1.1 vstřikování nejede - problémy se starty
Re: 1.1 vstřikování nejede - problémy se starty
Díky panelokovemu skladu Antika je hadice vyresena :-) Diky
- rossi
- Aktivní uživatel
- Rok narození: 1986
- Skutečné jméno: Zdenek
- tel.:: 720565731
- Kontaktovat uživatele:
Chyba 33 nema nic spolecneho z podtlakovou membranou mam to vyzkouseno. Ale stejne si ji vymen je tam jen prisroubovana 2 sroby a pak je jenom zahaknuta! vymena pul hodky a usestris 0.5l/100 a jeste to pojede dosti znatelne lip! stala nejakych 750kc coz se mi za rok a neco vratilo v uspore benalu!
Rossi 205 1.1 44kw 91rv niní z motorem 1.4 55kw a GTI napravou
A co teda znamena chyba 33?
Takže chyba 33 opravdu s membránou nic společného nemá, protože jí to hází pořád. Nicméně chod se zlepšil a po nastartování si drží těch 800. Bohužel pokud má motor více otáček a dojíždím třeba na křižovatku tak to chcípne. Jak to spadne řekněme ze 4000 na nulu tak to nestačí vyrovnat a zdechne. Po nastartování normálně jede.
Pravděpodobně mám špatnej elektromagnetický ventil podtlaku, protože ten nic nedělá, takže ještě ten musím vyměnit a pak už mě nic nenapadá.
Potenciometr je v pořádku sice jsem ho neviděl, ale šrouby jsou plombované a zkoušel jsem ho proměřit a hodnoty ukazuje takže ten by měl být OK.
Pravděpodobně mám špatnej elektromagnetický ventil podtlaku, protože ten nic nedělá, takže ještě ten musím vyměnit a pak už mě nic nenapadá.
Potenciometr je v pořádku sice jsem ho neviděl, ale šrouby jsou plombované a zkoušel jsem ho proměřit a hodnoty ukazuje takže ten by měl být OK.
- vinorak
- odborník
- Skutečné jméno: Tomas
- tel.:: 0
a funguje ti krokový motorek a spínač volnoběhu co je v něm ?
A jak to poznám? Krokový motorek jako takový chodí (když přidám plyn tak zajede a pak vyjede, ale možná to není úplně tak jak chodit má. V každém případě zaseklej není, ale jestli funguje tak jak má to netušímvinorak píše:a funguje ti krokový motorek a spínač volnoběhu co je v něm ?
- vinorak
- odborník
no pokud funguje ta při odtlačení klapky od dorazu by ti měl cvaknout ten elektromagnetický ventil kvůli podtlakovýmu ovládání předstihu. Pokud necvaká, tak z krokovýho motorku odpoj konektor a spodní dva piny jsou po stisknutí konce toho vyjížděcího trnu spojeny zkratem
vinorak píše:no pokud funguje ta při odtlačení klapky od dorazu by ti měl cvaknout ten elektromagnetický ventil kvůli podtlakovýmu ovládání předstihu. Pokud necvaká, tak z krokovýho motorku odpoj konektor a spodní dva piny jsou po stisknutí konce toho vyjížděcího trnu spojeny zkratem
Takže jsem to zkoušel. Ventil necvaká, ale krokový motorek bude OK, protože když jsem postupoval podle tvého návodu, tak šel do zkratu. Co se týká toho ventilu tak myslím, že bude špatnej. Zkoušel jsem to u Antika když otočil klíčkem aby se seplo zapalování, tak ventil znatelně cvaknul. Ten můj bohužel ne. Nevíš objednací číslo? V serviceboxu ho nemohu najít.
- vinorak
- odborník
1628 E7 ale už se nedodává
Super info :-D to by mě zajímalo kde ho seženu. Možná by mohl stačit nějaký z felicie či pod. Má to nějaké hodnoty podle kterých hledat?vinorak píše:1628 E7 ale už se nedodává
- vinorak
- odborník
no podle mě to při 12V odevře a bez nich to je zavřený
Taky si právě myslím, že to pouze dostane signál že to má otevřít. Zkusím proměřit kabel co k tomu jde a uvidím co to bude dělat když budu otvírat klapku.vinorak píše:no podle mě to při 12V odevře a bez nich to je zavřený
Takže jsou tam 2 kabely v jednom je 12V a v druhym jsem naměřil ca 2V. Když s klapkou hýbu, hodnoty se nemění což mi přijde nelogické. Pokud to chápu dobře, podle natočení klapky by to mělo dostat signál do ventilu jestli pustit podtlak nebo ne.
- vinorak
- odborník
při zavřený klapce a zaplejch klíčkách do druhý polohy je na jednom drátu 12V a na druhym 0, po přidání plynu (rozpojí se spínač volnoběhu) v tom cvakne a na prvnim je pořád 12V a na druhym 2.33V