zamena odvzdusnovaku v brzd. systemu

Takový pokec na „úrovni" týkající se 205tek
Odpovědět
vztekloun
309kář
309kář
Rok narození: 1989
tel.:: 0

zamena odvzdusnovaku v brzd. systemu

Příspěvek od vztekloun »

cuss lidi. mam malinkej problem. dneska jsem kupoval odvzdusnovaky na predni trmeny a zadni bubny. prej by meli bejt stejny. na to jsem se ja blbec zapomnel podivat... kazdopadne jsem zjistil ze pro 309-tky se delali 3 typy brzd. systemu a samozrejme i dily jsou pro ne jiny. v katalogu u dealera ( Elit :D ) jsem zjistil podle brzd. desek ze se jedna o system Bendix. asi...... neco takovyho zamumlal.... :D jenze odvzdusnovaky jsou zcela jiny. myslite ze se majiteli prede mnou povedlo ty odvzdusnovaky zamenit ( vubec bych se nedivil pac to je jelito..... ) ? a nebo proste tento typ desek pouzivaji dva brzdove systemy?

a jeste jedna otazka - jakym setrnym zpusobem se da ten starej odvzdus. povolit? tak abych nemusel odvrtavat ten zbytek co tam jak na potvoru skoro vzdy zustane :D diky moc vsem za rady :)
Bartik333
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Skutečné jméno: Lubos
tel.:: 607684334
Kontaktovat uživatele:

Re: zamena odvzdusnovaku v brzd. systemu

Příspěvek od Bartik333 »

Jestli jsou stejny netusim, ale jak je vyndat jo.
Vem si kladivo, poklepej je (hodne), ale nerozklepej a pak jenom povol. Melo by ti to jid.
Jinak az zjistis jake tam patri, taks e to tech mojich taky pustim. :-D
Peugeot 205 1.9D 47kw r.v. 1991 -zatím nic moc,ale az se do nej dám,bude to voňavka. :205:
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od vinorak »

v elitu sem měl ten samej problém, žádný z katalogu nebyl stejný s tim mím :smich: změř to šuplerou a stoupání a máš to, v katalogu autodata nepíšou jaký to má závit :myslim: :roll:
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

taaaak vypada to ze mam novy odvzdusnovaky ktery by na ten predek mohly sednout. ty co jsem mel pred tim tak ty sly jen na zadek. taze parada. jdu to odvzdusnit pac uz mam proslaplou podlahu od toho brzdeni :D:D
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

tak a mam po phi tchi......... sice jsem dve brzdy jakz takz odvzdusnil ale zbyle dva to odsrali. jeden je strhlej a druhej je zase ohoblovanej. ani na to nemam poradny naradi tak to budu muset udelat u nekoho v dilne. kazdopadne co se tyce typu tech odvzdusnovaku. ten na ty zadni bubny ma uplne jinej zavit. :( ale na ty predni tam sel jakz takz dobre.
u me teda miry sedej dobre ale ten zavit na zadnich bubnech...... :(

prihodim i foto tech ventilku....
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

tak a je to tady. mam tu ty fotky. ten vetsi ventilek je teda na typ systemu Girling J48 a ten mensi je udajne na vsechny systemy stejny. je to zrejme pro to ze zadni bubny se asi davali jedny a ty same na vsechny typy.... asi! :D EDIT: preci jen se na zadnici davali kotouce :wau:

Obrázek

Obrázek

zejtra kdyztak vyfotim i ty stary odvzusnovaky..... vypadaj skoro stejne ale na ty zadni maj proste jinej zavit :(

jo a diky moc za rady ;)
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

Bartik333 píše:Jestli jsou stejny netusim, ale jak je vyndat jo.
Vem si kladivo, poklepej je (hodne), ale nerozklepej a pak jenom povol. Melo by ti to jid.
Jinak az zjistis jake tam patri, taks e to tech mojich taky pustim. :-D
az budes kupovat ty odvzdusnovaky tak si davej bacha..... uz jsem kvuli tomu koupil spatnee..... 6 odvzdusnovaku? kdyz nepocitam to ze jsem si chtel vzit dva do nahrady. dneska jsem se ale koukal na eshop co tu ma Gordy a nasel jsem tam odvzdusnovak na predek. chtel bych vytahnout i na ten zadek ale nevim cim to mam zaslepit.

Obrázek

zde je ten spravnej

uz v tom pomalu zacinam mit hokej :( oni jsou fakt skoro uplne stejny a kdyz clovek nema ten ventilek v ruce kdyz pro nej jde tak je to v prdeli. vsadte boty ze bez toho stareho koupite neco jineho. v elitu mi rekli ze na Girlingy tam maj ty vetsi co mi dali...... achjaj :( ventilky proste vytahnout, necim zaslepit a jit si do obchodaku se vzorem.. :( ale pokud by jste nekdo mel zajem tak ty maly mrchy prodavam :D mam jich doma pet. ten sestej mel jiny stoupani zavitu taze se ohoblovala znacna cast zavitu :( a nebo bych to zkusil v tom Elitu vratit..... tam me s tim asi poslou uz do haje :D
vinorak
odborník
odborník
Rok narození: 1986
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od vinorak »

jenom takový malý doplnění, ty máš vepředu třmeny Bendix ;-)
Peugeot 205 1.9 Gti Griffe Obrázek

