zatékání

Vše co se týká "plechařiny", hlavního skeletu, nárazníků a ostatních vnějších plastů a laku
Odpovědět
zoby
205 its my life
205 its my life
Rok narození: 1983
Skutečné jméno: Martin
Kontaktovat uživatele:

zatékání

Příspěvek od zoby »

pár lidí v bazaru řešilo zatékání do auta, tak připojuji pár postřehů.

pokud máte mokro u zadních sedaček, případně mokrý bezpečnostní pás, tak se koukněte na těsnění kolem zadního bočního okénka, pokud je to okénky vyklápěcí, na 90 % teče kolem něj, protože guma kolem okna se po letech zkrátila a jsou mezery mezi rámem a tou gumou.

a do kufru mi teky trochu teče, když ho otevřu, je pod tou odvodňovací dírkou malá loužička. ale myslím si že to neteče přímo z výka, ale že teče kolem něj. že mezerou mezi střechou a víkem voda zateče do mezery a kolem víka po těsněné zteče dolů a pak to proteče pod těsněním do kufru.
Peugeot 205 1,9 GTD turbo ex

Peugeot 505 V6 Obrázek
Milhaus
Club admin
Club admin
Rok narození: 1984
Skutečné jméno: Milan
Kontaktovat uživatele:

Re: zatékání

Příspěvek od Milhaus »

zoby píše: a do kufru mi teky trochu teče, když ho otevřu, je pod tou odvodňovací dírkou malá loužička. ale myslím si že to neteče přímo z výka, ale že teče kolem něj. že mezerou mezi střechou a víkem voda zateče do mezery a kolem víka po těsněné zteče dolů a pak to proteče pod těsněním do kufru.
mě teče i z těch odvodňovacích dírek...ale dobrej postřeh, něco na tom bude... :myslim:
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
zoby
205 its my life
205 its my life
Rok narození: 1983
Skutečné jméno: Martin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zoby »

ještě mě napadlo, že nahoře na výkukufru je uprostřed dírka a v ní by měla být gumová záslepka, tak třeba jestli ti tam ta záslepka nechybí.

tu dírku jsem u TD využil pro natažení kabelu na 3. brzdové světlo
Peugeot 205 1,9 GTD turbo ex

Peugeot 505 V6 Obrázek
Semir
205club je můj domov
205club je můj domov
Skutečné jméno: Pavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Semir »

Mám nyní ten samý problém, zatéká mi jak pod zadní sedáky tak do kufru. Stále nemohu přijít na to kudy. Mám 5dv. gumy sedí tak jsem bezdradný. Díky za radu.
PEUGEOT 205 5.dv Open v TP 2.0 jinak 1.9 75kW r.v.89
Všechny ostatní Pugy vyvrakovány..zbylo pár dílů
Rodinný Ford Galaxy 1,9TDI, na výlety Kawasaki VN800 Classic
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

Semir píše:Mám nyní ten samý problém, zatéká mi jak pod zadní sedáky tak do kufru. Stále nemohu přijít na to kudy. Mám 5dv. gumy sedí tak jsem bezdradný. Díky za radu.
hledej kolem uschlý cestičky kudma ta voda teče ... kdyz ti to uschne tak tam zbude jenom nalepený prach ... me teče pasklinou v 5tých dveřích ... a protíká to do kufru dirkama ktery jsou určený na uchycení té těsnící gumy co dolýhá na plato ...
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
Milhaus
Club admin
Club admin
Rok narození: 1984
Skutečné jméno: Milan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhaus »

Semir píše:Mám nyní ten samý problém, zatéká mi jak pod zadní sedáky tak do kufru. Stále nemohu přijít na to kudy. Mám 5dv. gumy sedí tak jsem bezdradný. Díky za radu.
Taky jsem to řešil - teklo mi světlem dovnitř a jak se naplnili dutiny tak to valilo přes škvíry do kufru a přes něj až pod sedačky...Přetěsni světla a uvidíš :up:
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
seba
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seba »

