Podvozek GTI
- Bluedevil
- Uživatel
- Rok narození: 1983
- Skutečné jméno: Pavel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podvozek GTI
No momentálně mám pod kapotou watáž už s 90 koníkama a sílu to celkem má a zařádit si občas chci, kdo ne...
Peugeot 205 CJ - letní mazlík :)
Citroen BX GTi 16v - mazlík
Citroen ZX 1.6 Aura
Citroen AX 1.1 - je z něj zahradní traktůrek :D
Citroen Xantia 2.0CT Activa - prodáno
Citroen ZX 1.6 Aura
-
- 205 its my life
- Kontaktovat uživatele:
a hele opet ozehave tema uz se to tu resilo tolikrat
takze pokud nechas tehlice non GTi tak by ti mnely sedet na cep ALE nejspis budes mit jiny odklon a druha vec je ta jestli ti vubec vyjdou delkove poloosy
nebo tam muzes dat tehlice n GTi1.6 nebo 1.9 75kW mozna ten odklon mit nebudou ale opet ty poloosy ale ziskas tim chlazeny kotouce
nebo sem premyslel pouzit tehlice z 1.9GTi 88kW a dat k tomu poloosy z 306ky 1.6ky motor TU mi totiz stejnou delku jako ty z GTi a tisicihran u prevodovky je stejny cili prevodovka typ MA ale nevim jestli sedi do stredu z GTi tehlice (muzu to skusit u znamyho)
a nebo mne napadlo skusit preskladat poloosy pouzit vnitrni klob z nonGTi a skusit ho nasadit na GTi poloosu musel bys to skusit jestli je ten tisicihran na ktery se osazuje ten TRIANGL z vnitrniho kloubu stejny
chtel sem to nejak resit ale pak sem se na to vysral a rozhodl se pro Micko
takze pokud nechas tehlice non GTi tak by ti mnely sedet na cep ALE nejspis budes mit jiny odklon a druha vec je ta jestli ti vubec vyjdou delkove poloosy
nebo tam muzes dat tehlice n GTi1.6 nebo 1.9 75kW mozna ten odklon mit nebudou ale opet ty poloosy ale ziskas tim chlazeny kotouce
nebo sem premyslel pouzit tehlice z 1.9GTi 88kW a dat k tomu poloosy z 306ky 1.6ky motor TU mi totiz stejnou delku jako ty z GTi a tisicihran u prevodovky je stejny cili prevodovka typ MA ale nevim jestli sedi do stredu z GTi tehlice (muzu to skusit u znamyho)
a nebo mne napadlo skusit preskladat poloosy pouzit vnitrni klob z nonGTi a skusit ho nasadit na GTi poloosu musel bys to skusit jestli je ten tisicihran na ktery se osazuje ten TRIANGL z vnitrniho kloubu stejny
chtel sem to nejak resit ale pak sem se na to vysral a rozhodl se pro Micko
- Bluedevil
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To mi chcete říct, že to ještě pořád nikdo nezrealizoval??? Nikdo ještě nemá GTi podvozek s TU motorem???
Jinak když vezmeme třeba CTi kde je GTi motor a tutově i GTi poloosy a přesto je tam klasický podvozek a funguje to...? Vzhledem k tomu, že už mám všechny díly nakoupené, tak mi nezbývá než to zkusit, poskládám to a nechám pak změřit odklon a uvidíme... ;)
Jinak když vezmeme třeba CTi kde je GTi motor a tutově i GTi poloosy a přesto je tam klasický podvozek a funguje to...? Vzhledem k tomu, že už mám všechny díly nakoupené, tak mi nezbývá než to zkusit, poskládám to a nechám pak změřit odklon a uvidíme... ;)
Citroen ZX 1.6 Aura
Citroen ZX 1.6 Aura
já si myslim že jo mám 1,9tku 75Kw teď mám i nápravu a z té chci použitít nápravnici s rameny tlumiči a stabilizátoremBluedevil píše:To mi chcete říct, že to ještě pořád nikdo nezrealizoval??? Nikdo ještě nemá GTi podvozek s TU motorem???
