dost vysoká spotřeba

Motor, spojka, převodovka - identifikace, opravy, seřízení, výměna
Katza
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Skutečné jméno: Petr
Kontaktovat uživatele:

Re: dost vysoká spotřeba

Příspěvek od Katza »

Tak vysoká spotřeba může mít hafo faktorů. Tak ty jednodušší - zamrzlá ručka (nebo vůbec mohly zůstat viset brzdy), palivo někde teče, zanešený filtry (vzduch. a paliv.), svíčky, správnej předstih (to souvisí s tou podtlakovou regulací - při vyšších otáčkách je potřeba změnit předstih - a to právě zajišťuje podtlaková regulace na rozděovači - kdyžtak nechat seřídit - POUZE U NORMÁLNÍHO ZAPALOVÁNÍ - Motronic si to už řídí sám). Pak teda jak kluci radili tu lambda sondu, pak teda jestli je ten termostat OK - poznáš podle teploty mototru (pokud funguje :lol: ). Další možnost je přidřenej vstřik - tzn. že to občas může jet na 3 válce a ŘJ si to vyhodnotí po svym. Ještě může bejt ucpaný zpětný potrubí - to měl kamarád a žralo mu to asi 20l na 100 :m: :m: . Tohle je těžký, páč každá blbost se právě projeví na vyšší spotřebě. Takže mnoho zdaru ;-)
gregi5
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1989
Skutečné jméno: Lukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gregi5 »

Katza píše:Tak vysoká spotřeba může mít hafo faktorů. Tak ty jednodušší - zamrzlá ručka (nebo vůbec mohly zůstat viset brzdy), palivo někde teče, zanešený filtry (vzduch. a paliv.), svíčky, správnej předstih (to souvisí s tou podtlakovou regulací - při vyšších otáčkách je potřeba změnit předstih - a to právě zajišťuje podtlaková regulace na rozděovači - kdyžtak nechat seřídit - POUZE U NORMÁLNÍHO ZAPALOVÁNÍ - Motronic si to už řídí sám). Pak teda jak kluci radili tu lambda sondu, pak teda jestli je ten termostat OK - poznáš podle teploty mototru (pokud funguje :lol: ). Další možnost je přidřenej vstřik - tzn. že to občas může jet na 3 válce a ŘJ si to vyhodnotí po svym. Ještě může bejt ucpaný zpětný potrubí - to měl kamarád a žralo mu to asi 20l na 100 :m: :m: . Tohle je těžký, páč každá blbost se právě projeví na vyšší spotřebě. Takže mnoho zdaru ;-)
asi budu plakat :cry: :m:
Peugeot 205 Roland Garros
Katza
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Skutečné jméno: Petr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katza »

Ale tak na brek je ještě brzo :m: :m: Vem to od těch jednoduchejch věcí - brzdy (ty to ale asi nebudou, to se moc nestává pokud auto často jezdí, max. ta ručka - zvednout auto, povolit ručku a zkusit zatočit kolama), dál jestli palivo teče - postavit auto na suchou silnici - případně dát pod něj nějakou čistou podložku, nastartovat, výtáčet motor do vysokejch otáček - pokud kape, uvidíš. Filtr vzduch. poznáš na pohled, palivovej moc ne - tam je nutná výměna. Svíčky - poznáš na pohled, předstih - to chce stoboskopickou lampu, pokud si to nikdy nedělal nebo nemáš někoho kdo to umí, doporučuju servis (i s tou podtlakovou regulací) Pokud máš rezervní rozdělovač zkus ho vyměnit a seřídit předstih - mohlo by pomoct. Lambda sonda - tak to je problém - to zjistí diagnostika, termostat poznáš podle teploty motoru - PŘI JÍZDĚ. Přidřenej vstřik je taky horší poznat, ale to se stává málokdy, tomu moc nevěřim, kdyžtak servis :-( nebo jestli máš jiný vstřiky, povyměňovat - ale to až jako poslední. No a ucpaný zpětný potrubí....To sem nikdy nezjišťoval....asi bych to zkusil odpojit vepředu u motoru a vzadu u nádrže a profouknul buď pusou a nebo kompresorem.....Ale jak řikám..je to jen pár možností co to může bejt, zkus co dovedeš a když to nepomůže asi bude muset nastoupit servis nooo....Tak snad něco zabere :-)
rossi
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Zdenek
tel.:: 720565731
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rossi »