Mám problém, jak pršelo tak teť když jedu a zastavím tak slyším jak se voda nahrne dopředu jako by u předního levého sloupku jako u pedálů...A z té části i kape pod auto...NEvíte jak jí dostat ven?A kde je?Asi mi netěsní střešní onko protože tam to taky kapalo tak jestli to může zatéct střechou nebo kudy.Furt tam šplouchá a neni toho málo.Dík za rady.
Peugeot 205 Look 1,9D 1991
Rover 620Ti Vitesse 1997
WoMec
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Rok narození: 1987
Skutečné jméno: Honza
tel.:: 775037752

Příspěvek od WoMec »

seba píše:Mám problém, jak pršelo tak teť když jedu a zastavím tak slyším jak se voda nahrne dopředu jako by u předního levého sloupku jako u pedálů...A z té části i kape pod auto...NEvíte jak jí dostat ven?A kde je?Asi mi netěsní střešní onko protože tam to taky kapalo tak jestli to může zatéct střechou nebo kudy.Furt tam šplouchá a neni toho málo.Dík za rady.
taky mam po těch bouřkách vevnitř mokro .. ale dneska už to naštěstí vyschlo ... no asi máš vodu v prahu ... nejjednodušeji ji dostaneš ven tak že tam vrtneš dírku :D
Peugeot 205 Forever 1.9D 47kW '94 - Forever DIESEL :)

Jezdím za >>> Obrázek
seba
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seba »

WoMec píše:
taky mam po těch bouřkách vevnitř mokro .. ale dneska už to naštěstí vyschlo ... no asi máš vodu v prahu ... nejjednodušeji ji dostaneš ven tak že tam vrtneš dírku :D
No to sem chtěl udělat, tam je ze strany nějakej špunt ale neni v nejnižší urovni.Tak to tim asi moc ven nejde.A jak se dostala ta voda do prahu?Jinak dnes tam navrtam díru no.Schvalně jestli to bude jen v prahu.
Rover 620Ti Vitesse 1997
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas
tel.:: 0

Příspěvek od vinorak »

no tak důležitý je, jestli nejsou ucpaný ty kanálky, kterejma se odvádí voda z prahů. Jsou na krajích zespoda. Já když sem rozdělal tapec vzadu na třídveřáku tak tam stálo tak 5 cm vody a pro pročistění toho otvoru je tam such :up: lehni pod auto a koukej :m:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
red.1
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1980
Skutečné jméno: Vaclav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od red.1 »

vinorak píše:no tak důležitý je, jestli nejsou ucpaný ty kanálky, kterejma se odvádí voda z prahů. Jsou na krajích zespoda. Já když sem rozdělal tapec vzadu na třídveřáku tak tam stálo tak 5 cm vody a pro pročistění toho otvoru je tam such :up: lehni pod auto a koukej :m:

vinorák má pravdu, jsou to ucpaný ty kanálky v prahu....
seba
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seba »

Já tam žádný kanálky nenašel...Jen gumovy špunty ze strany ale ty byly moc vysoko.Nastoupila 8ka vrták a vyteklo z toho asi 3 litry vody:-DUž nic nečachtá..
Rover 620Ti Vitesse 1997
pichy
Prudič
Prudič
Skutečné jméno: Lukiiino
tel.:: 777844991
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pichy »

po dešti mívám pravidelně 2-3 litry vody ve dveřích spolujezdce. stačí zaparkovat v kopci a otevřít dveře .-)

ex:
Hrozně moc Subaru :-)
Saab 9-5 Aero 2,3 Turbo SportCombi (2005)
Peugeot 205 1.9 CTi (1991)
Citroen ZX Break 1.9 TD (1997)
Peugeot 205 1.1 (1992)
Peugeot 205 1.1 (1990)
Peugeot 205 1.1 (1987)
Odpovědět