Citroen c2 1.4 hdi
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

nene. nemam bendix ;) mam tam na 100% ty Girlingy pac tam mam ty dva cepy. Leda ze by se jednalo o jinou generaci o cemz pochybuju pri tomhle roku vyroby :D
apropo..... v Elitu mi bylo dle katalogu receno ze na Bendix jsou ty maly odvzdusnovaky co jsem koupil. nekdy zkusim vyfotit ten trmen.
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

:cry: lidicky prosim Vas..... :( hlavne bych ted rad ziskal Gordyho reakci. Na e-cat.cz jsem nasel ty odvzdusnovaky ale teda jako vubec nevim co si mam myslet o tom ze kdyz tam dam zadni naprava tak tam mam odvzdusnovaky ze predku :( toto ten vul ( predchozi majitel ) prohodil? a nebo se to stalo u Vas?
mam system Girling J48. vzadu pochopitelne bubny. vsechny odvzdusnovaky co jsem koupil jsou spatny. teda svym zpusobem ty dlouhy jsem narval do toho jednoho predku ale ma to o neco malo mensi prumer zavitu tak se docela bojim aby mi ten odvzdusnovak nevystrelil pri prudkym probrzdeni. uklidnim se poradne az tam bude to co tam ma bejt a taky az to bude poradne odvzdusneny :D pac mi to brzdi az na podlaze a to jeste ke vsemu jak kdyby si to ze me delalo srandu. :( mam brzdnou drahu jako nakladni vlak :(
apropo...... auto kelly - odvzdusnovaky vubec snad ani nevedou, elit - maj tam odvzdusnovaky ale akorat ne ten co jsem nasel v e-cat - ten co byl na prednim trmenu :(
snowboy
Aktivní uživatel
Aktivní uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od snowboy »

Mam pocit, ze tady jsou vsechny druhy odvzdusnovaku : http://www.baxim.cz/odvzdusnovaci-srouby/ :myslim:
Peugeot 205 CTi .. hracka ktera jezdila na penize ... historie
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

snowboy píše:Mam pocit, ze tady jsou vsechny druhy odvzdusnovaku : http://www.baxim.cz/odvzdusnovaci-srouby/ :myslim:
no paradni obchudek :) diky mockrat :) vyber a ty ceny..... sice s vyberem je to trochu slozitejsi.. :D jen by me zajimalo ktery ze to odvzdusnovaky vubec do Girlingu patri :myslim: na tom aute co jsem daval na ND tak tam jsem se taky koukal a tam je taky jinej odvzdusnovak..... :wau: na druhy strane byl zas jinej. ja uz v tom mam vazne brajgl :(
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

tak..... uz docela ztracim nervy... koukam ze trmeny Girling jsou nejaky univerzalni na odvzdusnovaky. tady je jedna zajimavost.

Obrázek

uplne vlevo je odvzdusnovak kterej jsem vytahl z Girlingu J48 kterej byl na tom vraku co jsem rozebiral. ten vedle nej je vytazenej z toho samyho Girlingu z meho trmenu. po jeho "pravici" je koupenej odvzdus. udajne pro Girling J48 ( info by Elit ) a ten uplne v pravo je do toho samyho systemu jenze do zadnich bubnovych brzd kterej tam vubec nesedi. tak damy a panove prosim Vas ma nekdo zkusenosti s temahle malejma mrchama? ktery odvzdusnovaky tam prosim Vas maji byt uz z vyroby? dekuji za odpovedi.
Bartik333
Stálý inventář 205clubu
Stálý inventář 205clubu
Skutečné jméno: Lubos
tel.:: 607684334
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bartik333 »

myslim si, ze klidne ten dlouho tam muze byt i klidne ty kratky, protoze ukos na konci maji vsechny stejny (aspon podle fotky) a na delce nezalezi, jenom ti bude vice koukat vem.
POtom jestli jsou jeste stejne zavity, ale to asi ano.
Takze bych to nijak zvlast neresil.
Peugeot 205 1.9D 47kw r.v. 1991 -zatím nic moc,ale az se do nej dám,bude to voňavka. :205:
Peugeot 205 cabrio
Dacia Sandero 1.4 55kw r.v. 2009
Škoda Felicie 1.3 MPI r.v. 1998 40Kw - Odesla do vecnych lovišť,když se nepohodla se silným dubem.
13.11 2008 - Prvni pokuta za nezaple pasy 500kč.
Dne 1.7 2011 - tuning by srnka (prava predni část v háji)
vztekloun
309kář
309kář

Příspěvek od vztekloun »

Bartik333 píše:myslim si, ze klidne ten dlouho tam muze byt i klidne ty kratky, protoze ukos na konci maji vsechny stejny (aspon podle fotky) a na delce nezalezi, jenom ti bude vice koukat vem.
POtom jestli jsou jeste stejne zavity, ale to asi ano.
Takze bych to nijak zvlast neresil.
achjo :( me jen fascinuje ze na kazdym brzdici je uplne neco jinyho.... na tom vraku byl na druhym brzdici taky jinej sroub ale ten jsem nevyndal. kazdopadne to byl jeden z tech dlouhejch..... no ukos maji sice stejnej a zavit se lisi jen o par desetin milimetru ale ja nevim proste v to nejak nemam duveru... :-l :(
Odpovědět