Aktuální fotky našich miláčků

Obrázky
Odpovědět
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktuální fotky našich miláčků

Příspěvek od TomGTI »

V tom smyslu že mám větší kola tak mi to jede rychleji,jak už je tu správně napsáno není to čím větší tím lepší.je to právě úplně naopak,zrovna nedávno jsme se o tomhle bavily s klukama na závodech.A dostal jsem jeden zajímavý příklad,jedno auto jezdilo bez problémů závody do vrchu,slalom,atd.,na 15" kolech potom se na toto auto nasadily 17" kola a začal být problém s poloosami začaly praskat.To jen takový příklad z praxe,jedná se o závodní auto kde jsou všechny díly více namáhány ale stejné to bude i ze sériovým autem pokud s ním budu někde občas lítat,to zatížení pro podvozek bude veliké.No na těch našich cestách to je možná ještě horší než lítat někde na letišti :m: Ale hlavní věc kterou jsem chtěl napsat je že každé auto bylo testováno na určitých kolech a podle toho je nastaven i podvozek-geometrie,pérování a další.Takže si nemyslím že s jinými koly to auto bude fungovat tak jako z původnímy.Jejda to jsem se zase rozepsal co :fran:
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

TomGTI píše:V tom smyslu že mám větší kola tak mi to jede rychleji,jak už je tu správně napsáno není to čím větší tím lepší.je to právě úplně naopak,zrovna nedávno jsme se o tomhle bavily s klukama na závodech.A dostal jsem jeden zajímavý příklad,jedno auto jezdilo bez problémů závody do vrchu,slalom,atd.,na 15" kolech potom se na toto auto nasadily 17" kola a začal být problém s poloosami začaly praskat.To jen takový příklad z praxe,jedná se o závodní auto kde jsou všechny díly více namáhány ale stejné to bude i ze sériovým autem pokud s ním budu někde občas lítat,to zatížení pro podvozek bude veliké.No na těch našich cestách to je možná ještě horší než lítat někde na letišti :m: Ale hlavní věc kterou jsem chtěl napsat je že každé auto bylo testováno na určitých kolech a podle toho je nastaven i podvozek-geometrie,pérování a další.Takže si nemyslím že s jinými koly to auto bude fungovat tak jako z původnímy.Jejda to jsem se zase rozepsal co :fran:
a přesně proto jezdím na 13'' se 70kou profilem :up: :blbl:
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

Tak 13" klidně ale ten profil je moc,já už bych měl strach že se převrátím na budku :smich: :blbl:
Milhaus
Club admin
Club admin
Rok narození: 1984
Skutečné jméno: Milan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

tomegti není to náhodou o velikosti respektive šířce kola? Dle mého malé a široké kola jsou v tomhle smyslu asi nejlepší co může být - široké - znamená větší kontakt s vozovkou a malé kola znamená větší zrychlení, nižší světlá výška podvozku tudíž nižší těžiště. Na mokru a sněhu je to ale zas trochu naopak co? Tam jde o to mít zas co nejužší pneu aby kolo "prořezalo" až na stabilnější vrstvu
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

Renme jasně máš pravdu,malé a široké kola,větší trakce,dobrá přilnavost a malé neodpružené hmotnosti.Jenže malé široké pneumatiky,myslím tím seriové třeba třinácky asi neseženeš širší jako 175/50/13-my jsme je scháněli docela těžce.Na vodě jde o to mít zase co nejlepší vzorek a je vedlejší jestli je úzká nebo široká a na shíh a led jak už jsi psal úzké pneu tak jako když máme na zimních bruslích nůž,nejlépe z hroty tak jako to vídáme třeba na WRC.Ale nakonec je to všechno jedno jestli malá nebo široká,základ je ve směsi. :cool:
Sonny
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1990
Skutečné jméno: Ondrej

Příspěvek od Sonny »

hugo boss píše:neplatí čím větší tím lepší jízdní vlastnosti... můj názor
Nejde o velikost kola ale profilu.KDyž budeš mít na 14¨ nějakej dám příklad 40 profil a na 15¨ 65 profil tak to určitě.
Peugeot 205 1.9 GTI
Peugeot 205 Dimma - Prodáno
Peugeot 205 1.8 GRD pracujicí kára - RIP
Peugeot 306 HDI
VW Passat Variant 125Kw Rodinné Vozítko
Peugeot 205 GTI - Vítej doma, po deseti letech
Milhaus
Club admin
Club admin
Rok narození: 1984
Skutečné jméno: Milan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

TomGTI píše:Renme jasně máš pravdu,malé a široké kola,větší trakce,dobrá přilnavost a malé neodpružené hmotnosti.Jenže malé široké pneumatiky,myslím tím seriové třeba třinácky asi neseženeš širší jako 175/50/13
tak to teda seženeš, v tomhle musím oponovat:
jen pár příkladů:

