Origo přídavné dálkové a mlhové světlomety.
- Gordy
- Stálý inventář 205clubu
- Skutečné jméno: Jirka
Origo přídavné dálkové a mlhové světlomety.
Netuším jestli se to tu už řešilo,ale nic podobného jsme nenašel.
No mnoha modelových řad se dávaly jak originální výbava přídavné dálkové světlomety umístěné v předním spoileru,často chybně nazývané mlhovkami.
A jelikož jsem chtěl vidět(tedy aby viděla mamina) i v mlze,tak jsem se rozhodnul že tyto dálkové udělám zároveň jako mlhové světlomety.
Nejdříve jsem chtěl dát další relátko a tahat spoustu drátků,ale pak jsem si proměřil všechny možné drátky a spínače a vyšlo mi z toho že jsou potřeba jen dvě diody a 5 cm drátku.
Výsledek až neuvěřitelný a když víte co kde střihnout a co tam dát,tak je to za hodinku hotový.
tedy stačí siv pojistkové kříňce najít drátek,který spíný zadní mlhovku,tan vzít jako ovládací signál pro relé přídavných dálkových a je téměř hotovo.
Podrobněji:
Relé těchto přídavných dálkových je spouštěno signálem že jsou zapnuta dálková světla od přepínací páčky,na fotce šedý dvojitý drát na levém konektoru v druhé řadě úplně vlevo.Ten se přestřihne a naletuje s k němu dioda katodou ke konektoru. Stejnou polaritou se do toho samého místa naletuje ještě jedna stejná dioda,ale druhý konec se připojí na oranžový drát který je v konektoru druhé řady na pravo,třetí z prva. Tak a to je všechno.Výsledek: Teď když zapnete mlhovku,tak se rozsvítí i tyto "dálkové" světlomety.
Samozřejmě že to funguje jen když je klíček v druhé poloze a máte zapnutá tlumená světla.
No mnoha modelových řad se dávaly jak originální výbava přídavné dálkové světlomety umístěné v předním spoileru,často chybně nazývané mlhovkami.
A jelikož jsem chtěl vidět(tedy aby viděla mamina) i v mlze,tak jsem se rozhodnul že tyto dálkové udělám zároveň jako mlhové světlomety.
Nejdříve jsem chtěl dát další relátko a tahat spoustu drátků,ale pak jsem si proměřil všechny možné drátky a spínače a vyšlo mi z toho že jsou potřeba jen dvě diody a 5 cm drátku.
Výsledek až neuvěřitelný a když víte co kde střihnout a co tam dát,tak je to za hodinku hotový.
tedy stačí siv pojistkové kříňce najít drátek,který spíný zadní mlhovku,tan vzít jako ovládací signál pro relé přídavných dálkových a je téměř hotovo.
Podrobněji:
Relé těchto přídavných dálkových je spouštěno signálem že jsou zapnuta dálková světla od přepínací páčky,na fotce šedý dvojitý drát na levém konektoru v druhé řadě úplně vlevo.Ten se přestřihne a naletuje s k němu dioda katodou ke konektoru. Stejnou polaritou se do toho samého místa naletuje ještě jedna stejná dioda,ale druhý konec se připojí na oranžový drát který je v konektoru druhé řady na pravo,třetí z prva. Tak a to je všechno.Výsledek: Teď když zapnete mlhovku,tak se rozsvítí i tyto "dálkové" světlomety.
Samozřejmě že to funguje jen když je klíček v druhé poloze a máte zapnutá tlumená světla.
205 GTi (Mi 16) Gekon
205 Roland Garros
205 Winner
205 Roland Garros
205 Winner
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
Re: Origo přídavné dálkové a mlhové světlomety.
no já když tahal mlhovky tak sem to udělal klasicky nový plus přez pojistku a spínaný relátkem . Svítí mi to už s parkovačkama. Ale tohle je taky celkem zajímavý řešení
- WoMec
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
Po elektrické stránke určitě vyborně vyřešený, ale mám otázku k samotným svetlům .... resp ke svetelnému kuželu ... jak všichni víme mlhovky nám mají svítit hlavně na silnici tak "podsvítily" mlhu. Tedy kužel svetla je upravený podobně jako u potkávacích světel tak, že světlo svítí od pomyslného horizontu dolů na silnici, aby nám to nesvítilo do té mlhy. To by sme pak asi ho*no viděli. Ale pokud vím tak přídavně dálky vytváří plný kužel světla, tedy svítí nám i nahoru do mlhy ... a všichni asi víme jak to vypadá kdyz si v opravdu husté mlze zapneme dálky ...
vyvstává tedy otázka jestli to nebude spíš na škodu než k užitku ...
já osobně mám ve spoileru mlhovky, a jsem s nima naprosto spokojen .. v mlze je to opravdu k nezaplacení :)
vyvstává tedy otázka jestli to nebude spíš na škodu než k užitku ...
já osobně mám ve spoileru mlhovky, a jsem s nima naprosto spokojen .. v mlze je to opravdu k nezaplacení :)
- vinorak
- odborník
no jedno moje auto má bixenony+ mlhovky a druhý má přídavný dálky. A Můžu říc jedině to, že pokud bych neměl byxenon tak tam dám dálky. Přece jenom těch 110W v dálkách využiješ častěji než mlhovky. A když je mlha opravdu hustá, tak jediný co pomáhá je bílá barva na krajnici
a ty dalky mas taky v prednim spoileru? Funguje to umisteni bez problemu? Podle me by mely byt dalkace umistene vys...
