jeden pin je vstupní a další dva spínají 2 rychlosti sahary .. jak je to zapojeny ti neřeknu přesně ale myslim si ze ty dva ktery maji stejnou orientaci sou ty spinaci a ten jeden ktery je na ně kolmo je přivodní.
WoMec píše:jeden pin je vstupní a další dva spínají 2 rychlosti sahary .. jak je to zapojeny ti neřeknu přesně ale myslim si ze ty dva ktery maji stejnou orientaci sou ty spinaci a ten jeden ktery je na ně kolmo je přivodní.
ovladani sahary je takova větši černa krabička vpravo za chladičem. jsou v tom relátka a tam by mely vést jednak kabely od sahary tak kabely od tohoto čidla + silový kabely z baterky.
WoMec píše:ovladani sahary je takova větši černa krabička vpravo za chladičem. jsou v tom relátka a tam by mely vést jednak kabely od sahary tak kabely od tohoto čidla + silový kabely z baterky.
To jo to vím ale z te krabičky vede konektor a ja musím nastavit kable a zapojit to na ty piny bphužel nevím kterej kam mam aspon něco třeba z toho něco vyčteš
mimochodem stare čidlo je k.o jinak byhc ho přešrouboval :-P každopadně ted jsem to zapojil zhruba podle toho maleho schematka tak že ty 2 u sebe = + a - a ten zvlašt je prostřední pin z konektoru jsem zvědavej co to udělá.
na druhe strane chladice by mela byt taky dira na cidlo. kup si cidlo s tim konektorem ktery tam mas a nasroubuj si ho na spravnou stranu. pak jenom pripojes konektor. je to jednodussi nez to predelavat.
WoMec píše:na druhe strane chladice by mela byt taky dira na cidlo. kup si cidlo s tim konektorem ktery tam mas a nasroubuj si ho na spravnou stranu. pak jenom pripojes konektor. je to jednodussi nez to predelavat.
To máš pravdu tahle možnost mě napadla ale na muj model jsem našel jen čidlo ktere mam ted na tom chladiči :-X
závit maji všechny čidla stejny takže tam klidně mužeš dat do s tim druhým konektorem. Budeš mít jistotu že čidlo funguje a nemusíš se drbat s předěláváním konektoru ;)
WoMec píše:závit maji všechny čidla stejny takže tam klidně mužeš dat do s tim druhým konektorem. Budeš mít jistotu že čidlo funguje a nemusíš se drbat s předěláváním konektoru ;)
A ještě jedna drobnost,ty čidla se rozděluji ještě podle teploty kdy spustí větrak ,jak zjistit kterej koupit nebo je to na mě kdy budu chtit at se mi pusti větrak ?