Jak odstranit vzduch v palivové hadici.

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Odpovědět
paradox-
Nováček
Nováček

Jak odstranit vzduch v palivové hadici.

Příspěvek od paradox- »

Zdravím mám peugeota 205 GDI 2.0 diesel. V motorové části od naftového filtru mám průhlednou hadici a při běhu motoru tam proudí s naftou i nemalé množství bublin které způsobí občas i zdechnutí motoru. Nějak nevím jak bych mohl zkontrolovat nádrž protože bych toho asi musel hodně rozebrat než bych ju oddělal. Jestli máte nějaké nápady jak na to, jen je uvítám. Kdyby byly fotky manuálu taky bych se nezlobil. :-)

S pozdravem Paradox.
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Re: Jak odstranit vzduch v palivové hadici.

Příspěvek od WoMec »

paradox- píše:Zdravím mám peugeota 205 GDI 2.0 diesel. V motorové části od naftového filtru mám průhlednou hadici a při běhu motoru tam proudí s naftou i nemalé množství bublin které způsobí občas i zdechnutí motoru. Nějak nevím jak bych mohl zkontrolovat nádrž protože bych toho asi musel hodně rozebrat než bych ju oddělal. Jestli máte nějaké nápady jak na to, jen je uvítám. Kdyby byly fotky manuálu taky bych se nezlobil. :-)

S pozdravem Paradox.
2.0 GDi říkáš ??? nahod nejaké fotky ..... ohledně těch bublinek ... koukni se jesli nemá nekde dírku v hadici kudma by si to mohlo brat vzduch ... nebo jestli nemáš nekde poškozený palivový filtr ;)
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
Hasis
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hasis »

kdyby byla dira v hadici, tak to by spis teklo. dira v nadrzi je taky celkem blbost, ptze by to taky jen teklo.
VTS powa
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Příspěvek od vinorak »

Hasis píše:kdyby byla dira v hadici, tak to by spis teklo. dira v nadrzi je taky celkem blbost, ptze by to taky jen teklo.
no tou dírou v potrubí by to mohlo být. Protože jestli si to myslim správně tak naftový čerpadlo saje a benzínový (u vstřikování) naopak tlačí, takže kdyby tam byla dírka u benzínu tak by to chcalo, ale u nafty by to bralo falešnej vzduch :urg: :myslim:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
Hasis
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hasis »

aha, tak to potom jo. ted mu poradit cim tu dirku najit :myslim:
VTS powa
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

vinorak píše:
Hasis píše:kdyby byla dira v hadici, tak to by spis teklo. dira v nadrzi je taky celkem blbost, ptze by to taky jen teklo.
no tou dírou v potrubí by to mohlo být. Protože jestli si to myslim správně tak naftový čerpadlo saje a benzínový (u vstřikování) naopak tlačí, takže kdyby tam byla dírka u benzínu tak by to chcalo, ale u nafty by to bralo falešnej vzduch :urg: :myslim:
jj .. benzin ti to tlačí do vstřiku a nafta si to přisává .. takže bych koukl na ty hadičky
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
vincent
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu

Příspěvek od vincent »

tak to nekde netesni a prisava si to vzduch.a jak to vis,ze si tam mas vzduch.nebo nekde u filtru
PEUGEOT 1,6 GTI MALA FRANCOUZKA PILA-minulost
Obrázek
Hasis
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hasis »

tento post vinci vubec moje hlava nebere. hlavne konec
VTS powa
paradox-
Nováček
Nováček

Příspěvek od paradox- »

Zdravím no tak fotečky bublin ještě nemám.zejtra. No zkoušel jsem palivový filtr oddělat a dat tam jinej (průhlednej plastovej z globusu) a ty bubliny jdou už z té hadice od nádrže. Když jsem zajel na rampu tak jsem našel mastnou přívodní hadici pod nádrží tak jsem tam dal 2 svorky a chvilku to bylo dobrý pak jsem to jel projet a zase tam ty bubliny byly ale to už jsem neměl čas zajet na rampu ale zejtra mě to čeká no (teda jestli nastartuju. mám teďka ještě jeden velkej problémek.. ;) a to: (cituji z jinýho fóra kde se zabívají jízdou na fritovací olej {jsem taky jeden z friťáků} :) :

Zdravím mám peugeot 205 1.9 GDI. Čerpadlo bosch. Jezdím na přefiltrovaný použitý frit. olej. s předehřvem, palivový filtr OK (koupě nového a bezezměny); 500 km pohoda ale najednou občas za jízdy škubne. Nyní jak začene občas škubat tak se stane, že prostě motor přestane táhnou a chcípne ikdyž mám podlahu cca po 5 km. Někdy třeba po 100m. Po chvíli stání v klidu jde nastrtovat (musím dýl točit tak cca 10 - 20 vteřin /jak kdy) dříve chytlo na brnknutí. Když jej nastartuji tak z čerpadla je slyšet pískání závislé na otáčkách) Dřív jsem si toho nevšiml. Mám od palivového filtru průhlednou hadičku a všiml jsem si, že tam někde saje vzduch. Mylsel jsem že to bude tím ale nevím. Opravil jsem to ale zase to začalo dělat musím odmontovat nádrž a podívat se kde to saje. Nikde jinde jsem chybu nenašel.

Prosím poraďte kde je chyba.
vincent
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu

Příspěvek od vincent »

Hasis píše:tento post vinci vubec moje hlava nebere. hlavne konec
kdyz se tu bavime o jedny jediny veci.
PEUGEOT 1,6 GTI MALA FRANCOUZKA PILA-minulost
Obrázek
Odpovědět