- vinorak
- odborník
franus píše:a ty dalky mas taky v prednim spoileru? Funguje to umisteni bez problemu? Podle me by mely byt dalkace umistene vys...
no samozřejmě, že oproti mlhovkám jsou trochu přizvedlý aby svítily co nejlíp. ale je to opravdu moc znát že tam jsou
- Mitja
- Skutečné jméno: Ondra
- Kontaktovat uživatele:
WoMec: Mam dotaz jak ti ve dne pomuzou predni mlhovky prosvitit mlhu? No pripadne v noci.. vzdyt to ma dosah tak par metru ty svetla. Ja myslel ze predni mlhovky maji stejnou funkci jako zadni mlhovka - tj. aby videly ostatni auta tebe.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peugeot 205, 1.1i (44kw), color line, '91 - na vikendy
Renault Megane II sedan, 1.4 16V (72kw), sportway, '09 - hlavni auto
Peugeot 306 sedan, 1.6i (65kw), '95 - na dojezdeni
CPI Popcorn, 50 ccm, '03 - ceka na opravu
Škoda Fabia II 1.4 TDI (59kw), '06 - prace/Misa
- Milhaus
- Club admin
- Rok narození: 1984
- Skutečné jméno: Milan
- Kontaktovat uživatele:
nene, přední mlhovky jsou opravdu na podsvícení mlhy aby jsi viděl ty...
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
- Mitja
- Skutečné jméno: Ondra
- Kontaktovat uživatele:
Safra, jsi mi zbortil muj dlouhodoby mytus . Totiz mi osobne nikdy mlhovky v tom abych lip videl nepomohly (ted nemyslim na Peugeotu, tam mam enem takove tecky od predchoziho majitele), naopak protijedouci auta jsem v prvnich chvilich videl jen podle prednich mlhovek, ktere sly narozdil od zbytku auta v mlze videt.renm píše:nene, přední mlhovky jsou opravdu na podsvícení mlhy aby jsi viděl ty...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- pichy
- Prudič
- Skutečné jméno: Lukiiino
- tel.:: 777844991
- Kontaktovat uživatele:
mno a já si třeba myslím, že mlhovky existují proto, že mají obě ty funkce a s tím záměrem je taky vymysleli - tedy abys viděl a byl viděn.Mitja píše:Safra, jsi mi zbortil muj dlouhodoby mytus . Totiz mi osobne nikdy mlhovky v tom abych lip videl nepomohly (ted nemyslim na Peugeotu, tam mam enem takove tecky od predchoziho majitele), naopak protijedouci auta jsem v prvnich chvilich videl jen podle prednich mlhovek, ktere sly narozdil od zbytku auta v mlze videt.renm píše:nene, přední mlhovky jsou opravdu na podsvícení mlhy aby jsi viděl ty...
ex:
Hrozně moc Subaru :-)
Saab 9-5 Aero 2,3 Turbo SportCombi (2005)
Peugeot 205 1.9 CTi (1991)
Citroen ZX Break 1.9 TD (1997)
Peugeot 205 1.1 (1992)
Peugeot 205 1.1 (1990)
Peugeot 205 1.1 (1987)
Peugeot 205 1.9 rallye (1990) - voiture mythique
Subaru Outback 3.0 H6 (2004)
Honda Civic 1.6 V-Tec (2005)
ex:
Hrozně moc Subaru :-)
Saab 9-5 Aero 2,3 Turbo SportCombi (2005)
Peugeot 205 1.9 CTi (1991)
Citroen ZX Break 1.9 TD (1997)
Peugeot 205 1.1 (1992)
Peugeot 205 1.1 (1990)
Peugeot 205 1.1 (1987)
- WoMec
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
mitja: samozrejme ze ve dne jsou ti predni mlhovky na prd. Ve dne jsou spíš, jak říkáš, k tomu abys byl videt :) .. ale v noci ti to právě svíti nizko u silnice a jenom dolu, takže hezky vidíš kam jedeš ... až budu mít puga zpátky tak to vyfotím :) .. tady je teď mlha pořád :D
ale zpátky k tomu co jsem psal prvně: ... tedy nemyslíte si že přídavné dálky jsou jako mlhovky spiš naškodu ???
ale zpátky k tomu co jsem psal prvně: ... tedy nemyslíte si že přídavné dálky jsou jako mlhovky spiš naškodu ???
- vinorak
- odborník
určitě protože vůbec ti neosvětlí tu škarpu metr před autem a místo toho vidíš jenom bílou zeďWoMec píše:mitja: samozrejme ze ve dne jsou ti predni mlhovky na prd. Ve dne jsou spíš, jak říkáš, k tomu abys byl videt :) .. ale v noci ti to právě svíti nizko u silnice a jenom dolu, takže hezky vidíš kam jedeš ... až budu mít puga zpátky tak to vyfotím :) .. tady je teď mlha pořád :D
- red.1
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1980
- Skutečné jméno: Vaclav
- Kontaktovat uživatele:
jojo to máte pravdu to není dobrý tach...
Mlhovky jsou mlhovky a dálkové světla jsou dálkové světla...
Mlhovky jsou mlhovky a dálkové světla jsou dálkové světla...
- Bartik333
- Skutečné jméno: Lubos
- tel.:: 607684334
- Kontaktovat uživatele:
Jen se zeptam fachmani, cim je poustite bud ty mlhy ci dalky ve spojleru???
Mate na to nejaky specialni vypinac ci ne?
Mate na to nejaky specialni vypinac ci ne?
Peugeot 205 1.9D 47kw r.v. 1991 -zatím nic moc,ale az se do nej dám,bude to voňavka.
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
- red.1
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1980
- Skutečné jméno: Vaclav
- Kontaktovat uživatele:
je to tady napsané...
tím že zapnou mlhovku, nebo přepnou dálkové světla normálně na páčce...
tím že zapnou mlhovku, nebo přepnou dálkové světla normálně na páčce...