-
- 205 its my life
- Kontaktovat uživatele:
no kdyz vemes treba smradochy (naftu) tak ty maj klasickou napravu (nonGTi) a prevodovku jako GTi takze u CTi to bude neco jako u nafty
- Gordy
- Stálý inventář 205clubu
- Skutečné jméno: Jirka
Ano zatim to nikdo v čechách neudělal,znám pouze jeden případ ze zahraničí a ten předělával i celé poloosy a to je ta věc na které jsme všichni ve fázi příprav skončili.Bluedevil píše:To mi chcete říct, že to ještě pořád nikdo nezrealizoval??? Nikdo ještě nemá GTi podvozek s TU motorem???
No tedy zkus a dej vědět.
205 GTi (Mi 16) Gekon
205 Roland Garros
205 Winner
205 Roland Garros
205 Winner
- vinorak
- odborník
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
a co takhle poloosy z 1.3 rally?? to přece má motor TU, špajsku MA a podvozek jako 1.6 gti
- vinorak
- odborník
tak sem našel toto:
I'm running a 1.9 subframe on my TU engined 205 and as said the gear linkage post needs to be cut off, shortened a bit, moved and rewelded to the subframe in order for it to work properly. Again, yes you can keep the standard hubs and driveshafts. As for the brakes, the 1.6 or the 1.9 brakes will fit.
pro ty co nerozumí lehce přeložím Nechá se těhlice a poloosa, musí se předělat umístění kloubů řazení na nápravnici, padnou na to kotouče z 1.9
I'm running a 1.9 subframe on my TU engined 205 and as said the gear linkage post needs to be cut off, shortened a bit, moved and rewelded to the subframe in order for it to work properly. Again, yes you can keep the standard hubs and driveshafts. As for the brakes, the 1.6 or the 1.9 brakes will fit.
pro ty co nerozumí lehce přeložím Nechá se těhlice a poloosa, musí se předělat umístění kloubů řazení na nápravnici, padnou na to kotouče z 1.9
- WoMec
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
nelehká ale efektivní uprava ... osobně bych si to asi netroufl ...
- vinorak
- odborník
no mi s výkonem kolem 60 koníků by sme stejně neocenili gti přední nápravu nehleď na to co stojí ramena a tyčky stabilizátoru oproti obyčejnýmu ramínku na 1.1WoMec píše:nelehká ale efektivní uprava ... osobně bych si to asi netroufl ...
- WoMec
- Rok narození: 1987
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 775037752
jako ... jasny ... GTi = lepší = dražší :)vinorak píše:no mi s výkonem kolem 60 koníků by sme stejně neocenili gti přední nápravu nehleď na to co stojí ramena a tyčky stabilizátoru oproti obyčejnýmu ramínku na 1.1WoMec píše:nelehká ale efektivní uprava ... osobně bych si to asi netroufl ...
- Bluedevil
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak řazení už jsem upravoval kvůli posilovači, takže tam bych problém neviděl, tak se nechám překvapit, peníze už jsou utracené, komplet nová ramena, tlumiče, tyčky stabilizátoru, pružiny a uložení už se mi tu válí, takže zpět ni krok...
Citroen ZX 1.6 Aura
Citroen ZX 1.6 Aura
- vinorak
- odborník
budeš průkopník já sem tady taky dokázal, že na sociála jdou dát brzdy z gtiBluedevil píše:Tak řazení už jsem upravoval kvůli posilovači, takže tam bych problém neviděl, tak se nechám překvapit, peníze už jsou utracené, komplet nová ramena, tlumiče, tyčky stabilizátoru, pružiny a uložení už se mi tu válí, takže zpět ni krok...
- Bluedevil
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono všechno jde, když se chce... je to jen otázka času a peněž... Obojího už jsem utratil celkem dost
Citroen ZX 1.6 Aura
Citroen ZX 1.6 Aura
- vinorak
- odborník
a dost anglánů taky dalo do gti motor a špajsku ze 106 S16, což znamená taky motor TU (sice 16v) a skříň MA tak jaký poloosy tam cpou