Spojka
Spojka
Zajimalo by me, jake je nejvetsi mozne doporucene opotrebeni spojkove membranove pruziny na 1.9? Konkretne mam a mysli misto, kde se opira spojkove lozisko.

Re: Spojka
Pridavam fotky toho opotrebeni. Je to to leskle misto.
- Přílohy
-
- 1.JPG (79 KiB) Zobrazeno 3659 x
-
- 2.JPG (63.02 KiB) Zobrazeno 3659 x

- Bartik333
- Stálý inventář 205clubu

- Skutečné jméno: Lubos
- tel.:: 607684334
- Kontaktovat uživatele:
To nevim, ale res to, az ti projede lozisko pritlacakem. Jinak bych to tam nechal. Nema cenu to menit treba po 100 000km, protoze kazdemu vydrzi spoka jinou dobu.
Dej to dohromady a jezdi.
Peugeot 205 1.9D 47kw r.v. 1991 -zatím nic moc,ale az se do nej dám,bude to voňavka. 
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
- Gordy
- Stálý inventář 205clubu

- Skutečné jméno: Jirka
To nemyslíš Vážně!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Bartik333 píše:To nevim, ale res to, az ti projede lozisko pritlacakem. Jinak bych to tam nechal. Nema cenu to menit treba po 100 000km, protoze kazdemu vydrzi spoka jinou dobu.
Bože,jak jsi tohle vůbec mohl plácnout.
Tomu co nazýváš:"spojkove membranove pruziny" je přítlačný talíř spojky.
určitě je někde v nějaké tabulce řečeno o kolik,ale když už máš převodovku dole,tak se to většinou dělá.
Nicméně je vžito,že pokud je přítlačák tzv. projetý do poloviny,tak je to max. opotřebení.
Ale tenhle se zdá že ještě něco najezdí.
205 GTi (Mi 16) Gekon
205 Roland Garros
205 Winner
205 Roland Garros
205 Winner
- TomGTI
- 205club je můj domov

- Kontaktovat uživatele:
Myslím že ten kdo o tom něco ví a bude se ti snažit poradit ví kde se má podívat :lol: to jen tak.Z fotky teda rozhodně nic poznat nejde.Myslím si že každé Gtičko dostává pořádný kouř a dobře si rozmysli jestli ti stojí za to když to máš všechno venku nevyměnit už tu spojku a mít klid a nestrachovat se kdy se to vysere když tomu dáš potom kouř.Jestli to není zbytečná práce skládat takové auto ze starých věcí a myslím že v ceně všech ostních dílů je to jen kapka teda pokud máš zájem to auto něják udržovat aby se zněj nestalo to co se ve většině případů takovýmhle autům stává,levné starší auto si koupí kdejaký jak si je některé nazval "floutek" a jen by chtěli jezdit a gumovat na semaforech ale vztach k autu nemají žádný a jen to auto lepí z dílů které jsou jen o něco horší než ty co už jsou úplně na nic které z toho vytáhl a udělají z toho auta vrak.Osobně konkrétně jedno takové auto znám a znám jeho příběh který je k pláči když má člověk k tomuhle nějáký vztah.Toto je můj názor a rozhodně říkám za sebe vyměnit.Opět jsem se rozepsal ale chtěl jsem aby z toho nebyla jen fádní otázka vesus odpověď ale aby si z toho každý něco vzal a zamyslel se třeba i nad tím,podle mě tady mají všichni ke svému autu nějáký vztah,když vidím jak každý si něco dodělává a vymýšlí něco nového na ty naši střičké vozítka takže to třeba bude mít i smysl možná to ale sem nepatří ale chtěl jsem to napsat.
Tak s vymenou samozrejme pocitam. Ptal jsem se spis z toho duvodu, jestli to opotrebeni je normalni, a jak moc velke muze byt, protoze jsem se s tim predtim nesetkal. Jinak ta pruzina je opotrebena asi o 1/3 sve tloustky, takze jistota je jistota.

- TomGTI
- 205club je můj domov

- Kontaktovat uživatele:
Takovéhle opotřebení nastává pokaždé,možná jsi viděl nějáký zánovní přítlačák kde to ještě nebylo znatelné.