Peugeot 205GTi Mi16 a hrdý nápis na zádi "Catch me if you cann..."
Asi většina lidí co mě zná , zná i toto auto, a méně lidí už asi ví jak vypadalo před tím a jakou mi dalo práci celé toto auto dát do kupy a do stavu jak jste ho znali. Nechám vás proto nahlédnout mým albem fotek (i když jich moc není) a představit si jak veškeré práce probíhali...
Doufám že se vám bude článek líbit :)
Tak vše začlo tím že jsem prodal své první i druhé GTi a zakoupil Ford Escord CABRIO 1.6XR3i, po celkové rekonstrukci jsem se masíroval bez střechy a pozapoměl na to pěkné rychlé ,ale i pohodlné svezení co mě GTi dávalo...
Ale to netrvalo dlouho a po GTi se mi postesklo, a tak jsem začal po internetu lovit to správný GTi pro mě, nechtěl jsem už klasickou sériovku, ale něco co bude dobře vypadat, a to co nikdo jen tak nemá, prostě se odlišit od ostatních. Při pátrání po internetu jsem narazil na stránky http://www.tuning.cz/frenkyh jednoho kluka co vestavěl motor Mi16 z Peugeotu 405 (ten kdo nás členy zná, ví že tuto káru zakoupil jeden z nás,Jehlik) píše se tam jak to dobře jede a že tato přestavba stojí doopravdy za to,a tak jsem nelenil a pátral se dál jak po autě , tak i po podrobnějším infu jak na tuto přestavbu, spojil jsem se s Frenkym a pozeptal na pár informací a byl vděčný za každou větu a radu co mi řekl protože ještě v tu dobu taková přestavba u nás nebyla tak rozšířená.
Pak přišel den D a já našel to co jsem hledal, jelikož jsem chtěl dávat Mi16ku tak jsem našel Inzerát se zněním "Prodám Peugeot 205 GTi 1.9 75kw se zadřeným motorem" (mail mám dodneška od toho kluka ve schránce) tak jsem se s ním zkontaktoval a nechal si poslat fotky, auto se mě tak nějak zalíbilo a touha po GTi byla tak velká že jsem neváhal a hned se vydal s kámošem na cestu. Jel jsem na lane 140km v úplný tmě ale GTi bylo doma!
[/u]a tím to vše začlo!
tak takováhle fotečka mi přišla od od bývalého majitele , no řekněte , na úpravy jako dělanej :mrgreen: !
Peugeot 205GTi Mi16 - Made by Hugo Boss
Moderátor: rada
- hugo boss
- V.I.P
- Rok narození: 1985
- Skutečné jméno: Tom
- Kontaktovat uživatele:
Peugeot 205GTi Mi16 - Made by Hugo Boss
Naposledy upravil(a) hugo boss dne 08 dub 2007 23:52, celkem upraveno 3 x.
www.peugeotdilykocbere.cz
Peugeot 205GTi furgonette Dimma ; Peugeot 205 GTi 2.0Turbo ; Peugeot 205 CTi ; Peugeot 106 1.3 rallye S1 ; Peugeot 405 Mi16 S2 ; Peugeot 205 1.6CTi ; Peugeot 205 1.9 Rallye ; Peugeot 205 1.9D XAD
Peugeot 205GTi furgonette Dimma ; Peugeot 205 GTi 2.0Turbo ; Peugeot 205 CTi ; Peugeot 106 1.3 rallye S1 ; Peugeot 405 Mi16 S2 ; Peugeot 205 1.6CTi ; Peugeot 205 1.9 Rallye ; Peugeot 205 1.9D XAD
- hugo boss
- V.I.P
- Kontaktovat uživatele:
když bylo mé GTi už doma , začal jsem se poohlížet po zmíněném motoru Mi16, v tu dobu jich nebylo mnoho a stáli hodně peněz, ale trpělivost nade vše :) po měsíci jsem náhodne v annonci zahlédl inzerát "rozprodám P 405 Mi16 na díly" , hned jsem volal klukovi a dohodl se že si motor vezmu, stál mě 8tisíc a hned druhý den jsem absolvoval cestu do Brna...
Když jsem motor dovezl domů, začala práce, g.o. motoru, vyměnit těsněníčka vše vyčistit a některé části nalakovat barvou.
jeden víkend mi stačil na montáž motoru do vozu a nadšení do nového projektu stoupalo víc a víc ...
äle nešlo vše jak jsem si představoval, elektroinstaláž je u Mi16ky naprosto jiná než u GTi a tak nastanul zádrhel, s mým kámošem jsme zkoušeli a tápali jak to zkloubit do sebe aby to vše fungoval, ale bezvýsledně. Nastala fáze SEHNAT PANA ELEKTRIKÁŘE ABY MI MÝHO MILÁČKA ROZDÝCHAL" ale marně, jeden mi dokonce do očí řekl že jsem blázen a že mi to nikdy nepojede. Ale pak svitla asi po třech měsících naděje a našel se dobrovolník který byl ochotný se na to bezproblému podívat a ejhle za 5 hodin motor šlapal a stálo mě to jen 1tisíc korun!