185:
http://www.e-pneumatiky.cz/det/uniroyal ... -letni-tl/
http://www.e-pneumatiky.cz/det/semperit ... -letni-tl/
195:
http://www.pneumatiky.cz/pneu-osobni-letni-13-45-195

mají jich tam spousty, a dokonce jsem nedávno při brouzdání našel i rozměr 205 pro 13" :!:
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Hanz
V.I.P
V.I.P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz »

ja sem s Tomem (:
22. 11. 2006 zemřel ve své 205 MI16 Petr Mareš aka Jay, jeden z největších fandů 205Gti a nejlepší kámoš.
Marda106
205club je můj domov
205club je můj domov
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Marek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marda106 »

Ja taky proste brutalni velikost kola proste neudela takove zazraky je to jak pise tomgti placebo efekt kdyz uz jsem koupil 17" kola za xy tisic tak si to obhajim ze mi to pomohlo to same je vsude...
<p style="text-align:center"><a href="http://cz.iq-test.eu/#206553" target="_blank">IQ Test českého národa 2009</a></p>
http://cz.iq-test.eu/#206553
Peugeot 206 1,1i - social edition na ježdění do prace
Peugeot 205 GTI Griffe - teď už není
Opel Vectra B 1,6 16V - fialova bestie idealni na zimu
Obrázek
Obrázek
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

tak výběr jak vidím stoupnul oproti let minulým ale pokud se budeme bavit o velikosti a šířce seriových pneumatik tak si myslím že běžný uživatel nepozná rozdíl,více určitě záleží na vkusu a na tom co se komu líbí a podle toho taky bude vybírat velikost kol a nejspíš mu bude jedno kolik to má záporů a kladů.Jenom jsem chtěl napsat že určitě stejnou rychlostí projedu zatáčku jak z 15" tak ze 17".
maRas
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maRas »

Predevsim ten rozmer sirokych 13´ gum se pred temi 4 roky shanel trosku jinak nez dnes, ze Tome ? Samozrejme byli, ale bezne skoro vubec, ani je nikdo nemel skladem na ukazku, vsechno objednavky, a nebo bylo moznost sehnat siroke 13´, ale zavodni formulovou sirku :-D a to uz chce i patricne siroky disk :lol: Dnes je zase trosku vetsi paleta uz jen kvuli tuningu a malym autum, ale neni to nic slavneho, tenhle trh ( rozmer ) neni prioritni pro pneu. spolecnosti. Jinak, kdyz bych vystrachal origo manual 205 ( spis pruvodce k autu ), tak tam byli napsany vsechny doporucene rozmery pneu, vyrobci a nazev dezenu, co se daval na 205.

Hanzi, ty na e30 jezdis jen 16´ letni ? Nejbeznejsi 15´ vubec nepouzivas ?
Červený Tom
205club je můj domov
205club je můj domov
Rok narození: 1980
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Červený Tom »

b]Tak tady pár nových fotek mého puga jménem Bedřich. Další úpravy a vylepšení zas tak za 6 měsíců. Snad se vám budou líbit:roll: :roll: :Merci: :Merci: [/b]
Přílohy
100_9969.JPG
100_9968.JPG
100_9967.JPG
100_9966.JPG
TOM ala "205, un sacré numéro". "Drive Of Your Life"
My car:
Peugeot 205 1.8 XRD (1986) 44kw "Bedřich" - 200tisíc s ním mám najeto a stále,stále věrně slouží
My Work car:
RM 122 GRAD "Drakouš" s BZ
OT 64 SCOT ("Bobík 207,ZRZEK 208,KILLER 205,BOMBER 206") by KFOR
BRDM 2 "Zlobr "
Linkisek
205club je můj domov
205club je můj domov
tel.:: 0

Příspěvek od Linkisek »

Taky si dovoluju jednu akuální :cool: ...
seven.jpg
Peugeot 205 1.4 55 kw 1998 Sport na prodej
Peugeot 205 1.8 44 kw 1998 Black Magic Pearl
Hanz
V.I.P
V.I.P
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz »

jezdil jsem na 15 a 16 jsem dal jen z duvodu stylingu. 16 presne pasuji do lemu. ani velky ani maly proste akorat. na to ty rozmery, jak jsem psal a je to parada. upozornuju, ze bmw delam jako mazla, ne jako auto se kterym budu jezdit kazdy den. kdybych mel bmw na normal jezdeni, tak dam gumy 185/50 nebo 55, kuli pohodli
22. 11. 2006 zemřel ve své 205 MI16 Petr Mareš aka Jay, jeden z největších fandů 205Gti a nejlepší kámoš.
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

linkisku, ne ze bych chtěl rýpat, ale ty zpětný zrcátka ... nic moc :P ... origo by byly podle mě lepší :up:
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
Odpovědět