brdenie kolesa

Vše pro to, aby auto brzdilo jak by mělo, upgrade brzd a identifikace problému
Milhaus
Club admin
Club admin
Rok narození: 1984
Skutečné jméno: Milan
Kontaktovat uživatele:

Re: brdenie kolesa

Příspěvek od Milhaus »

řeším teď stejnej problém, nevrací se třmeny...někdy jo, někdy ne - zatím to vypadá na ty hadice, pístek ve třmenech jsem promazal, ale i tak byl krásnej, čistej, HBV si myslím že něco takovýho neudělá, nevím co by se na něm mělo pokazit tak aby furt přibržďoval :myslim: Takže momentálně jdou na řadu hadičky, až to bude, můžu dát vědět, ale sázím na ně. Jinak ještě jsem slyšel, že v pístku jsou vzadu nějaký gumičky, že se nalepí na váleček a pak tohle můžou udělat?? neměl jsem ho vysunutej nadoraz (nepovažoval jsem to za nutný když byl krásnej, čistej), tak nevím
________
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
Antoni
Uživatel
Uživatel
Rok narození: 1970
Skutečné jméno: Ivo
tel.:: 777045628

Příspěvek od Antoni »

Jestli se můžu přidat, měl jsem ten samý problém na dieslu celá léta. Náboj kola byl horký až se kolo zablokovalo úplně. Nepomohla ani výměna gumiček na pístu a ostatních vodících tyčkách na brzdiči ve třmenu. Prostě ten píst byl už hodně vychozený a když se moc vysunul, tak se křížil a nevracel se. Pomohly jedině nové brzdové destičky, píst se nemusel tolik vysouvat, nekřížil se a vracel se. Druhá možnost je skutečně jenom jiný dobrý třmen z vrakoviště nebo nový (Ale to bude asi drahý). To vše za předpokladu, že jsou dobrý trubky a hadice.
trawis
Uživatel
Uživatel
Rok narození: 1990
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od trawis »

mne prave naopak ked som kupoval auto boli skoro latničky zodraté na kov preto samé nebrzdilo ked som dal nové tak až vtedy to bolo v pi.. chcem sa spitat na milhausov prispevok ....pístek ve třmenech jsem promazal, ale i tak byl krásnej, čistej,..... čo to znamená to si nejako olejom ten vnutrajsok pocom sa pohybuje a pritlača platničky?
trawis
Uživatel
Uživatel
Rok narození: 1990
Skutečné jméno: Tomas

Příspěvek od trawis »

nikdo nevie čo tým milhaus myslel?
lukas309
309kář
309kář
Rok narození: 1988
tel.:: 776695572

Příspěvek od lukas309 »

Olejem určitě ne. Je potřeba ho pořádně očistit, zkontrolovat, zda v něm nejsou nějaké rýhy apod (to samé platí o třmenu) a až ho budeš vracet, tak ho "promažeš" brzdovkou. Prostě, aby jsi ho tam nerval nasucho. Ty ostatní věci, kde není brzdovka (vodící čepy apod) tak ty promazat vazelínou a dát nové gumičky (hlavně pořádně vyčistit dosedací plochy těch gumiček, jinak ti nebudou pořádně sedět a dostane se tam bordel). Jinak já jsem dával měděnou vazelínu, teď jsem sundaval kolo a vše naprosto OK i destičky se sjíždějí rovnoměrně.
Odpovědět