Vymena centralu na central s dalkou
- trooll
- Uživatel
- Rok narození: 1983
- Skutečné jméno: Venda
- tel.:: 0
Re: Vymena centralu na central s dalkou
vcera jsem nad ti trochu premyslel a jeste me napadlo jine zapojeni, z RJ jde ovladaci napeti do moturku u spolujezdce, moturek je na 12V, takze podle me by slo realne se napichnout na + co napaji ten moturek a na druhou stranu jej napojit na vystrazny, v momente kdy pujde do moturku proud (otevreno,zavreno) tak automaticky pujde proud do blinkru a melo by to svitit.... Nebo neni to tak?
- Hoj@n
- Stálý inventář 205clubu
- Rok narození: 1990
- Skutečné jméno: Pepa
- tel.:: 777232994
- Kontaktovat uživatele:
no, jenze central by mel blikat podle toho, jestli je zamknuto, nebo odemknuto. Treba 3x bliknout zamknuto, 4x bliknout odemknuto!!
PEUGEOT 205 Roland Garros "GYRROSEK"- r.v. 1992, 1.4, 55kw - Byvavalo :-(
Toyota Celica "Natálka"- r.v. 1995, 1.8, 85kw
Toyota Celica "Natálka"- r.v. 1995, 1.8, 85kw
- trooll
- Uživatel
No ja budu rad za kazdou signalizaci :-) lepsi nez dratem do oka. Takhle alespon uvidim ze ten central neco dela a ze treba zamkne nebo odemkne. Jeste uvidim co mi na to zitra rekne ten autoelektrikar. Ale asi to jinak nepujde nez takhle.
- draken
- Club admin
- Rok narození: 1991
- Skutečné jméno: Honza
- tel.:: 732440821
tak v každym případě to uslyšíš jestli centrál něco dělá. ta signalizace je jenom takový zpestření. A to napojení přímo na impulzy do srvomotorku by šlo, ale musel by jsi vošéfovat to, že zamykací a odemykací impuls maj každej jinou polaritu
- trooll
- Uživatel
A nevis jak by se to dalo osefovat? Me by stacilo aby to bliklo treba jen pri zamceni nebo odemceni, nemusi to blikat pokazde, premyslel jsem tam hodit usmernovaci diodu aby se to nevracelo do rj a moturku, ale nevim, jeste jsem to nezkousel. A taky nevim jestli to ta RJ utahne ty blinkry.
- draken
- Club admin
zejtra ve škole, až se budu nudit ti udělám schematko kam co zapojíš, aby to bliklo při zamknutí i odemknutí
- trooll
- Uživatel
OK super, jsi moc hodnej, fakt mi to pomuze, jeste jednou diky. Uz aby to bylo :-)
- trooll
- Uživatel
Tak si ted s tim hraju a prisel jsem mozna na to jak to udelat, zkousel jsem toto zapojeni
RJ ---- zelenej drat-------usmernovaci dioda---------> blinkry na pacce
RJ ---- modrej drat-------usmernovaci dioda---------> blinkry na pacce
Takhle mi blikne zarovicka kdyz zamykam a i odemykam, ale nevim co to udela az to napjim na blinkry a hlavne kam to tam mam napojit, nejradeji bych to dal nekam na prepinac u volantu. Nevite nekdo jak je tam ta packa zapojena? Snad to ten central utahne 4x blinkr.
Za dioda se mi spoji draty a vlastne mi pujde uz jen jeden drat a to je plus ten bych prdnul na tu packu.
Pujde to tak?
EDIT: tak to nefunguje :-( nebo spise to funguje jak ma, napojil jsem to primo v pojiskovy skrince, vedou tam draty od packy, modrej a bilej na ne jsem privedl +12 z toho moturku. Pri odemceni a zamceni vse blika a funguje jak ma. Ale v momente kdy chci zapnout klasicky blinkr na pacce pri jizde tak misto aby blikal treba jen do prava tak blikaji vsechny 4 najednou, to same kdyz chci zatacet treba do leva :-( nevite co s tim?
RJ ---- zelenej drat-------usmernovaci dioda---------> blinkry na pacce
RJ ---- modrej drat-------usmernovaci dioda---------> blinkry na pacce
Takhle mi blikne zarovicka kdyz zamykam a i odemykam, ale nevim co to udela az to napjim na blinkry a hlavne kam to tam mam napojit, nejradeji bych to dal nekam na prepinac u volantu. Nevite nekdo jak je tam ta packa zapojena? Snad to ten central utahne 4x blinkr.
Za dioda se mi spoji draty a vlastne mi pujde uz jen jeden drat a to je plus ten bych prdnul na tu packu.
Pujde to tak?
EDIT: tak to nefunguje :-( nebo spise to funguje jak ma, napojil jsem to primo v pojiskovy skrince, vedou tam draty od packy, modrej a bilej na ne jsem privedl +12 z toho moturku. Pri odemceni a zamceni vse blika a funguje jak ma. Ale v momente kdy chci zapnout klasicky blinkr na pacce pri jizde tak misto aby blikal treba jen do prava tak blikaji vsechny 4 najednou, to same kdyz chci zatacet treba do leva :-( nevite co s tim?
- draken
- Club admin
tady sem vymyslel schema, je to něco podobnýho, ale nezatěžuje to RJ centrálu a sou tam oddělený L a P strana blinkrů
ps. ten kondenzátor tam bejt nemusí
ps. ten kondenzátor tam bejt nemusí
- Přílohy
-
- signalizace1.jpg (57.04 KiB) Zobrazeno 4408 x
- trooll
- Uživatel
dekuji, jen se chci zeptat jake relatka mam na to pouzit. jeste jednou dekuju
- draken
- Club admin
relátka sou úplně jedno, použij klasický do auta na 12V seženeš je v každý mototechně, jenom ty diody dej nějaký pořádný třeba na 6A
- trooll
- Uživatel
Jenom jeste dotaz k tomu kondiku, sehnal jsem si 4600mikro na 40V, coz by melo stacit, jaky tam ma v tom schematku ten kondik vyznam? Ten prodluzuje dobu sviceni tech blinkru?
EDIT: Tak jsem to vse poskladal podle tveho schematu a zapojil a chci ti podekovat, vse funguje jak ma. Tak jeste jednou dekuju konecne to je vyresene :-)
EDIT: Tak jsem to vse poskladal podle tveho schematu a zapojil a chci ti podekovat, vse funguje jak ma. Tak jeste jednou dekuju konecne to je vyresene :-)
- draken
- Club admin
není zač, od toho sme klub a ten kondik by měl trochu prodloužit ten dosvit blinkrů jak jsi psal, ale je to jedno jestli tam bude nebo ne. A čím dáš větší, tím dýl by to mělo svítit.