No prostě není nad šikovný ručičky pana elektrikáře co nehází předčasně flintu do žita...
Ï když mi pak řekl že jsem měl jen jeden kabel zapojený špatně a plus jsem tloukl na kostru, prto to nechtěla naskočit
Když jsem motor dovezl domů, začala práce, g.o. motoru, vyměnit těsněníčka vše vyčistit a některé části nalakovat barvou.
jeden víkend mi stačil na montáž motoru do vozu a nadšení do nového projektu stoupalo víc a víc ...
äle nešlo vše jak jsem si představoval, elektroinstaláž je u Mi16ky naprosto jiná než u GTi a tak nastanul zádrhel, s mým kámošem jsme zkoušeli a tápali jak to zkloubit do sebe aby to vše fungoval, ale bezvýsledně. Nastala fáze SEHNAT PANA ELEKTRIKÁŘE ABY MI MÝHO MILÁČKA ROZDÝCHAL" ale marně, jeden mi dokonce do očí řekl že jsem blázen a že mi to nikdy nepojede. Ale pak svitla asi po třech měsících naděje a našel se dobrovolník který byl ochotný se na to bezproblému podívat a ejhle za 5 hodin motor šlapal a stálo mě to jen 1tisíc korun!
No prostě není nad šikovný ručičky pana elektrikáře co nehází předčasně flintu do žita...
Ï když mi pak řekl že jsem měl jen jeden kabel zapojený špatně a plus jsem tloukl na kostru, prto to nechtěla naskočit
- hugo boss
- V.I.P
- Kontaktovat uživatele:
a pak to vše začlo nanovo, nadšení se zase vrátilo zpět a zoufalost z toho že mi to nikdy nepojede náhle vyprchala...
a toto byl první výjezd z garáže, štastný jako blecha jsem to hned musel vyzkoušet... Byla to naprostá bomba, lítalo to jako utržený ze řetězu a já byl naprosto nadšený! Byl to můj splněný sen a tak jsem nepřestával pracovat dál a byl celý nedočkavý až bude moje GTi jezdit.
začal jsem pasovat prahy a pořádně je přidělal, zakoupil jsem v tu dobu "in" M3 prahy (kopie BMW)
pak jsem sháněl a přemýšlel jaký dám na auto nárazníky, po dlouhém bezvýznamném shánění jsem si přední a zadní nárazník vyrobil sám...
Vyrobil jsem si také střešní spoiler s třetím brzdovým světlem
Následovala komplet repase náprav , výfuk Remus uložený v prostřed, vyvaření nějakých dubek rzi a zavaření děr po zadním stěrači a ostřikovači a samozřejmě předělání zadních světel na nový model
Na auto jsem zakoupil 8mi palcové 13ky značky mangels s gumamy 195/45/13 , tyto kola se samozřejmě ve 108mičkové rozteči nevyrábí a tak jsem zakoupil distanční podložky se změnou roztěčí na 4x100 s tlouštkou vpředu 2cm a vzadu 2.5cm
a toto byl první výjezd z garáže, štastný jako blecha jsem to hned musel vyzkoušet... Byla to naprostá bomba, lítalo to jako utržený ze řetězu a já byl naprosto nadšený! Byl to můj splněný sen a tak jsem nepřestával pracovat dál a byl celý nedočkavý až bude moje GTi jezdit.
začal jsem pasovat prahy a pořádně je přidělal, zakoupil jsem v tu dobu "in" M3 prahy (kopie BMW)
pak jsem sháněl a přemýšlel jaký dám na auto nárazníky, po dlouhém bezvýznamném shánění jsem si přední a zadní nárazník vyrobil sám...
Vyrobil jsem si také střešní spoiler s třetím brzdovým světlem
Následovala komplet repase náprav , výfuk Remus uložený v prostřed, vyvaření nějakých dubek rzi a zavaření děr po zadním stěrači a ostřikovači a samozřejmě předělání zadních světel na nový model
Na auto jsem zakoupil 8mi palcové 13ky značky mangels s gumamy 195/45/13 , tyto kola se samozřejmě ve 108mičkové rozteči nevyrábí a tak jsem zakoupil distanční podložky se změnou roztěčí na 4x100 s tlouštkou vpředu 2cm a vzadu 2.5cm
- hugo boss
- V.I.P
- Kontaktovat uživatele:
když bylo z vnějšku vše vpřipravené na lak , vrhnul jsem se i na interiér a vše z něj vykuchal
sundal jsem vše co by vadilo kompletnímu nalakování a hurá ke kamarádovi který mi celé auto nastříkal...
