Ahoj, mám vůli v řízení, objevil jsem že je to v čepu v tomto kloubu. Dá se tahle část sehnat nová? PS. kdyby ne a měl někdo nějakou zachovalou doma, beru! :-)
1.9 GTI v Miami modrym coloru z okolí Berounských a převážně Hořovických kopců
draken prosím co je potřeba odmontovat aby šel pěkně tento kloubek vyhodit ven a zpět dat nový?
bavím se o té tvojí 605ce, mě tohle čeká na xantii a bude si myslím podobné.....
Peugeot 405 SRDT r.v. 94 . EX
Mazda 323f 1.5 16v rok 98
no na 605ce sem to ještě nezkoušel, ale bude to podobný, akorát tam bude o dost míň místa. musíš pod nohama povolit ten šroub v napojení tý tyčky na volant a na řízení povolíš taky tu objímku a pak to vycukneč směrem do kabiny z řízení a následně vytáhneš ven. je to minutovka pokud to není zarezlý a zaflákaný bahnem. a ta 605 tam má napojení na převodku vyřešený líp než 205, tam je spoj na dva šrouby a de to pěkně od sebe.
a největší peklo je ten kloub vyměnit. musíš opatrně rozlisovat ten starej, postupně z něj vyndáš ty "kloboučky" a pak když dáváš novej, tak zas ty kloboučky lisuješ zpět a musíš si dávat bacha aby nepopraskali ložiska. jinak ty kloboučky sou pouze zaklepnutý, takže je pak důlčíkem zas zaklepneš. nevim jak bych to líp popsal