zeptat. Ten modrej sajrajt tam asi nekdo dal misto o-krouzku nebo jakej to ma vyznam? Krome toho siliconu nebo co to je tam totiz nic nebylo. Tak jsem to ocistil a dal tam o-krouzek.
rozdelovac_tesneni.jpg
rozdelovac_tesneni.jpg (207.77 KiB) Zobrazeno 6107 x
A jeste nevim jestli je nejak dulezity jak je natocena ta predni cast rozdelovace viz. sipka? Po povoleni 2 sroubku se s tim da tocit a zapomel jsem si oznacit jak to bylo otoceny nez jsem to rozdelal :myslim:
rozdelovac.jpg
Mateo258
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Mateo258 »

ja som tam ako tesnenie dal silikon ale ja tam mám aj O-gumičku na tom čo sa zasúva do bloku, má to tam tesniť ak nechceš mať zašpinený motor od oleja, a natočenie tej časti nie je dôležité, ale keď to budeš skladať zistíš ako to má byť, pretože potom tam nasadzuješ taký plastový kryt a keď to máš zle otočené ten plastový kryt ti nemusí dobre sadnúť, takže si to potom musíš správne natočiť.
chobot
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel

Příspěvek od chobot »

Diky za rady, auto jde nastartovat, tak to bude snad ok :fran: :Merci:
Odpovědět