Podtlakova membrana na rozdelovaci u me nefunguje a mam spotrebu mezi 9-10 l na 100km mam 1,1TU1M. Ty mas vetsi spotrebu a ze by tu3m bral o tolik vic to spis mas nejakej jinej problem jeste navic, tu membranu zjistis ze fouknes do hadicky co do ni vede, kdyz profouknes je v prdeli. Do mesice ji chci opavit doufam ze pomuze!
Rossi 205 1.1 44kw 91rv niní z motorem 1.4 55kw a GTI napravou
gregi5
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gregi5 »

tak brzdama to nebude, ty sou kontrolovaný někdy z podzimu, jinak nic neteče, toho bych si taky všiml, svíčečky čerstvě měněné, teplota by měla být normál.. takže asi fakt lambda nebo membrána.. do jaké hadičky že to mám foukat.. vede tam jen jedna..??
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Rok narození: 1990
Skutečné jméno: Adam Pavelka
tel.:: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whiler »

kde ji najdu?
205 XS 1.4 55kW, Remus to je Rámus,
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od vinorak »

na rozdělovači ;-) jinak já jí mám na 1.1 taky v háji a auto pořád jezdí za 6.5 ;-) Ta je tam hlavně od toho aby se ti při rozjezdech přidal předstih a líp se to rozjelo, jasně že to souvisí se spotřebou, ale řek bych že tak maximálně 1 litr :myslim:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
gregi5
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gregi5 »

zeptám se, jestli má cenu kupovat použitou lambdu.. páč nová stojí okolo 2000 asi.. :/
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whiler »

gregi5 píše:zeptám se, jestli má cenu kupovat použitou lambdu.. páč nová stojí okolo 2000 asi.. :/
jj prvně si j nech proměřit jako já,ale já mám spotřebu ted okolo 16itrů a předtím sjem ěl okolo 6ti....zrada bude podle mě jinde...zkusím skontrolovat potrubí...
svrk
Nováček
Nováček

Příspěvek od svrk »

Zdarec zajímalo by mě kde je na benzínu zpětné potrubí...???? mi do karbecu vede jen jedna hadice s nádrže to je vše. pak jsem se chtěl zeptat mam karburátor solex a 3 trysky jsou elektricky řízené. ted jsem zjistil že k té největší trysce co je nahoře se mi urval kablík. a zajímalo by mě jak má být zprávně zapojené.. jsou tam 4 barvy drátu žluta modrá zelena černa která barva drátu má jít ke které trysce zkoušel jsem je přehazovat a nic to nedělalo akorád u prostřední trysky když jsem ji vypojil tak motor zdechnulů.. ale když přehodíte hlavní tu velkou s tou uplně dole tak motor de stejně... kdy jsi jsem stím čachroval a ted nevím jestli to mám zprávně potřeboval bych stím pořadit.. díky za každý napad a radu :Merci:
gregi5
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gregi5 »

whiler: kolik tě to stálo..?? asi se to dá v každým slušnějším servisu co..??
gregi5
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gregi5 »

tak lambda byla prý v pohodě, a je měněno něco v sytiči.. prostě byl asi permanentně zaplej... tak uvidíme co to udělá se spotřebou :myslim:
whiler
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whiler »

gregi5 píše:tak lambda byla prý v pohodě, a je měněno něco v sytiči.. prostě byl asi permanentně zaplej... tak uvidíme co to udělá se spotřebou :myslim:
dej echo jak si dopadl :)
gregi5
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gregi5 »

whiler píše:
gregi5 píše:tak lambda byla prý v pohodě, a je měněno něco v sytiči.. prostě byl asi permanentně zaplej... tak uvidíme co to udělá se spotřebou :myslim:
dej echo jak si dopadl :)
málem bych zapomněl na echo.. tak nakonec to bylo palivovým filtrem, kterej byl dooost zasranej.. takže spotřeba klesla na 8l..
to nejjednodušší mě prostě nenapadlo.. takže sem vyházel pár peněz navíc..
Hoj@n
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Skutečné jméno: Pepa
tel.:: 777232994
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hoj@n »

Je možné, že s příchodem léta se mi spotřeba razantně zmenšila?? Pač jsem to měl propočítáno tak, že v zimě jsem jezdíval jednu a tu samou trasu týden za 500 Kč, nyní ji jezdím za týdny 2 za 500 Kč.... vím, že letní pneu něco málo udělají, ale...
PEUGEOT 205 Roland Garros "GYRROSEK"- r.v. 1992, 1.4, 55kw - Byvavalo :-(
Toyota Celica "Natálka"- r.v. 1995, 1.8, 85kw
Odpovědět