Peugeot 205 1.9 GTi "CRAFT" TomGTI a RADY

Představte své 205ky nebo projekty na čem zrovna pracujete

Moderátor: rada

TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Re: Peugeot 205 1.9 GTi "CRAFT" TomGTI a RADY

Příspěvek od TomGTI »

Tak si tady u nás na kopečkách užíváme sněhové nadílky a je to opravdu veliká zábava.Sem tam někoho tlačíme,či táhneme domů na laně,občas oholíme nějáký ten keř.Díky opět patří MaRaSovi za opětovné,již několikáté dopravení mého nepojízdného či rozbitého vozu zpět na domácí parkoviště. :smich:.No a tady už opět několik krásných fotek ze sněhových radovánek.
IMG_4382.JPG
IMG_4386.JPG
IMG_4420.JPG
IMG_4384.JPG
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

18.1.2009 jsme zahájily letošní závodní sezónu.Jel se první závod Rallyslalomu,vše vypadalo nadějně že se pojede v hromadách sněhu,ovšem nakonec to nedopadlo tak jako jsme očekávali.Shíh začal opadávat,teploty hodně nad nulou s ním pěkně zamávaly.Ráno kdy ještě nesvítilo slunce se jel první trénink na sněhu a ledu což byla nejlepší jízda dne,smál jsem se od startu až do cíle,v zatáčkách se jezdilo krásně na ručku,na velké ploše bylo tedy vše naprosto bezpečné a pěkně jsem se vyřádil.Jak začalo vylézat sluníčku sníh začal mizet před očima,navíc když projelo ideální stopou čtyřicet aut,tak se na cestě objevil jen mokrý asfalt a bylo po srandě,auto drželo stopu již teměř v celé délce trati až na pár vyjímek kde se sníh i led ještě držel a z mýma ruka i autem to dělalo divy :lol:.Během dne kdy se postupně ztrácel sníh se na trati objevila jedna velká povrchová nerovnost kterou ráno zmrzlý sníh úspěšně kryl a zmenšoval její velikou nerovnost,časem se ovšem sníh začal ztrácet a nerovnost se stávala čím dál větší a drsnější.Pokud jste ovšem chtěli zajet dobrý čas musely jste tuto "díru" projet v plné rychlosti,řekl jsem si že jednu jízdu to zkusím,tak jsem to tedy zkusil a po tak silném nárazu co jsem dostal jsem myslel že mi upadne olejová vana :smich: ,jel jsem dál a kontroloval jsem stav mazání,nic se nedělo tak jsem pokračoval z trochou nejistoty dál,v cíli proběhla kontrola a k mé spokojenosti bylo vše důležité v pořádku,jen jsem si zlomil oba dva přední plastové lemy jak kola propružila tak silně :cry: .Další jízdu už jsem si řekl že tam tak rozhodně nepojedu,příště to projedu znova tak rychle neboť jsem začal silně ztrácet na konkurenci a už jsem nezajel tak dobrý čas.Ale auta mi bylo fakt líto :lol: .Chce to pořádnou ližinu :twisted: .Ale jinak závod super,pěkně jsme si zajezdily,už se těšíma na další závod.Ještě dodám že jsme docela dlouho přemýšleli jaké pneumatiky koupit na tenhle závod,abychom se jen neklouzaly ale aby ty pneumatiky fungovali a dalo se zajet nějáký dobrý čas.Nakonec padla volba na Pneu Vraník s tím že je vyzkoušíme tak ze srandy když jsou za tak dobrou cenu,jedná se o protektory,ovšem měli jsme možnost si vybrat pneumatiky z co nejtvrdší bočnicí aby se tak "nežuli",při jízdě na suchém asfaltu.když jsem si ty pneumatiky obouval tak jsem jen kroutil hlavou co to je za "šitky" gumy a moc jsem nevěřil v jejich funkčnost.Ovšem jak jsem je nasadil na auto a jel je vyzkoušet tak přišel pravý opak,nechápal jsem jak pneumatiky krásně drží a velice pěkně se s nima brzdí,za ty peníze opravdu dobrá volba.

Tady pár krásných fotek
img00002.JPG
img00030.JPG
IGP7562.jpg
IGP7562.jpg (61.04 KiB) Zobrazeno 3959 x
IMG_3777.JPG
IMG_3777.JPG (42.56 KiB) Zobrazeno 3978 x
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

Na autě se samozřejmě dále pracuje a vymýšlí další úpravy a taky mě zdržují neustálé opravy.Chystám ostré vačky a časovatelné rozvodové kola,teďka jsem vyrobil nový komplet výfuk.Tak uvidíme jak to bude jezdit.
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

Než půjde nový podvozek AVO na kopcové auto tak jsem si ho vyzkoušel na svojem autě,nasadil jsem zadní tlumiče a na zimu je nastavil na měkko.Tlumiče fungují perfektně a skvěle tlumí nerovnosti a rázy takže veliká spokojenost.Navíc když opadne sníh a cesty jsou suché tak během několika vteřin uděláte z komfortního auta závodní speciál.Taky je třeba před každým závodem mrknout na auto a zkontrolovat základní věci.

Výměna tlumičů-tohle tam bylo,rozebiratelné,nastavitelné
DSC03511.JPG
A tohle je aktuální stav
DSC03503.JPG
Kontrola auta
DSC03507.JPG
DSC03508.JPG
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

V létě půjde na auto podvozek který byl původně na závodním,taktéž výškově i tuhostně nastavitelný Coilover,taky bude mít nastavitelné odklony na přední nápravě,možná půjde na unibal,udělá se repas a bude se zkoušet různé tvrdosti pružin.
PICT0123.JPG
TomGTI
205club je můj domov
205club je můj domov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomGTI »

Pokračuji v úpravách motoru se kterými bych chtěl vyjet v létě.Jelikož konkurence taktéž nespí a jistě ladí své vozy aby mě mohli tento rok pokořit,takže se snažím být vždy o krok napřed.Jako první přišlo na řadu sání,taktéž by měla být velká klapku která bude prozměnu z BMW.Pokud se zadaří tak natáhnu novou motorovou elektriku i do svého auta a budu jezdit na závodní programovatelnou jednotku a zbavím se některých opravdu ošklivých zbytečností jako je ventil volnoběžných otáček,váha vzduchu nebo rozdělovač,věci které dělají jen problémy a taky zabírají místo :smich: .
P1000060.JPG
P1000060.JPG (38.21 KiB) Zobrazeno 3699 x
P1000065.JPG
P1000065.JPG (41.44 KiB) Zobrazeno 3697 x
Zamčeno