Peugeot 205 1.9 GTi "CRAFT" TomGTI a RADY
Moderátor: rada
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Peugeot 205 1.9 GTi "CRAFT" TomGTI a RADY
Po nehodě kdy jsem rozbil svojeho prvního peugeota 205 GTi,kterého jsme si doma poskládali,jsem zase úplnou náhodou rychle sehnal dalšího Peugeota a opět GTi.Obě auta byla smeřována na závody ve slalomu,rally a závodů do vrchu.Takže jsem pokračoval v úpravách které jsem na minulém autě nestihl.Auto jsme koupily ve velmi špatném technickém stavu.Jelikož se počítalo s tím že se všechny důležité díly stejně vymění za nové.Původní motor nevydával moc zdravé zvuky,po rezabrání se přišlo na to proč.Zadní náprava byla úplně po smrti a auto bylo hodně nebezpečné,nevím co by se dělo kdyby jsme s touto nápravou odleji první závod,souhra náhod byla taková že po menší kolizi jsem vylomil zadní kolo a tak se náprava stejně vyměnila za druhou která byla v pořádku.Další na řadu přišli brzdy,když jsem jel z kopce tak mi praskla přední brzdová hadice a já se řítil na přechod plný lidí a ještě k tomu za mnou jela zrovna POLICIE,nic příjemného to tedy nebylo.Takže se vyměnily komplet brzdy a brzdové vedení,říkal jsem si když už je to rozdělané,tak se udělá krok opět do předu a na předek šli velké brzdy,z původních 247mm na 283mm.Následovala ale opět další menší kolize a tentokrát to odnesla přední náprava.Takže když už se tak stalo poskládala se celá nová přední náprava,tlumiče Koni dostali jiný olej,namontovali se závodní silentbloky Powerflex a snížené pružiny.Vyměnil se motor a dostal ostrou vačku,svíčky,větší škrtící klapku,krátké sání,otevřený filtr a štelovatelný regulátor tlaku paliva.Poskládala se krátká převodovka.Do interiéru se nastěhoval závodní sedák Bimarco Expert s homologací FIA a čtyřbodové pásy,potom se ještě vyměnil volant který je nově potažený semišem.Po těchto úpravách se zajelo z autem na motorovou brzdu,na kterou jsme byly všichni hodně těšily a dohadovalli se kolik to bude mít koní.Z výsledkem jsem docela spokojený,na to že se vůbec nic neladilo a auto je na sériové řídící jednotce.Takže jsem zvědavý kolik koní se naměří pokud se motor naladí,čiptuning nepřipadá vůbec v úvahu,protože jediná možnost jak naladit konkrétní motor je programovatelná jednotka.Už jsem sehnal ještě větší škrtící klapku,která se používá v Citroenu Saxo S1600.Takže v nejbližší době je v plánu pořízení závodní programovatelné jednotky KMS,dále podvozek Peugeot Sport,samosvorný diferenciál a ochranný rám.Taky chystám motor Mi-16,uvidíme kdy tam půjde,pokud nezůstanu u původního motoru,uvidíme jak se to bude vyvíjet.
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Peugeot 205 1.9 GTi "CRAFT" TomGTI a RADY
Větší brzdy z Peugeotu 307.
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Takže po nějákem čase rozhodování jaký motor dát do auta jsme se nakonec rozhodli pro motor Mi-16.Motor se tedy začal rozdělávat protože byl nemocný.
Takže šla dolů hlava,potom následovaly klika a ojnice s písty.
Hlava Klika Ojnice s písty
Takže šla dolů hlava,potom následovaly klika a ojnice s písty.
Hlava Klika Ojnice s písty
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
A kvůli tomuhle se to rozdělává,pěkné co?Motor projde oživovacím procesem který mu navrátí život a ztracené koně.
Motor trochu počištěný čeká na složení.Po předchozím motoru který hrál všemi barvami dávám přednost originální barvě hliníku
Klikovka po opravě
Nové ložiska,tohle už vypadá lepší než ten černý,vydřený,zkroucený škvarek
Nějáký ten píst do motoru
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Ojnice už se taky vrátily domů od pana doktora
začínáme skládat
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Takže jsem zase trochu pokročil,čekalo se na hlavu trochu déle než se původně počítalo takže se všechno trochu opozdilo,něják nebyl čas průběžně fotit takže tady fotka již téměř kompletního motoru.Takže brzy přibude mezi 205tkaře další Gtičko z Mi-16 pod kapotou ale samozřejmě se budu chtít trochu odlišit hlavně tedy výkonem motoru
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Takže motor se kompletně doskládal a šel do auta.Připojily se všechny hadice a kabely,upravilo se uchycení chladiče a následoval první start.Motor naskočil a já se po dlouhé době začal na auto usmívat.Auto jezdí vše funguje takže velká spokojenost.Nejprve musím najezdit pár kilometrů než si vše sedne,potom bych chtěl ze zcela sériovým motorem jít na brzdu,zjistit kolik koní se naměří na seriovém motorě a podle toho postupovat v dalších úpravách
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Nejlépe se vyzkouší funkčnost,provedené úpravy a opravy přímo v závodě kde je možnost porovnat se z ostatnímy.Nejlíp v silně obsazené konkurenci.Proto jsem taky vyrazil na Tuning Show ve Slušovicích kde se konal sprint automobilů na 400metrů.Minulý rok jsem zde měl premiéru v závodech ve sprintu a taky jsem z výsledku nebyl moc nadšený.Tento rok jsem tedy opět vyrazil ovšem již ze zkušeností z minule lépe připravený na silnou konkurenci.Nově poskládaný motor šlapal jako hodinky a s ničím nebyl sebemenší problém.I přes banální problém ve dvou závodních jízdách způsobených zachytáváním pedálu spojky o hlukovou izolaci auta se mi podařilo zajet bez chyby třetí závodní jízdu a zajistit si tak skvělé druhé místo ve skupině do 2000ccm.Samozřejmě auto není stavěné na tyto závody na 400metrů a má několik nedostatků které kdyby se odstranily tak se čas opět výrazně zlepší.Uvidíme jestli vyrazím tento rok ještě na nějáký ten sprint,docela mě to chytlo,přece jen startéra a jeho startovací semafor ze závodů do vrch zde nahrazuje pěkná slečna
- TomGTI
- 205club je můj domov
- Kontaktovat uživatele:
Zde výsledková listina Sprintů ze Slušovic 2008.Konkurence byla veliká jak vidíte z výsledkové listiny,Honda Integra,Prelude,Nissan Sunny,VW Golf,Citroen ZX,Opel Kadett a další.