Jen v krátkosti - mělo by se jednat o 1.9 75kW kat verzi z roku 1988 - budu sem popisovat postupy prací a změn k lepšímu..
Tak za prvé - po cestě domů nám vychcalo půl oleje přes zbastlenou měrku - nechápu, proč původní majitel řešil jak rozlámanou původní měrku fixovat různými izolepami a pružinkami, když stačilo zajít do nejbližšího Peugeota a (sice napodruhý) měrku za 250Kč koupit - problém č.1 vyřešen
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
2. druhý - neméně palčivý problém...na autě byly namontovány tuhostně stavitelné tlumiče KONI Sport s pružinami VMAXX - výsledkem bylo auto použitelný jen na okruhu - naprosto příšerně tvrdý... Koupili jsme coilover od KW - momentálně v procesu výměny. Po demontáži jsem zjistil, že jsou tam daný dorazy umožňující pohyb pístnice asi tak tři cm, tak se leccos vysvětlilo.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
3. chladič je omlácený ze všech stran, tak se objednal nový hliníkový - už je na garáži. S tím bych vás chtěl poprosit o spolehlivej eshop, nebo vůbec prodejnu na díly na GTi - děláme normálně do japonců, tak francouze nemáme moc probádaný...
4. malinko vysej přední brzdy - čeká je repase
5. původní sání bylo nahrazený krátkým od JR - sháním mometnálně komplet původní filter box hadice k němu...
![:myslim: :myslim:](./images/smilies/myslim.gif)
To by bylo ze zatím plánovaných zásadních úprav asi vše, detaily budu psát postupně...
Závady co zatím nejsou vyřešený:
- volnoběh 1200ot/min - měnil jsem snímač teploty kapaliny který neukazoval a opravil sem drát k němu vedoucí - nicméně moc se nezměnilo - pořád vrčí vysoko - nějaká rada?
- visej brzd. třmeny - mám nakoupeno na repasi
- sháním hadice - nejradši bych silikonový - neporadíte kde a jaký set koupit?
- šíbr nejde otevírat - zasekne se po asi 1cm pohybu - nemáte nějakou radu?
Na cestě domů s větším bráchou...: Na garáži s našema mazlíkama (renovujeme Mazdy MX-5): Původní a novej výfuk - zpět do série...: Na cestách :) Díky za komenty - pomoc!
![:Merci: :Merci:](./images/smilies/Merci.gif)