Bohužel z této fáze nemám žádné fotky jelikož jsem ještě nevlastnil digi foták a všechny fotky jsou dělané z půjčeného fotáku,a fotky které jsem udělal mobilem se mi někam ztratily...
po nastříkání auta putovalo zpět ke mě do garáže a tam začalo horlivé strojení. Nechal jsem nalakovat i lišty a přilepil je lepidlen na autoskla, bezkonkurenční lepidlo 8)
po nastrojení a zkompletování auta jsem se pustil taky trošku do interiéru, vyčistil koberec, zakoupil skořepinky a tříbodové pásy Autostyle
Nechal jsem dát folie na okna (odstín 3) a nalepil pruh na čelní sklo.
Olakoval nově kolečka
a vtu dobu bylo vše prozatím hotovo :mrgreen:
a takhle vypadalo po kompletním nastrojení ...
sundal jsem vše co by vadilo kompletnímu nalakování a hurá ke kamarádovi který mi celé auto nastříkal...
Bohužel z této fáze nemám žádné fotky jelikož jsem ještě nevlastnil digi foták a všechny fotky jsou dělané z půjčeného fotáku,a fotky které jsem udělal mobilem se mi někam ztratily...
po nastříkání auta putovalo zpět ke mě do garáže a tam začalo horlivé strojení. Nechal jsem nalakovat i lišty a přilepil je lepidlen na autoskla, bezkonkurenční lepidlo 8)
po nastrojení a zkompletování auta jsem se pustil taky trošku do interiéru, vyčistil koberec, zakoupil skořepinky a tříbodové pásy Autostyle
Nechal jsem dát folie na okna (odstín 3) a nalepil pruh na čelní sklo.
Olakoval nově kolečka
a vtu dobu bylo vše prozatím hotovo :mrgreen:
a takhle vypadalo po kompletním nastrojení ...
- hugo boss
- V.I.P
- Kontaktovat uživatele:
no a pak už začlo to po čem jsem tak toužil, každodení ježdění :-)
začalo se o mým draku povídat a já byl strašně rád a hrdý že jsem to dal do kupy
- hugo boss
- V.I.P
- Kontaktovat uživatele:
po další době přibývali další investice do mého GTi, centrál + alarm + do, el. okna, snížemé přední pružiny V-Max -55mm, komplet přední náprava a brzdy z nejsilnější verze GTi s přípravou na ABS , drážkové kotouče a závodní desky FERODO, nové 14ti palcové kola Dezent 8j na gumách 195/45/14, tříbodový pás SCHROTH, rádio na MP3 , ovály v platě JBL, repro ve dveřích MAGNAT + výškové repro na palube, čirá optika vzadu (černý chrom) , centrální stěrač a spousta dalších detailů a vychytávek :)
autíčko jsem vlastnil přez dva roky a ikdyž mě někdy zazlobilo měl jsem ho moc rád
a takto vypadala jeho poslední finální podoba...
autíčko jsem vlastnil přez dva roky a ikdyž mě někdy zazlobilo měl jsem ho moc rád
a takto vypadala jeho poslední finální podoba...
Naposledy upravil(a) hugo boss dne 21 bře 2007 23:41, celkem upraveno 3 x.
- hugo boss
- V.I.P
- Kontaktovat uživatele:
Jak už to na světě chodí, i přez to jak jsem měl své GTi rád a to že jsem si na svém autě dělal VŠE sám (mimo laku a elektroinstalace) přišla vidina
pořídit si lepší a tak jsem začal své autí nabízet, po hodně velkém přemlouvání a váhání jsem ho prodal.
Prodal jsem ho někomu komu bohužel neudělalo takovou službu a radost jako mě, asi po měsíci se nový majitel s mým GTi vyboural na Jihlavském přivaděči a na místě zahynul. Nezvládl řízení a ve velké rychlosti naboural do návěstní tabule.
I přez to že to byl můj velký sen a že jsem toto auto stavěl s chutí a velkým nadšení, to vše bych obětoval za to aby se těch pár minut na přivaděči nestalo...
Bohužel se nedá nic vrátit a proto vzpomínejte na Petra a jeho, moje GTi v dobrém...
bohužel tím epizoda tohoto autíčka navždy skončila
http://www.peugeot205club.com/hugo.html
pořídit si lepší a tak jsem začal své autí nabízet, po hodně velkém přemlouvání a váhání jsem ho prodal.
Prodal jsem ho někomu komu bohužel neudělalo takovou službu a radost jako mě, asi po měsíci se nový majitel s mým GTi vyboural na Jihlavském přivaděči a na místě zahynul. Nezvládl řízení a ve velké rychlosti naboural do návěstní tabule.
I přez to že to byl můj velký sen a že jsem toto auto stavěl s chutí a velkým nadšení, to vše bych obětoval za to aby se těch pár minut na přivaděči nestalo...
Bohužel se nedá nic vrátit a proto vzpomínejte na Petra a jeho, moje GTi v dobrém...
bohužel tím epizoda tohoto autíčka navždy skončila
http://www.peugeot205club.com/hugo.html