Nevypíná spojka
Nevypíná spojka
Zdravím,
Nedávno jsem vyměnil kompletně spojku, složil jsem to tak jak byla ta předchozí, všechno funguje akorát když sešlápnu pedál a chci zařadit tak to prostě nejde, jde to přes zuby.
Tak jsem zkoušel přitahovat lanko a bez změny, tak jsem převodovku zase sundal jestli se třeba nějak nehnulo ložisko nebo tak něco a všechno je jak bylo ale prostě spojka nevypne a nevypne.
Nemáte někdo nějaký nápad nebo radu z praxe čím by to mohlo být?
Děkuji za jakékoliv nápady.
Nedávno jsem vyměnil kompletně spojku, složil jsem to tak jak byla ta předchozí, všechno funguje akorát když sešlápnu pedál a chci zařadit tak to prostě nejde, jde to přes zuby.
Tak jsem zkoušel přitahovat lanko a bez změny, tak jsem převodovku zase sundal jestli se třeba nějak nehnulo ložisko nebo tak něco a všechno je jak bylo ale prostě spojka nevypne a nevypne.
Nemáte někdo nějaký nápad nebo radu z praxe čím by to mohlo být?
Děkuji za jakékoliv nápady.
-
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1975
- Skutečné jméno: Martin
- tel.:: 732630000
Re: Nevypíná spojka
A určitě jsi tu lamelu nedal naopak?, tohle přesně dělá když ji otočíš.
- Zdenek
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Zdenek
- Kontaktovat uživatele:
Jo, bacha na to, ta lamela má jednu stranu, která se nasazuje na mrkev delší.
205 1,9 GTI 94kW - další gti ve věčných lovištích
205 1,6 GTI 75kW - sešrotováno
205 1,9 GTI 94kW - uloženka
205 1,9 GTI 88kW - ve výstavbě - 6q převodovka, 94kW motor
DUCATI Monster 2001
DUCATI Monster 2001
No dal jsem jí tou delší stranou (tou vyvýšenou jakoby) k převodovce.
Nebo má být obráceně?
Nebo má být obráceně?
- Katza
- Aktivní uživatel
- Skutečné jméno: Petr
- Kontaktovat uživatele:
Jednak lamela a ja mam jeste jednu zkusenost z xsary...o chlup jiny lozisko...na prvni pohled stejny,ale po peclivejsim zkoumani bylo novy o malinko tlustsi nebo tenci uz nevim...sehnal sem pak spravny a po slozeni vse ok.delal jsem to na 3x a od ty doby nenavidim dily z autocora :-)
- Zdenek
- Kontaktovat uživatele:
Většinou je to tou delší stranou k převodovce. Ovšem, pokud to není spojka za 500,- z tržnice, tak většina lamel má na sobě vyznačeno, jakým směrem má být orientovaná, buď je tam vyraženo flywheel side- tedy k setrvačníku nebo gearbox side- k převodovce.
Nejspíš ti nezbyde nic jiného, než spojku opět vyndat a porovnat s původní, on může být rozdíl i v ložisku, jak popisoval Katza, nebo i v přítlačném talíři, případně je lamela jiná...
Nejspíš ti nezbyde nic jiného, než spojku opět vyndat a porovnat s původní, on může být rozdíl i v ložisku, jak popisoval Katza, nebo i v přítlačném talíři, případně je lamela jiná...
DUCATI Monster 2001
DUCATI Monster 2001
Tak jsem tu lamelu zkoušel otočit a stejně nic. Tak jsem už ze zoufalství tam namontoval ty staré díly co tam byli a taky to nejde tak já už vůbec nevím co se s tím děje.. a dobu jsem si hrál s lankem furt jsem to šteloval tam a zpět.. a vůbec žádná změna.
Tak já nevím co se s tím děje
Tak já nevím co se s tím děje
- Zdenek
- Kontaktovat uživatele:
Posouvá se Ti volně lamela po mrkvi? Jestli tam někde nedrhne. Jsi si jistý, že když sešroubuješ motor s převodovkou, tak máš obojí na doraz? Stačí drobné skřížení a už je problém na světě. Jinak mě nic moc dalšího nenapadá
Pak už snad jen, že by jsi měl někde skříplé lanko nebo vymačkané plastové uložení vypínací páky.
Pak už snad jen, že by jsi měl někde skříplé lanko nebo vymačkané plastové uložení vypínací páky.
DUCATI Monster 2001
DUCATI Monster 2001
- Katza
- Aktivní uživatel
- Skutečné jméno: Petr
- Kontaktovat uživatele:
...pokud jsi dal zpět všechny původní díly, tak to musí být v montáži. Pokud ne, doporučim rozebrat, vše porovnat vedle sebe se šuplerou (tloušťka lamely, odsazení lamely - stejně jako se liší brzdové kotouče, průměr atd - prostě aby sis byl jistej, že je to správnej díl) a pak správně vystředit lamelu a přítlačák rovnoměrně utahovat na kříž, aby si hezky sedal rovnoměrně. Samozřejmě všechno vyčistit a odmastit. Ložisko dobře vsadit na vypínací páku a domek, po kterym ložisko klouže, po vyčištění lehce máznout + kontrola chodu vypínací páky - musí vše chodit krásně volně po celé délce až do vypadnutí ložiska. Pak mě ještě napadá jestli máš správnej lanovod. Výška pedálu, jestli se nepletu, by měla být o něco málo vyšší než brzda. Pokud je toto vše dodržené, musí to chodit.
Teď jsem objednal novou sadu, na vše jsem koukal jestli vše chodí, všechno paráda, jak říkáš spojka je výš jak brzda a stejně nic.. ted jak přijdou díly, rozdělám to naposledy a budu doufat no.
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
tohle je standard, když dávám lamelu s hds směsí, občas je trochu silnější a spojka hned nevypíná. Ale stačí zařadit, šlápnout na spojku, nastartovat a trochu tu spojku opálit a pak jde jak po másle