Tímto zdravím všechny pětkaře,jsem tu nový.
No mám 205ku,trochu víc mi na neutrálu čoudí vejfuk a řekl bych že je i vyšší spotřeba,koupil jsem to od týpka a to auto stálo delší dobu,no když jsem si ho vezl domu,tak jsem to nemohl vyhnat do otáček bo to klepalo pak něják,ale ujel jsem 200km a přestalo to a jede jak drak,postřeba má být okolo sedmi litrů a já jsem toho názoru že mi to žere nepoměrně víc momentálně a tak se chci zeptat techniků jestli nevědí čím to může být,jestli lambda sonda ale to mi nevysvětlí to klepání v motoru ? budu rád za každou radu,díky.
problémek
Re: problémek
spis bych rekl, ze mas spatne nastelovany predstih
22. 11. 2006 zemřel ve své 205 MI16 Petr Mareš aka Jay, jeden z největších fandů 205Gti a nejlepší kámoš.
- whiler
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Adam Pavelka
- tel.:: 0
- Kontaktovat uživatele:
okej a kde a jak se to šteluje? nejsem fakt moc oboru znalej,myslel jsem ale že předstih se šteluje jenom u starejch motorek?
EDIT: dneska když jsem jel tak mi svítila kon trolka,pravděpodobně je to motor, je to v XS nebo GTI taková ta vpravo nahoře...?
EDIT: dneska když jsem jel tak mi svítila kon trolka,pravděpodobně je to motor, je to v XS nebo GTI taková ta vpravo nahoře...?
205 XS 1.4 55kW, Remus to je Rámus,
- whiler
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
no jo tak jsem to dovezl a je s tím problém číslo dva,řekl bych že předstih se neštěluje když to má řídící jednotku no ale nevim?
problém 2, prokluzuje celkem spojka,a divně mi ukazujou budíky,nepřesně,ta kontrolka onbčas svítí řekl bych že je to check engine že to jde do nouzovýho režimu no protože tak nějákklesnou otáčky i ale nevim,spotřeba pokud mi aspon palivovej budík ukazuje dobře je docela vysoká,mám strach aby to nebyla lambda sonda.
Jinač neměl by někdo spojku na prodej? (nevim jestli stačí lamela a nebo i přítlačák atd. nejlépe komplet spojku) v dobrým stavu a nejlépe poblíž ustí n/L . :-) díky za rady
problém 2, prokluzuje celkem spojka,a divně mi ukazujou budíky,nepřesně,ta kontrolka onbčas svítí řekl bych že je to check engine že to jde do nouzovýho režimu no protože tak nějákklesnou otáčky i ale nevim,spotřeba pokud mi aspon palivovej budík ukazuje dobře je docela vysoká,mám strach aby to nebyla lambda sonda.
Jinač neměl by někdo spojku na prodej? (nevim jestli stačí lamela a nebo i přítlačák atd. nejlépe komplet spojku) v dobrým stavu a nejlépe poblíž ustí n/L . :-) díky za rady
- whiler
- Aktivní uživatel
- Kontaktovat uživatele:
problém 3: těsnění pod halvou,,dostal se mi olej do chladicí kapaliny,no to byla koupě :D
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
pokud máš ještě rozdělovač, tak se předstih dělá normálně jeho pootáčením. Ale jestli už máš místo rozdělovače a cívky takovou kostku, ze který jdou rovnou 4 kabely tak tam se předstih opravdu nedá udělat. Jinak bez stroboskopický lampy to jde udělat jenom dost na hrubo, takže bych to spíš někomu dal ať to udělá odborník.
K tý kontrolce: zkus vyblikat závady pomocí klíčku. Hledej a najdeš, je to tu už párkrát řešeno
No a s tim olejem: já mám asi taky v háji těsnění, protože ve vodě mám taky trochu oleje, ale v oleji nic neni. Oboje nemizí a tak to neřeším... někdy třeba tu hlavu sundám
K tý kontrolce: zkus vyblikat závady pomocí klíčku. Hledej a najdeš, je to tu už párkrát řešeno
No a s tim olejem: já mám asi taky v háji těsnění, protože ve vodě mám taky trochu oleje, ale v oleji nic neni. Oboje nemizí a tak to neřeším... někdy třeba tu hlavu sundám
- Mitja
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Ondra
- Kontaktovat uživatele:
Porad lepsi nez ja, ja mel v oleji benzin , ale to bylo jak mi kutili mechanici se vstrikama.. nevim jak se jim to povedlo, ale museli mi menit olej a stejne z toho jeste pul roku smrdel benzin . Sry za
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa