přední brzdy, dotaz k hadičkám a pístku

Vše pro to, aby auto brzdilo jak by mělo, upgrade brzd a identifikace problému
Odpovědět
aaischa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

přední brzdy, dotaz k hadičkám a pístku

Příspěvek od aaischa »

ahoj,
mam dosti popraskany gumovy hadicky k brzdičům, čet sem ze tam pásnou z favorita takze skocim do treba autkolly preknu ze chci hadick do fáčka, a oni mi je daj, a pak je jenom namontuju, odvzdušnim atd, nebo je nutna nejaka uprava ? bejva to zarezly nebo to pude v pohode bez problemu ?

druha vec, mel sem vyndany desticky pac sem to cistil jestli to nebylo prirezly a nebylo, ale valecek temer nesel prizastrcit, je to normalni nebo problem ? nekde sem cet o rozhejbávání..

trošku horší brzdeni, nic hroznyho ale neni to ono... třeba Š120 brzdí líp...
bejvávala 205ka
Bartik333
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Skutečné jméno: Lubos
tel.:: 607684334
Kontaktovat uživatele:

Re: přední brzdy, dotaz k hadičkám a pístku

Příspěvek od Bartik333 »

aaischa píše:ahoj,
mam dosti popraskany gumovy hadicky k brzdičům, čet sem ze tam pásnou z favorita takze skocim do treba autkolly preknu ze chci hadick do fáčka, a oni mi je daj, a pak je jenom namontuju, odvzdušnim atd, nebo je nutna nejaka uprava ? bejva to zarezly nebo to pude v pohode bez problemu ?

druha vec, mel sem vyndany desticky pac sem to cistil jestli to nebylo prirezly a nebylo, ale valecek temer nesel prizastrcit, je to normalni nebo problem ? nekde sem cet o rozhejbávání..

O tech hadickach nic nevim, ale k tem brzdam.
Jestli to mas jeste rozdelane, tak vyndej desticky, slapni na brzdu, aby Ti vyjel pistek, sroubovakem odehni tu gumu, co tam je a prostrikej to treba konkorem nebo podobnym sprejem. Nech chvilku pusobit a zatlac pistek sikama zpet. Trosku naslap a zase pistek zasun. Melo by to potom byt lepsi.
Pak pro jistotu muzes odvzdusnit.
Jinak jestli se pletu, tak me opravte. Jsem je clovek. :blbl: :fran:
Peugeot 205 1.9D 47kw r.v. 1991 -zatím nic moc,ale az se do nej dám,bude to voňavka. :205:
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
aaischa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaischa »

Bartik333 píše:
aaischa píše:ahoj,

O tech hadickach nic nevim, ale k tem brzdam.
Jestli to mas jeste rozdelane, tak vyndej desticky, slapni na brzdu, aby Ti vyjel pistek, sroubovakem odehni tu gumu, co tam je a prostrikej to treba konkorem nebo podobnym sprejem. Nech chvilku pusobit a zatlac pistek sikama zpet. Trosku naslap a zase pistek zasun. Melo by to potom byt lepsi.
Pak pro jistotu muzes odvzdusnit.

Jinak jestli se pletu, tak me opravte. Jsem je clovek. :blbl: :fran:
mam složeno ale pri vymenene tech hadiček to budu znova rozebirat takze na to znova stejně dojde takze to udělám přijednom
pripadne jestli musim ty hadicky koupit na 205ku nebo jak to je, ale co sem je videl zhrozil sem se že eště neruply, holt auto stálo pár tisíc
bejvávala 205ka
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Příspěvek od vinorak »

no teď dělám repas třmenů bendix. Na jednom byl zalomenej odvzdušňovák a povedlo se mi utrhnout i hadici. :oops: takže se bude odvrtávat. Pistky chodily celkem hladce, ale když už to mám sundaný tak udělám i komplet všechny gumičky a tak
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
zoby
205 its my life
205 its my life
Rok narození: 1983
Skutečné jméno: Martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zoby »

hadice z favorita pasují naprosto bez úprav. na 205 stojí hadice cca 300 kč a na favo 100 kč a jsou stejný.

tím že sundáš desky nepoznáš jestli je to zarezlý nebo ne, desky nezarezávaj, zarezávaj vodící čepy na třmenu a případně pístek. takže desky opět dolů a pořádně brzdič rozhýbat.

pro vinoraka: možná bude lepší sehnat jiný brzdič, než to odvrtávat. pokud s tím odvrtáváním nemáš zkušenosti, tak se ti může stát, že ti pak nová hadice nebo nový odvzdušňovák nebudou v převrtaných závitech těsnit.
Peugeot 205 1,9 GTD turbo ex

Peugeot 505 V6 Obrázek
aaischa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaischa »

zoby píše:hadice z favorita pasují naprosto bez úprav. na 205 stojí hadice cca 300 kč a na favo 100 kč a jsou stejný.

tím že sundáš desky nepoznáš jestli je to zarezlý nebo ne, desky nezarezávaj, zarezávaj vodící čepy na třmenu a případně pístek. takže desky opět dolů a pořádně brzdič rozhýbat.

pro vinoraka: možná bude lepší sehnat jiný brzdič, než to odvrtávat. pokud s tím odvrtáváním nemáš zkušenosti, tak se ti může stát, že ti pak nová hadice nebo nový odvzdušňovák nebudou v převrtaných závitech těsnit.
tohle mi poradil marcel ze to prej rezne no mam uz favo hadicky a kapalinu, za hodku du menit a rozebirat
bejvávala 205ka
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Příspěvek od vinorak »

Zoby: Já to nedělám ale jeden známý a ten mi už odvrtával i moje odvzdušňováky a naprostá spokojenost.. ;-)
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
Odpovědět